Tässä kyseisessä artikkelissa läpi käymme, että mikä on StayKeen & Miten sitä käytetään? Käymme läpi StayKeen palvelun toimintoja ja mahdollisuuksia!

StayKeen [KEEN] on käyttäjien yhteisö, jossa jaetaan kuvia ja videoita visuaalisiksi kokonaisuuksiksi. StayKeen palvelun ideana on jakaa informaatiota tekstien, kuvien ja videoiden muodossa!

Tämä kyseinen Mikä on StayKeen & Miten sitä käytetään- artikkeli ei ole millään tavalla sponsoroitu ja se on täysin kirjoittajan omien mielipiteiden, kokemusten ja havaintojen pohjaisia.

Otsikot artikkelissa ovat seuraavat:

  • Mikä on StayKeen?
  • Kuinka StayKeen eroaa Pinterestistä?
  • Miten StayKeen palvelua käytetään?
  • Kuinka tehdään Keen-taulu ja Gem?
  • Kannattaako StayKeen palvelua käyttää?

Mikä on StayKeen?

StayKeen on siis käyttäjien yhteisö, jossa jaetaan kuvia ja videoita eräänlaisiksi visuaalisiksi kokonaisuuksiksi. Kyseistä StayKeen palvelua voidaan verrata kilpailevaan yhteisöön Pinterestiin, jossa siis toiminta-ajatuksena on siis jakaa ihan samallailla kuvia, videoita ja informaatiota siitä kiinnostuneille. Käyttäjät voivat löytää, lukea, nähdä ja jakaa ihan samallalailla StayKeen palvelussa!

StayKeen:issä ajatuksena on antaa enemmän käyttäjille hallinta mahdollisuuksia jakamistaan asioista. Kehittäjien ideana palvelusta on rakentaa siihen työkaluja, joiden avulla ihmiset voivat keskittyä asioihin, joista he välittävät ja kaiken tämän kokeminen muodostuisi olemaan häirittömässä tilassa. Todennäköisesti ei mainoksia ja muita häiritseviä asioita, jossa informaation jakaminen olisi sulavaa ja helppoa.


Kuinka StayKeen eroaa Pinterestistä?

StayKeen palvelun luojina löytyy Area120 ja PAIR ohjelmistojen ja palvelujen kehittäjiä, jotka työskentelevät Googlen erinlaisissa ja kohdistetuissa palveluissa. StayKeenin toiminta-ajatuksena tulevaisuudessa on kehittää eräänlaista parempaa symbioosia Googlen-haun kanssa. Joka sitten mahdollistaisi paremman indeksoinnin Googlessa ja StayKeenissä olevien materiaalin kanssa.

Tämän artikkelin kirjoitus hetkellähän StayKeen on siis BETA – tilassa, jossa kylläkin käyttäjät voivat jakaa informaatiota, mutta kyseinen palveluhan ei ole vielä lopullinen ja valmiina Googlen indeksointi mahdollisuuksiin.

Kuitenkaan BETA vaihetta ei kannatta missään nimessä tulla ohittamaan, koska voit tällä hetkellä luoda tietynlaista markkina-asemaa kyseisen palvelun kautta jo nyt!


Miten StayKeen palvelua käytetään?

Tällä hetkellä kyseiseen palveluun voidaan rekisteröityä todella helposti Gmail – sähköpostiasi käyttäen. StayKeen palvelua voidaan käyttää normaalilla internet selaimella taikka erillisellä Android pohjaisella sovelluksella, joka voidaan ladata puhelimeesi.

Kun rekisteröidyt StayKeen palveluun, tällä hetkellä [24.7.2020] toimintona ei ole mahdollista vaihtaa profiilinimeä! Elikkä kun rekisteröidyt StayKeen palveluusi, niin profiilinimeksi muotoutuu sinun Gmail- tilisi nimi. Minun tapauksessa se on Juhamatti Niskasaari!

Kun olet kirjautunut StayKeen palveluun sisään, etusivusi näyttää jokseenkin tyhjältä! Alla olevassa kuvassa kuitenkin voit nähdä minun etusivuni!

StayKeen palvelu on siis samankaltainen kuin Pinterest, elikkä ajatuksena on siis jakaa kuvia, videoita, tekstiä ja jne. Erilaisille kuville ja videoille voidaan tehdä omia kategorioitaan, jotka ovat nimeltään KEEN.

Näihin KEEN, juttuihin sitten lisätään GEM- nimisiä lisäyksiä, jotka nyt voivat olla kuvia, videoita ja tekstiä. Pinterestissä nämä olivat nimeltään Taulu ja PIN.

Näin selventääkseni asiaa ja auttaakseeni olen tehnyt tällaisen pienen tutorial oppaan, jotta voit aloittaa oman GEM:eilyn StayKeen palvelussa!


Kuinka tehdään Keen-taulu ja Gem?

Aloita urakka painamalla siis etusivullasi löytyvää + Greate a Keen painiketta!

Muistutan, että olet siis tässä vaiheessa tekemässä KEEN – taulua, mihin siis lisätään erillisiä GEM– lisäyksiä.

Ajattelin itse tehdä tässä esimerkissä Keen- taulun nimeltään Söpöjä Kissoja ja Koiria! Johon aion siis lisätä kuvia, videoita ja informaatiota söpöistä kissoista ja koirista.

Kun olet valmis, niin paina NEXT!

Tässä vaiheessa voit lisätä niin sanottuja hakusanoja/lauseita, jotta kyseinen Keen-taulu konfiguroituu siten, että taulusi on helpompi löytää tai jotta se indeksoituu järjestelmään paremmin.

Tässä vaiheessa voit lisätä taulullesi oman kuvan, kuvauksen, hashtagit tai vaikka linkin johonkin erilliseen sijaintiin.

Taulusi tulee olemaan oletuksena Private tilassa, jolloin kukaan muu ei näe taulua kuin sinä! Suosittelen ehdottomasti sitten, kun olet valmis niin vaihtamaan Private tilan Public tilaan. Jotta ihmiset löytäisivät sinun tehdyn Keen- taulun ja sinun lisäämään GEM:it.

Taulusihan on sitten valmis ja voitkin nähdä sen etusivullasi! Voit aina tietenkin vapaasti muokata tauluasi jälkikäteen, että tekemäsi asiat eivät ole lopullisia.

Paina kyseistä tekemääsi Keen- taulua!

Sinut siirretään seuraavanlaiselle sivulle! Huomaat siellä olevan GEMS, EXPLORE ja SEARCHES.

  • GEMS – osiosta löydät kaikki lisätyt Gemit.
  • EXPLORE – osiosta löydät hakusanoilla löydettyjä esimerkki julkaisuja.
  • SEARCHES – osiosta löydät erilaisia hakusanoja.

Huomaatkin, että EXPLORE osiossa, että julkaisuissa löytyy tietynlainen jalokivi kuvio. Se on tämä GEM, elikkä Pinterest maailmassa toimiva PIN. Voit siis lisäillä tässä Explore osiossa ulkopuolisia GEM:iä omaan Keen-tauluusi, jos näin haluat tehdä.

Me tässä esimerkissä, halutaan kuitenkin lisätä ihan oma GEM!

Paina +ADD lisätäksesi oman GEM:in! Valitse sieltä Links, Text & photos!

Sieltä avautuu tyhjä lomake, mihin voit täyttää tietoja!

Minä lisäsin tähän minun esimerkki GEM:iin tämmöistä tietoa! Lisäsin siihen linkin, tekstin ja hasthtagit.

StayKeen on siitä hyvä, että tämä löytää siihen lisätyistä linkeistä kuvan automaattisesti ja käyttää sitä upotettuna julkaisuissa. Voit tietenkin erillisen kuvan liittää ja korvata kyseisen automaattisesti poimitun kuvan käytön kokonaan.

Kun olet valmis paina Save!

Ylläolevassa kuvassa näet kaksi esimerkkiä! Oikeassa löytyy minun oma lisäämä kuva ja vasemmassa StayKeen:in automaatiolla upotettu kuva.

Toisessa näkyy tietenkin isompana, mutta se isompi kuva ei ole klikattavissa, että jos haluat esimerkiksi mennä kuvan kautta johonkin erilliselle sivulle. Niin se ei onnistukaan. Tästä syystä sinun pitää miettiä kumpaa mahdollisuutta ja asetusta käytät, kun lisäilet GEM:ejä Keen-tauluusi.

Keen- taulustasi myös löytyy oma New Section– työkalu, missä ajatuksena on siis tehdä taulun sisälle omia ryhmiä. Kun minullahan oli siis Söpöjä Kissoja ja Koiria, minun Keen- tauluni nimi!

Niin voin tällä New Section- työkalulla tehdä oman ryhmän, johon voin sitten GEM- teko vaiheessa siirtää tämän kyseisen GEM- lisäyksen johonkin ryhmään!

Tein tällaisen ryhmitys esimerkin nopeasti tällä New Section- työkalulla! Jossa siis on oma ryhmänsä koirille ja kissoille!

Jos haluat käydä katsomassa kyseistä StayKeen – Söpöt kissat ja Koirat tauluani. Niin pääset sinne alla olevasta linkistä.

StayKeen Söpöt Kissat ja Koirat – Taulu!

No miten tämmöisiä linkkejä sitten saa? Sekin on todella helppoa, jokaisen Keen- taulun ja GEM:in yhteydestä löydät tyyliset painikkeet, joita kautta sitten pääset muokkailemaan ja jakamaan kyseisiä julkaisuja.

Share painikkeiden kautta sitten löydät jakamisen mahdollisuudet.

Ei ole siis kovin vaikeata tehdä Keen – tauluja ja GEM – lisäyksiä StayKeen palvelussa. Ainut ongelma tietenkin on se, että kuinka saadaan luotua näyttäviä, mielenkiintoisia tauluja ja GEM:ejä, jotka kiinnostaisivat palvelun käyttäjiä.

HaleewithaFlair – nimisellä Bloggaajalta löytyy myös erittäin informatiivinen video kyseisestä palvelusta hänen Youtube- kanavaltaan. Suosittelen myös katsomaan sen jos StayKeen kiinnostaa!


Kannattaako StayKeen palvelua käyttää?

Tämähän on tietenkin jokaisen meidän oma mielipide, mutta itse ainakin suosittelen StayKeen palvelun käyttämistä. Vaikkakin Pinterest on jo luonut itselleensä markkina-aseman vastaavanlaisella palvelulla ja runsaalla käyttäjämäärällään.

Kuitenkin StayKeen voisi todennäköisesti tuoda jotain uutta tähän kyseiseen kuvien, videoiden ja informaation maailmaan. Ehdottomasti suosittelen käyttämään myös StayKeenin vastaavanlaista palvelua, koska jospa ideasi toimiikin StayKeenin kautta paljon paremmin kuin kilpailijansa alustalla.

Todennäköisesti GEM:ien indeksointi Google- haku palveluun tulee olemaan paljon parempi kuin Pinterestin. Kun ja jos StayKeen kehittyy ja laajentuu, on täysin mahdollista, että kyseinen palvelu tullaan integroitumaan muihin Googlen palveluihin. esim. Gmail, YouTube, Drive, Blogger ja jne. Josta kyseiseen palveluun päästään helpommin käsiksi.

Tietenkin on myös mahdollista, että StayKeen kehitys tullaan lopettamaan ja siitä tulee samanlainen tapaus kuin Google+. Jossa valitettavasti käyttäjämäärät eivät lisääntyneet ja se sitten ajan kanssa lopetettiin.

Katsoa miten tämän palvelun kanssa sitten tulee olemaan. Se jää nähtäväksi.

Toivottavasti artikkelistani Mikä on StayKeen & Miten sitä käytetään – oli sinulle jonkinlaista hyötyä avaamaan tai ymmärtämään kyseistä palvelua!

Ei mulla muuta tällä kertaa!

%d bloggaajaa tykkää tästä: