Tässä artikkelissa käydään minun Juhamatti Niskasaaren ansioluettelon läpikäyminen! Työhistoriaa, koulutustaustaa ja opittujen asioiden läpikäymistä!

Tämän ansioluettelon läpikäyminen – artikkelin tarkoituksena on läpikäydä ansioluetteloni tarkemmin ja kertoa – pohjustaa mitä olen näissä kyseisissä työpaikoissa – työyhteisöissä päässyt tekemään!

Mitä olen oppinut tai kenen kanssa olen työskennellyt! Lopuksi sitten kerron yhteenvedon työhistoriastani ja oppimistani asioista. Kyseinen artikkeli on ajatuksena kirjoitettu tietyllä tavalla tarinalliseen muotoon, jossa pääsemme syvällisemmin tutkimaan ja miettimään työhistoriaani.

CV – Ansioluetteloni löydät esimerkiksi alla olevasta linkistä!

Artikkelin otsikot ovat seuraavat:

 • Ansioluettelon läpikäyminen
 • Koulutustaustani ja Työhistoriani polku!
 • Yhteenveto Koulutuksestani ja Työhistoriastani!
 • Mikä minä sitten olen?

Siirrytään siis ansioluettelon läpikäyminen artikkelin pariin!


Koulutustaustani ja Työhistoriani polku!

Olen siis Juhamatti Niskasaari ja 33- vuotias Lahdesta. Rovaniemellä syntynyt, lapsuuden siellä viettänyt ja ensimmäiset koulut siellä käynyt ja suorittanut! Olen syntynyt vuonna 1987, Huhtikuun ensimmäisten lämpimien hetkien saattelemana.

 • Ensimmäiseltä ammatiltani olen Sähköasentaja, johon valmistuin vuonna 2006 Lapin Ammattiopistosta Rovaniemeltä. Opiskelu aikana, olin noin 5 kuukautta työharjoittelussa Sähköasentajana Sähköpalvelu Sarkkinen Oy nimisessä yrityksessä, jossa sain ammattiini liittyvää arvokasta kokemusta. Esimerkiksi keskus- ja ilmastointi huoneasennuksista, johdotuksista, sekä kalustamisesta! Ansaitsin stipendin kyseisestä työnharjoittelusta. Oppimani asiat olivat mielenkiintoisia ja nämä ovat minulle jääneet nykypäiväänkin asti käytettäväksi. Työskentelin kolmessa erillisessä työpisteessä Rovaniemen kaupungin alueella, joista kaikki olivat täysin erilaisia!
 • Työskentelin valmistumiseni jälkeen yli vuoden Lapin Ammattiopistossa, jossa työnkuvaani kuului kalusteiden asentamista, sähkö ja data-asennusta sekä opetustyötä nuorten parissa. Työ oli paljonkin eräänlaisten tuotteiden tekemisen valvomista, valmistamista, niiden asentamista asiakkaiden toimitiloihin ja tässä mukana oli nuoret ammattikoulun opiskelijat, joiden esimiehenä ja suunnan näyttäjänä tuolloin olin. Työskentely elementit olivat Puu, Metalli ja Sähkövälineet.
 • Työskentelin myös Rovaniemellä asuessani isän yrityksessä noin kuukauden keikkaluontoisesti, jossa työnkuvani oli tienhoitaja. Joka sisälsi tieviittojen keräystä ja puhdistusta noin 1500 kilometrin matkalta Lapin alueella. Tämä oli semmoinen työpaikka, minkä jokaisen pitäisi kokea ainakin kerran elämässä! Siinä näki ja koki kaikenlaisia asioita, mitä nykyäänkin naureskelen..
 • Muutin sitten Kuopioon rakkauden perässä vuonna 2009 alkuvuodesta ja siellä asuessani olin ensiksi Elektroskandia Oy nimisessä sähkötukku liikkeessä noin 4 kuukautta. Työnkuvaani kuului sähkötukku, noutomyymälän hoito/ylläpito ja asiakaspalvelua. Tämän työnparissa opin erilaisista kassa järjestelmistä, tilaus ohjelmistoista ja sain ensimmäisen kosketuksen asiakaspalvelu työhön.
 • Tämän jälkeen ja ennen Elektroskandiaa perustin tai ylläpidin eräänlaista markkinointi, myynti, digi konsultti työtä verkossa ulkomaalaisten yhteistyökumppanien kanssa, joka liittyi Sosiaalisen median käyttöön ja sen hyötyihin. Kyseinen työ oli todella laaja-alaista ja mielenkiintoista ja se vei minut mukana kaikenlaisiin pieniin projekteihin tiimin kanssa. Työskentely välineeni olivat tuolloin sosiaalisen median erilaiset alustat. esim. Facebook, Twitter, YouTube, WordPress ja tietynlaiset foruumit. Käytin paljonkin sähköpostia ja pikaviestimiä yhteydenotoissa. Tämän parissa työskentelin useamman vuoden ajan ja jota myös nykyäänkin teen pieni muotoisesti! Opin kyseisessä työssä paljonkin etätyöskentelystä, markkinoinnista, brändäyksestä ja eri kulttuurien/rotujen/maankansalaisten luomista erilaisuuksista.
 • Kuopiosta, sitten päätin lähteä Lahteen opiskelemaan Lahden Ammattikorkeakouluun Palveluliiketoiminta alalle hakemaan uutta ammattia (Tradenomi), jonka myös näin olevan lähellä tätä mitä olin tehnyt pien yritys toiminnassani. Lahdessa opiskeltuani minusta on tullut erilaisten palveluiden kehittäjä ja tämä on juurikin luonut minulle hyvää tietoperustaa, markkinoinnista, trendeistä, brändeistä, olosuhteista, menneisyydestä ja tulevaisuudesta! Täällä Lahdessa asuessani olen työskennellyt monessa eri projektissa, jotka ovat tuoneet ja suoneet uusia näkökulmia töiden monimuotoisuudesta.
 • Olen ollut tapahtuma koordinoija Lahden MM-2017 kisoissa, jossa olin yhtenä ryhmän työjohtajista ja suorittajista. Minulla oli oma tiimi, jonka parissa rakensimme ja ylläpidimme tapahtuma puitteet kisoihin tuleville ihmisille ja työntekijöille. Tässä projektissa olin noin kuukauden ja tämä kyllä avasi itselle mielenkiinnon esimies työskentelyyn ja kuinka pystyn itseäni kehittämään sen osalta tulevaisuudessa!
 • Työskentelin Lahden Ammattikorkeakoulun ylläpitämässä hankkeessa, nimeltään Huippis, jossa työnkuvaani kuului 3 kuukauden ajan kehittää ja voimistaa sosiaalisen median näkyvyyttä tälle Huippis- hankkeelle. Tein erilaista mainos materiaalia, sisällöntuotantoa ja esitin myös hanketta Taitaja – 2017 messuilla Helsingissä messukeskuksessa. Tämän projektin parissa huomasin, kuinka tärkeää on juurikin vuorovaikutus ja kuuntelemisen jalo taito.
 • Olin S-Market Sokoksella noin 2 kuukautta asiakaspalvelussa ja hyllyttäjänä. Oli todella hyvä ja silmiä avaava työpaikka, jossa pääsin tutustumaan kaupan erilaisiin elementteihin ja kuinka kaupan järjestelmät toimivatkaan, tilauksen, logistiikan kautta hyllyille ja siitä asiakkaille.
 • Seikkailin Lahden Ammattikorkeakoulun Muotoiluinstituutti campuksessa aulapalveluissa aulavastaavana, jossa tehtävänäni oli asiakaspalvelutyöt. Otin ihmisiä vastaan ja autoin heitä löytämään asioita campuksen tiloista, haastattelin ihmisiä erilaisiin kyselyihin, tuotin mainos materiaalia, järjestin konferenssitiloja valmiiksi ja tutkin/analysoin asiakirjoja ja dokumentoin ne koulun arkistoihin.
 • Pääsin mukaan Lahti Events Oy:llä noin 2 kuukautta Salpausselän 2018 kisoissa tapahtuma koordinoijaksi, tein samanlaista työtä, kuin Lahti MM-2017 kisoissa. Elikkä, olin esimiehenä omassa noin 10 hengen ryhmässä ja rakensimme visuaalisia puitteita tapahtumalle. Työssä oppi esimiehen työskentelystä todella paljon, merkityksestä ja sen vastuusta.
 • Kahden päivän pien projektissa Valot Sammuu Cheek – 2018 konsertissa olin VIP Hosting tehtävissä. Olin siis asiakaspalvelija tapahtumien kävijöille. Työhän oli 3 päivän kestoinen pien projekti, joka oli todella hetkistä ja nopea liikkeistä. Erilaisia asiakas kohtaamisia oli monet sadat kappaleet. Pääsin oppimaan erilaisten asiakkaiden vastaanottamista ja ymmärtämistä.
 • Auttamaan pääsin sitten, Lahden Ammattikorkeakoulun järjestettävään DuuniExpo 2019- tapahtumaan jossa olin yhtenä Logistiikan tiimissä suorittamassa, kuljettamassa tavaroita ja kalusteita tähän tapahtumaan. Olin myös tapahtuma aikana kestittämässä tapahtuman esittelyjöitä heidän taukotilassaan. Opin kyseisenä aikana logistiikan tärkeydestä ja sen toimivuuden varmistamisesta.
 • Vuoden 2019 aikana sittenhän sitä on oltu tekemässä Ebay myyntiä ja kauppaa, jossa olin jälleenmyyjänä eräälle elektroniikka tuotteelle. Tässä on tehty pientä sisällöntuotantoa eräälle virtuaalivaluutta-sivustolle. Olen tehnyt asiakassegmentointi tilastoja ja analysointia deittisivuston kävijöistä ja profiileista. Todellakin pieniä projekteja on ollut vuoden läpi samalla, kun koulua olen käynyt! Tässä vaiheessa perustin sitten tämän blogin, missä pyrkimyksenä on luoda ja tuoda ilmi kaikenlaisia asioita.
 • Vuoden 2020 Kevät aikana olen ylläpitänyt verkkokauppaa ja lukuisia muitakin erillisiä verkkosivustoja. Sisällöntuotantoa, graafista työtä, maalausta, myyntiä, freelance ja konsulaatio työtä.

Jatkuu Jatkuu ajan kanssa…. Päivitetty. 15.4.2020

Jatketaan ansioluettelon läpikäyminen artikkelia!


Yhteenveto Koulutuksestani ja Työhistoriastani!

Olen siis tehnyt paljon erilaisia työnmuotoja ja oppinut niistä todella paljon, mutta olen huomannut kuitenkin sen, että mikään ei välttämättä ole johtanut mihinkään tiettyyn suurempaan asiaan, minkä olen oikeasti halunnut saavuttaa! Olen tavallaan hajoittanut itseäni joka suuntaan ja kokeillut erilaisia työtehtäviä.. Vaikka ne ovatkin opettaneet minua, niin jotenkin tuntuu ja ehkä näyttääkin, että ansioluetteloni on todella huono!

Kyseisellä ansioluettelolla ei tavallaan ole sitä tiettyä mahdollisuutta hakea mihinkään työtehtävään, koska se on liian sekava ja varmasti monet ansioluettelon ja työhakemuksen lukiessaan, eivät välttämättä ymmärrä sen sisältöä!

He eivät ymmärrä sitä työn määrää tai sitä mitä olen joutunut tekemään näissä työtehtävissä! Todennäköisesti on näin, että miljoonilla ihmisillä ympäri maailmaa on sama ongelma! Eli jokaisen meistä pitäisi pyrkiä luomaan selkeä kaava ansioluetteloon, mistä voi nähdä tämän ihmisen visio, mitä hän haluaa!


Mikä minä sitten olen?

Koska ansioluettelostani ei tule ilmi sitä minun visiota mitä haluan tehdä työkseni, niin minun täytyy se sitten yrittää kertoa sanoin!

Näen itseni tietynlaisena kehittäjänä ja tekijänä! Joka haluaa uudistaa ja järkevöittää työympäristöä tai työmenetelmiä. Haluan suunnitella, valmistaa tai myydä jotain, jolla on merkitystä yhteiskuntaan tai ympäristöön! Haluan tehdä minun mielellä kuin myös käsillä asioita joilla on juuri se merkitys! En sano itseäni maailmaan haalajaksi tai auttajaksi, se on jo täynnä epämääräistä synkkyyttä ja petollisuutta. Jota ei pysty ikinä auttamaan tai muuttamaan, mutta pohjimmiltaan kuitenkin haluaisin löytää sen paikkani maailmasta!

Haluaisin päästä tekemään työtä omilla ehdoillani, omalla rytmilläni ja osittain tai kokonaan etätyöskentely muotona! Valitettavasti minun keho ei ole luotu suurelle ihmismäärän joukkiolle jossa joutuisin olemaan koko ajan kosketuksissa muihin ihmisiin! 1vs1 kohtaaminen onnistuu parhaiten. Haluaisin työpaikan, missä kehoni pystyy päivittämään tai eheyttämään itsensä työympäristössä automaattisen rauhallisesti! Olen tällaisessa työssä ollutkin ja se on ollut todella mahtavaa!

Itse kun olen introvertti, en tietenkään täysin semmoinen. Osaan kyllä puhua ja kertoa, mutta olen huomannut vuosien ajan, että liiallinen määrä ihmisiä on vain haitaksi minun terveydelle! En minä nyt sekoa tai mitään sellaista, mutta liiallinen määrä ihmisiä vain sekoittaa pasmat ja keskittyminen sijoittuu johonkin ei relevanttiin asiaan. Toivottavasti ymmärrät, ei tässä mitään sen isompaa draamaa ole taustalla vaan ihan pelkkää elämän tasapainon hallintaa jota varmasti jokainen haluaa päästä saavuttamaan työskentely ympäristössään.

Haluan tehdä töitä ja ansaita siitä reilun ja tarvittavan rahallisen määrän, millä pystyn ylläpitämään elämää ja rakentaa tulevaisuutta perheelleni ja itselleni! Vaikka itse nyt tämän sanonkin olen omasta mielestäni olen todella hyvä työntekijä, jotkut ovat kehuneet minua ja minun työskentelyä vai onko se yleinen tapa kehua kaikkia vaikka onkin ihan huono!.. Tiedä tuota.. Mutta itseni kuitenkin tuntien, minä tiedän että olen hyvä työntekijä. En ole paras, enkä semmoinen halua myös ollakkaan. En halua kilpailla työstäni muiden kanssa tai en halua luoda jotain kilpailu kulttuuria työpaikalle missä ihmiset luokitellaan johonkin kastiin ja siellä sitten tapellaan keskenään. Tällaiset shakkipöytä- teemaiset työympäristöt eivät ole minua ja en ole semmoisia omalta osaltani luomassa.

Pohjimmiltani kuitenkin työpaikalla tai työpisteessä opin tavat, menetelmät ja toimintasuunnitelmat ajan kanssa! Tämän jälkeen minusta tulisi vankka, luotettava työntekijä, joka tekee työtehtävät asianmukaisesti ja määrätietoisesti tulevaisuus kiikarissa!

ATK-taitoni ovat hyvät tai ainahan tietenkin on parantamisen varaa, varsinkin erilaisista ohjelmistoista ja niiden käytöstä! Olen kuitenkin elänyt koko elämäni erilaisten ohjelmien parissa tai niiden ympärillä, niiden oppiminen ja ymmärtäminen ei ole mikään este!

Harrastan kuntosalilla urheilemista, en mikään fitness haukka ole, mutta en kuitenkaan siellä mikään sunnuntai treenaja ole vaan vedän täyttä hikeä ja tankoa! Harrastan myös valokuvausta, luonnossa liikkumista, elokuvat, sarjat ja pelit nautittuna. Elämäntapani omasta mielestäni ovat hyvät, en alkoholista välitä, en polta ja enkä käytä muitakaan päihteitä.

Täydellinen en tietenkään voi olla, mutta valmis olen oppimaan uusia asioita ja kehittymään siitä. Kun mahdollisuus, aika ja puitteet siihen löytyy!

Tässä oli siis minun ansioluettelon läpikäyminen, toivottavasti se oli kiinnostava pläjäys! Päivittelen sitä sitten aina, kun sinne jotain lisättävää on..

Jos kiinnostuit minun ansioluettelostani, minusta tai ihan jostain muusta aiheesta, niin ota ihmeessä yhteyttä! Olen avoin kaikille työmahdollisuuksille, yhteistyö kumppanuuksille tai ihan palautteisiin!

Terveisin ja Kiittäen

Juhamatti Niskasaari

%d bloggaajaa tykkää tästä: