Tämän kyseisen artikkelin käsittelyn aiheena on nettihuijauksien liiketoiminnallinen maailma. Kerrotaan erilaisista nettihuijauksista Facebookissa ja muualla nettimaailmassa.

Tämä kyseinen mitä on nettihuijauksien liiketoiminnallinen maailma artikkeli ei ole millään tavalla sponsoroitu ja se on täysin kirjoittajan omien mielipiteiden, kokemuksien ja havaintojen pohjaisia lukuisten vuosien varrelta!

Otsikot mitä on nettihuijauksien liiketoiminnallinen maailma artikkelissa ovat seuraavat:

  • Oikeusjärjestömme elättää nettihuijareita!
  • Nettihuijauksien liiketoiminnallinen maailma!
  • CPA- Affiliate Markkinointi Huijaus!
  • Henkilörekisteri Keräämisen Huijaus!
  • Buustaus Huijaus!
  • Myydään epämääräistä sisältöä!

Oikeusjärjestömme elättää nettihuijareita!

Päätin kirjoittaa tällaisesta nettihuijauksien liiketoiminnallisesta maailmasta, että miten se toimii tai miten monet tahot huijaavat ihmisiä tekemään jotain tai luovat jonkinlaista paikkaansa pitämätöntä tietoa.

En suinkaan kaikkiin eri nettimaailman asioihin tule puuttumaan tai kirjoittamaan niistä. Koska siitä tulisi todella laajan kokoinen sekoitus eri asioihin liittyen, elikkä yritetään pysytellä tietyissä raameissa ja teemoissa.

Olen siis Juhamatti Niskasaari ja olen tällaisien nettihuijauksien ympärillä pyörinyt noin 8 – 9 vuotta tämän artikkelin kirjoitus hetkellä, en kuitenkaan itse niitä tehneenä vaan olen ollut katsomassa kun muut tahot ovat niitä suorittaneet. Olen itse henkilökohtaisesti pysytellyt siinä WhiteHat menetelmien maailmassa, jossa syvänä tietoisuuden lähteenä on ollut juurikin BlackHat menetelmien ymmärtäminen.

Tällaiset nettikirpputori nettihuijarithan on ihan selviä tapauksia, he siis myyvät jotain tuotetta, mitä heillä ei ole olemassa ja saavat siitä ostotapahtumasta sitten maksun. Heillä yleisestikin on oikea tilinumero oston yhteydessä, yleensä tilinumero on hänen tai jonkun muun kaverin. Kun kyseisestä huijaus myynnistä tehdään rikosilmoitus niin poliisi saa kyllä tiedot nopeastikin selville kyseisestä toimijasta, mutta seuraamukset ovat sitten niin vähäisiä mistä nämä huijarit ei välitäkään.

Voisiko sanoa, että meidän oma oikeusjärjestö on itse rakentanut tällaisen huijausmaailman, johon ei mitään muutosta ole nähtävissä….

Vaikkakin tämä tekijä saattaisiin kiinni, hän ei kyseistä huijattua raha summaa tule ikinä kuitenkaan maksamaan petoksen kohteelle takaisin. Vaikkakin häneltä yrittäisi rahat saada takaisin oikeusteitse, niin rahoja ei saada myöskään sitäkään kautta. Elikkä meidän oikeusjärjestö elättää tällaista huijausverkostoa ihan itse.

Joku voi sanoa, että ongelma ei ole rikollisissa itsessään vaan sosioekonomisissa asemissa meidän yhteiskunnassa. Rikoksia pitää tehdä, kun ei ole muuta toimeentuloa. Osittain tottakin, mutta näkisin enemmän rikoksien laskevan kun tuomiotkin tai jatko seuraamukset olisivat jyrkempiä. Jolloin rikoksentekijä tiedostaa tekemisen vääräksi paljon paremmin. Näistä tietenkin voi aina väitellä, mutta itsellä tuntuu ainakin siltä, että miksi minä en alkaisi huijaamaan ihmisiä kun muutkin saavat siihen ”luvan”.

Muistankin hyvän yhden poliisin sanomisen minulle, kun tein rikosilmoitusta poliisilaitoksella.

Kysyin häneltä, että – tuleeko tästä tälle tyypille mitään jälkiseuraamuksia? Hän kertoi – En usko, että hän saa mitään!

Tämän jälkeen sanoin, että – minäkin varmaan voin näitä sitten alkaa tekemään.

Poliisi sanoi, ytimekkäästi. En suosittele, mutta niinpä!

Sehän on tietenkin sääli, koska tämä aiheuttaa uusien rikollisten syntymisen (Ei rangaistusta – Ei haittaa – Teen itsekin).

Mutta siirrytään artikkelin aiheeseen syvemmin!


Nettihuijauksien liiketoiminnallinen maailma!

Tällaiset nettikirpputori huijauksethan ovat ihan selviä tapauksia, mutta haluaisin kirjoittaa nettimaailmaan liittyvästä huijauksesta muillakin osa-alueilla. Näiden huijausten ympärille on rakennettu liiketoiminnallinen maailma, missä monet ihmiset saavat siitä elantonsa elämään.

Näin ensiksi voisin kirjoittaa kilpailuihin liittyvistä huijauksista! Jotka ovat ehdottomasti arkipäiväistä nähtävää! Monethan ovat nähneet näitä Facebook kilpailuja, missä voi voittaa sitä sun tätä. Monet kilpailuista ovat ihan oikeita ja niissä oikeasti jaetaan jonkinlainen palkinto jonkin toimijan toimesta. Varmasti monet ovat nähneet näitä niin sanottuja fake kilpailuja ja monet ovatkin niihin osallistuneetkin vahingossa tai sitten ihan heidät on huijattu siihen. Nämä fake kilpailut voisi kastittaa kolmeen eriin osioon. Keskityn kuitenkin enemmän Facebook kilpailuihin tai kerron enemmän Facebook alustan alla olevasta toiminnasta.

Tietenkin samaiset kilpailut ja asiat voidaan kopioida muihinkin alustoihin esimerkiksi Instagramiin, SnapChattin ja TikTok:iin.

Nämä kolme osioita ovat seuraavat:

  • CPA- Affiliate Markkinointi Huijaus!
  • Henkilörekisteri Keräämisen Huijaus!
  • Buustaus Huijaus!

CPA- Affiliate Markkinointi Huijaus!

Tässä tapauksessa tarkoitetaan siis sellaista huijaus kilpailua, missä esiinnytään muuna yrityksenä ja järjestetään hyvän tahtoisesti jonkinlainen kilpailu, missä kaikkien osallistujien kesken arvotaan palkinto. Yleensä esiinnytään jonkin elektroniikka yrityksenä liittyvänä toimijana, koska heidän tuotteet ovat yleensä eniten haluttua ja niin sanottuihin fake kilpailu kuviin on helpompi yleensä liittää elektroniikka tuotteita muutoinkin esille.

Hommahan toimii siis seuraavanlaisesti! Kaikkihan alkaa siitä, että jokin taho menee johonkin tietylle CPA – tarjoaja sivulle (CPA – Cost per action), josta löytyy luettelo kaikenlaisista erilaisista tehtävistä tai toimista. Tämä on siis sellainen eräänlainen liiketoiminnallinen ansainta malli sivusto, missä luomalla erilaisia kampanja linkkejä voidaan tienata siis rahaa. Kun tämä linkki on luotu ja jos sitä linkkiä vaikka jaetaan jossain nettimaailman syöväreissä ja joku painaa sitä linkkiä. Se vie tämän linkin painajan eteenpäin sivustolle, mistä löytyy erityislaatuinen tehtävä, meidän tapauksessa se on kilpailu tai jokin muu toimi. Jos kävijä tekee tehdyn tehtävän, niin linkin laatija tienaa siitä tietynsuuruisen välityspalkkion! ( Yleensä 0,10 – 5€ yhdeltä osallistujalta).

Pointtina on siis luoda tällainen kampanja linkki, joka sitten liitetään näihin Facebookissa järjestettäviin kilpailuihin. Linkin laatimisen jälkeen sitten tehdään uusi sähköposti, johonkin heikkolaatuiseen sähköpostiin. Johon ei välttämättä tarvita minkäänlaista tunnistautumista tai jos tarvitaan, niin käytetään prepaid liittymiä. Kaikki tehdään VPN yhteyden kautta tai ehkä hyvän laatuisen Proxyn, elikkä välityspalvelimen kautta. Tietenkin nämä voidaan ihan omalla normaalilla IP-osoitteella myös tehdä, mutta näin vältetään enemmän poliisin läsnäolo.

Sähköpostin luomisen jälkeen luodaan Facebook- yrityssivu, tehdään – rakennetaan siihen kivat kuosit joka näyttää jokseenkin samalta kuin se mitä yritystä halutaan matkia. Tämän jälkeen luodaan kilpailuteksti ja muu sivuston materiaali. Sit kun kaikki sivun asiat ovat valmiina! Niin sivun tekijä todennäköisesti ottaa oman henkilökohtaisen tilinsä käyttöön tai jonkin muun fake tilin mihin on kerätty todella paljon ystäviä ja kavereita 500 – 5000 kpl. Joita tämä henkilö ei tietenkään tunne tai näin uskoisin olettavan.

Tässä vaiheessa tulee siis markkinointi tilit käyttöön, elikkä tämä kyseinen henkilö todennäköisesti jakaa kilpailun omalla seinällänsä. Jossa tarkoituksena on saada omat ”tyhmät kaveri lampaat” osallistumaan ja jakamaan kilpailua myöskin. Todennäköisesti tämä henkilö on kerännyt ihan tietoisesti tyhmän oloisia ihmisiä kavereiksi, jotka eivät ymmärrä nettimaailmaa ja ovat suinpäin jo osallistumassa kilpailuun jota tietenkään ei ole olemassakaan.

Jokainen kilpailun nähdessään ei tietenkään välttämättä osallistu itse kilpailuun vaan huomaavat sen olevan välittömästi huijaus. Vaikkakin jättäisit osallistumatta kyseiseen kilpailuun tai vaikka reagoisitkin kilpailuun jollain tykkäyksellä, hymiöllä tai kirjoitat vaikka kommentti osuuteen jotain negatiivista tai ehkä positiivista.

Valitettavasti Facebookin algoritmi käyttää toimintaasi sen julkaisun – sivun buustaamiseen, ainakin hetkellisesti kunnes se poistetaan. Varmin keino olisi, että ilmiannat kyseisen kilpailun, mutta tässä kuitenkin kestää oma aikansa, ennenkuin Facebook alkaa omiin toimintoihinsa. Valitettavasti tämä huijauksen tekijä on jo tehnyt uuden Facebook yritys sivun, missä jatkaa toimintaansa. Tämä on niin sanottu ikuinen looppi, jolle ei näy kovinkaan estettä.

Tähän kaikkeen siis pohjautuu CPA Fake kilpailut, sitä en osaa sanoa kuinka paljon nämä henkilöt tienaavat tällä menetelmällä. Uskoisin kuitenkin, että he eivät sitä tekisi jos eivät tienaisi riittävästi. Varmasti liikutaan yli 100 euroissa, mutta että tämä toteutuisi parhaiten, sitä täytyisi viikottain tehdä monta kertaa ja tietenkin säännöllisesti.


Henkilörekisteri Keräämisen Huijaus!

Tästä fake kilpailu mallista varmasti joku voi olla erimieltä kanssani ja näkee tämän ihan puhtaana yritysmuodollisena asiakkaiden keräämisen muotona. Itse luokittelen kuitenkin tämän fake kilpailuksi ja minäpä kerron miksi. Tässä todennäköisesti on ihan oikea yritys taustalla, mutta heidän toimintasuunnitelmat kilpailulle on ihan erilaiset. Heillä on varmastikin ihan oikea kilpailu pyörimässä, minkä he oikeasti sitten jakavatkin tai luvattu palkinto on tietyllä tavalla lottoa. Elikkä luvattua palkintoa ei välttämättä jaetakkaan kenellekään, koska kilpailu ei saanut ”riittävästi” osallistujia. Jos huomasit lainaus merkit riittävästi sanassa, niin siinä on se juju!

On siis luotu erillinen kilpailu lomake tai sivusto, mihin osallistuja täyttää tietonsa. Sieltä löytyy yleensä jonkinlainen kampanja tarjous osallistujille tai raksi ruutuun ilmoitus, missä he voivat ilmoittaa halukkuudesta että jokin myyjä tai taho soittaa heille tarjouksen muodossa. Tiedot täytettyä kilpailuun osallistutaan ja sit alkaa niin sanottu lottoaminen.

Kilpailu sivusto ilmoittaa, että tuliko voittoa vai ei! Todennäköisesti voittoa ei tullut, koska kilpailu ei ollut saanut ”riittävää” määrää osallistujia. Mikä on se riittävä määrä sitten kilpailussa, sitähän ei tiedä muu kuin kilpailun järjestejä. Joka on itse määrittänyt halutun määränsä kilpailun asetuksiin…

Elikkä tällaisia sivustoja siis luodaan vain siinä mielessä, että niillä kerätään mahdollisia asiakkaita tai buustataan yritystä. Minä toki ymmärrän tämän, että halutaan saada asiakkaita ja näkyvyyttä. Mutta lähtökohtaisesti jos kilpailun järjestejä on määrittänyt kilpailun palkinnon jakamiseksi noin 10 000 – 20 000 osallistujaa, se on Suomessa todella vaikeata saavuttaa tai lähes mahdontonta varsinkin pieniltä yrityksiltä. Tämän takia minä lukitsen tämän kilpailu huijaukseksi, en väitä suinkaan, että kaikki tätä tekisivät, mutta olen nähnyt noin 10 – 20 tällaista samanlaista kampanjaa missä on samanlainen algoritmi sivulla taustalla pyörimässä.


Buustaus Huijaus!

Tämä lukeutuu aikalailla samaan kuin edellinen, missä kilpailun järjestäjän taholta on pyrkimyksenä vain ja ainoastaan saada nostetta heidän sivullensa tässä tapauksessa Facebook sivu. Kyllä ihan kivaa, että yritys saisi kävijöitä, lukijoita tai asiakkaita. Mutta sitten kun tulee tämä kilpailu momentti tähän eteen, missä on luotu jonkinlainen kilpailu. Missä ilmoitetaan, että arvomme palkinnon sitten kun meillä on 5000 tykkääjää sivulla! Alkutekijäkseen, jos sivulla on joku 50 – 200 tykkääjää, niin on todella epätodennäköisestä, että haluttu tykkääjä määrää edes saavutetaan.

On todellakin mahtavaa olla jonkinlainen haluttu suunta tai määrä, mutta asioita kannattaa ajatella realistisesti. Olen kylläkin nähnyt, että monet yritykset saavat sivullensa tykkääjiä nopeasti tai räjähdys omaisesti. Mikään ei ole siis mahdotonta, mutta buusti fake kilpailuissa ajatuksena ei ole edes pointtina saavuttaa haluttua tykkääjä määrää. Vaan siinä halutaan luoda tietynlainen hype kilpailusta, mikä tulee tietenkin kasvattamaan tykkääjiä sivulle.

Lähtökohtaisesti siis koko ajan on haluttu, että tykkääjä määrät nousevat, mutta eivät missään muodossa sinne pilviin. Tällä verukkeella, kun palkintoa ei sitten jaetakaan. Niin järjestäjä voi kusettaa ihmisiä silmään ilmoittamalla, emme päässeet haluttuun määrään (johon tietty ei ollut haluja tai suunnitelmia muutoinkaan) ja tästä syystä emme palkintoa tule jakamaan. Ehkä joskus tulevaisuudessa jaamme palkinnon (epäilen). Elikkä yritys käytti ilmaista mainostus methodia hyväkseen, tätä olen nähnyt paljon erilaisia kilpailuissa tehtävän. Ei ehkä tietoisesti joidenkin kanssa, mutta voin sanoa että varmasti monet pien yritykset ovat näin tehneet.

Ymmärrän toki, että jos yrityksellä menee huonosti tai ei ole rahaa investoida tällä tavalla. Ei suinkaan kannata lähteä tietynlaiselle petoksen tielle, tietenkin sillä tiellä voi varmasti menestyäkin.

Kirjoitin jo aika paljon kilpailumaailmaan liittyvistä nettihuijauksista ja sen muodoista. Tuohon olisi voinut lisätä vielä, että jotkin kilpailun järjestäjäthän myös antavat luvatun palkinnon jollekin tutulleen. Olen nähnyt tämän noin 2 – 3 kertaa, missä palkinto on mennytkin jollekin järjestäjän tuttavalle tai itselleensä fake tili muodossa. Mutta tämä on kuitenkin niin todella pienimuotoista, että siitä ei tarvitse mitään isompaa kirjoitelmaa tehdäkään.

Ymmärrän näkökulman kilpailun järjestäjällä, että kaikille palkintoahan ei kannata antaa. Pitää miettiä myös sitä seikkaa, että on niin sanottuja kilpailu ammattilaisia, jotka myyvät voittamansa tuotteet tai jotka osallistuvat kaikkeen mikä eteen tulee. Lähtökohtaisesti tällaiselle mahdolliselle arvonnan osallistujalle palkinnon antaminen ei ole tietenkään järkevää yritykselle muutoinkaan. Siitä syystä, kilpailun – arvonnan palkinto kannattaa ehdottomasti miettiä kenelle sen antaa tai jos onko osallistuja oikeasti osallistunut kilpailuun laadukkaasti. esim. Hyvä, laadukas ja asiallinen kommentti.

Mutta siirrytään nyt vähän erilaiseen artikkelin nettihuijauksien liiketoiminnallinen maailma aiheeseen!


Myydään epämääräistä sisältöä!

Nettimaailmassahan on paljon erilaisia nettihuijauksia muutoinkin ja omasta mielestäni tämä on todella merkittävä asia, mitä jokainen meistä ei välttämättä ole tullut ajatelleeksi tai he pitävät sitä yllättävänä. Elikkäs, tämähän lukeutuu tähän niin sanottuun BlackHat- maailmaan, missä kaikella voi tehdä rahaa jos haluaa.

Nykyisin uskoisin, että suurinosa Suomalaisista ihmistä tietää, että varsinkin sosiaalisiin medioihin liittyen, voi ostaa itselleensä tykkääjiä, seuraajia, kavereita ja kommentteja. Tämä on ihan yleistä hommaa, mutta kaikki eivät välttämättä ymmärrä, että fake asioiden ostaminen ei jääkkään tuohon!

Kannattaisi jokaisen miettiä ja kirkastaa maailman kuvaansa siten, että kaikki meidän netin ympärillä olevat asiat voidaan fake ostaa tai manipuloida näyttämään joltain muulta. Monet alkavat yritykset tai toiminnassa olevat yritykset ostavat itselleensä fake asioita, joissa pointtina on korostaa ja nostaa yrityksen imagoa.

Monet yrityksistä eivät välttämättä ole tietoisia siitä, että he ovat ostaneet tällaisia palveluja muutoinkaan. He ehkä ovat kaupallistaneet toimintojaansa ulkopuolisille, jotka sitten monelta osin käyttävät lupaamassaan palvelussa huijauksen nimessä fake asioita. Yleistähän on siis, että monet yritykset ostavat ja hankkivat tai saavat itselleensä Fake Reviews, elikkä väärennettyjä arvosteluja. Suomessa tämä ei ole kovin yleistä (on kuitenkin nähty ja koettu), mutta muualla ulkomailla todellakin silmiinpistävää toimintaa. Yleisesti nämä liittyvät johonkin nettimaailmaan liittyvään yritykseen, ravintolaan tai klubiin.

Enimmäkseen kuitenkin erilaisiin verkostomarkkinointi yrityksiin tai jotka myyvät jotain hakukoneoptimointi palveluita, konsultointia tai erityislaatuisia hosting palveluita. Ymmärrän tässäkin tapauksessa, että massasta pitää jotenkin erottua saadakseen asiakkaita. Elämme kuitenkin niin suuressa glopaalissa kilpailu yhteiskunnassa, missä vahvat jatkaa ja heikot menee arkkuun.

Voisiko sanoa seuraavanlaisesti näin, että kannattaa epäillä kaikkea näkemääsi! Koska me kuitenkin elämme niin sanotussa fake yhteiskunnassa, missä ihmiset luovat itselleensä identiteetin joka on osittain tai lähes kokonaan valheellisesti luotu. Yrityksetkin tekevät myös samoin, ei suinkaan kaikki! Mutta kilpailu yhteiskunta velvoittaa näin tekemään ja varsinkin vähän isommissa maailman kolkissa kuin Suomessa.

Eräänlaiset väärennetyt arvostelut ovat yksi muoto mitä nettihuijarit myyvät, niin on tietenkin myös kävijät. Kävijöitä yritysten nettisivuille myydään, jotka ovat bottimaisesti luotu käymään sivuilla määritetyn ajan halutussa paikassa. Jossa yritykselle luodaan kuva, että he ovatkin jollain tavalla mielenkiintoisia kävijöille. Vaikkakin eivät välttämättä olekaan, koska joku on heille hankkinut tämän erikoislaatuisen ”palvelun”.

Tietenkin sitten kun kävijöistä puhutaan, niin erilaisien pelien streamaus palveluiden ympärillekin on myös rakentunut oma yritysmaailmansa, missä myydään katsojia, tykkäyksiä, seuraajia ja kommentteja. Jolla lähtökohtaisesti on päämääränä saada halutulle tyypille buustia ja näkyvyyttä.

Voisin kirjoittaa tästä aiheesta maailman tappiin asti, mutta en usko, että se on kovin järkevää tehdä näin! Toivottavasti artikkelistani nettihuijauksien liiketoiminnallinen maailma muotoutui sinulle kuitenkin uudenlaisia ajatuksia ja tuntemuksia ymmärtämään tätä nettihuijauksien liiketoiminnallista maailmaa!

Ei mulla muuta tällä kertaa!

%d bloggaajaa tykkää tästä: