Tässä kyseisessä artikkelissa LG-32LK330N merkkisen television korjaus! tai voisiko sanoa niin, että tutkimme tämän kyseisen television sielunelämää. Elikkä tämän kyseisen LG-32LK330N – television sisäisiä osia, mistä ne koostuvat ja mitkä näiden osien nimet ovat? Tämän tiedon turvin on siten helpompaa se myös mahdollista korjata!

Otsikot LG-32LK330N merkkisen television korjaus artikkelissa ovat seuraavat:

  • LG-32LK330N merkkisen television korjaus Historia!
  • LG-32LK330N merkkisen television korjaus!
  • Kannattaako kyseistä LG-32LK330N televisiota sitten korjata?

Siirrytään ensiksi kyseisen television historiaan!

LG-32LK330N merkkisen television korjaus Historia!

Kyseinen LG- merkkinen televisiohan on siis 32 tuumainen, nykystandardeilla todella pieni ja jokseenkin myös televisiota ei ole hyvällä ulkonäöllä siunattu. Voisiko sanoa, että televisio on perustelevisio. Vuonna 2012- valmistettu, myynnissä oleva televisio on tietty elänyt aikansa ja on varmasti luonut monelle sen omistajalle.

Vuoden 2012- televisiot muutoinkin olivatkin moneltaosin samankaltaisia. Televisio voisi sopia nykyisinkin ehkä mökille tai asuntovaunuun kokonsa takia, mutta pääasialliseksi televisioksi sitä en suosittelisi laittaa vanhentuneen kuvanlaatunsa takia.

Kyseisen television hinta on liikkunut vuosien varrella 199€ – 400€ välillä, nykyinen hinta televisiolle on ehkä parhaimmillaan se 20€. Mutta niinkuin sanoin, televisio sopiikin hyvin johonkin mökki – asuntovaunu ympäristöön, missä sen hyvinvoinnista ei välttämättä tarvitse miettiä niin paljoa.

Televisiolle varmasti voi löytyä monesta taloudesta vielä käyttöä ja siitä syystä tämä artikkeli – ohje teksti myös päätettiin tehdä. Jossa ajatuksena kyseisen television korjaajalle löytyisi jonkinlaista apua tänne Suomeen kuin myös ulkomaille.

Siirrytään siis kyseisen television sielunelämään – sen sisältämiin osiin!

LG-32LK330N merkkisen television korjaus!

Kun television taka kehikko irroitetaan helposti ruuvit pois pyörittäen ja pölyt hennosti imuroiden paljastuu LG-32LK330N television sisäisiä osia, joita lähdemme tässä artikkelissa selvittämään. Muista ennen piirilevyihin koskettamista, että käyt purkamassa kehosi staattisen sähkön esimerkiksi pattereihin, jotta piirilevyjen erilaiset osat eivät vaurioidu!

Televisio LG-32LK330N Korjaus! LG32LK330N-ZH.BEUYLJP

Television runkohan on nimeltään – LC320WXN. Sinälläänsä tällä tiedolla ei tee mitään, jos lähtökohtana on vain jokin tietty osa televisiosta vaihtaa. Rungon merkkikoodilla on ainoastaan silloin väliä, jos olet tekemässä ihan ”uutta” televisiota joillakin muilla osilla, jotka eivät ole tarkoitettu kyseiseen televisioon laisinkaan.

Televisio LG-32LK330N Korjaus! TV-Model

Television Virtalähde on merkiltään- LGIT PCB P/N 3PAGC10045A-R. Tästä osasta yleensä on rikkoontunut jokin mustista kondensaattoreista, joka on varsinkin vanhemmissa televisiossa helpompi vaihtaa kuin uusissa. Yleensä rikkoontunut osa voidaan huomata turvonneena taikka jännitteet kyseisessä kondensaattorissa eivät välity eteenpäin.

Yksinkertaisesti on myös mahdollista, että television sulake on esimerkiksi kärähtänyt ukkosen aikana. Kaikki nämä viat voidaan havaita jännitteenkoettimella.

Televisio LG-32LK330N Korjaus LC320WXN 6632L-0637A Inverter Board

Television tajuusmuuttajalevy, elikkä Inverter Boardin nimi on LC320WXN 6632L-0637A. Tässä kyseisessä osassa yleensä rikkinäinen osa on nämä pienet mustat, jotka myöskin voidaan havainnoida rikkinäisiksi jännitteenkoettimen avulla ja vaihtaa kolvilla sulattaen.

Televisio LG-32LK330N Korjaus! EAX64272803 – Pää AV

Television Pää AV– piirilevy on nimeltään EAX64272803. Tämän osan avulla hallinnoidaan kyseisen television ääntä ja kuvaa. Tästä osasta tavallaan kaikki osat voivat mennä ajan kanssa rikki, jos osat saavat tietyllä tavalla vääränlaista jännitettä, jolloin osat kärähtävät. Niiden vaihto ja korjaus voi olla jokseenkin vaikeata.

Televisio LG-32LK330N Korjaus! LC320WXN – Sca2 Control 6870C-0313C – TCON T-Con LCD -ohjauskortti UnitAV T-Con LCD Control Board UnitAV

Television ohjauskortti on nimeltään LC320WXN – Sca2 Control 6870C-0313C – TCON T-Con LCD. Tästä kyseisestä piirilevystä siirtyy kuva itse näytölle. Yleisin vika tässä osassa on, kuin myös muissakin että mustat pienet osat ovat kärähtäneet ja ne pitää vaihtaa! Useasti myöskin vika voi osoittautua olevan ylöspäin menevässä hihna säikeessä, joka kiinnittyy näyttöön olevaan kiinnike kohtaan. Tämä voidaan joissain tapauksissa korjata tietynlaisella esimerkiksi silikonisella osalla, jolla halutaan tuottaa painetta hihna säikeeseen, jotta se pysyisi paremmin kiinni ja ei aiheuttaisi häiriötä television piirilevyjen yhteyksiin.

Tämä äskeinen vika voi ilmetä esimerkiksi muuttojen yhteydessä, jolloin televisiota kannetaan epämieluisista kohdista, jolloin television tehtaanjälkeinen tasapainoinen rungon puristus purkautuu.

Kyseisen television osathan olivat siis seuraavat:

  • LC320WXN 6632L-0637A Inverter Board
  • EAX64272803 – Pää AV
  • LC320WXN – Sca2 Control 6870C-0313C – TCON T-Con LCD -ohjauskortti/Control Board
  • LC320WXN on television runko.
  • Television merkki – LG32LK330N-ZH.BEUYLJP.
  • Virtalähde – Power Supply LGIT PCB PN 3PAGC10045A-R.

Kannattaako kyseistä LG-32LK330N televisiota sitten korjata?

Jokainenhan tietty itse päättää mitä tekee, mutta itse en välttämättä lähtisi korjailemaan. Lähtökohtana television korjaaminenhan on helppoa jos tietää mikä osa on rikki ja sitten vain vaihtaa sen piirilevyn mistä osa on rikki. Näin vanhan television (2012) korjaaminen on moneltakin osin hyödytöntä, kun tekniikka kehittyy ja televisiosta ei saa kaikkea irti mitä haluaisi.

Tietenkin televisiolle voi löytyä lupaavia käyttökohteita. Esimerkiksi pienille projekteille ja haluat vaikka televisiosta tehdä vaikka pöydän tai taulun, siitä vaan! Useastihan televisiothan menevät kierrätykseen johonkin Aasialaiseen maahan ja he sulattavat niistä osat pois jatko käyttöön. Tietenkin kaikkia osia ei voida käyttää uudestaan ja ne menevät sitten johonkin elektroniikka romu jäte kasaan jonnekin päin maailmaa.

Minä, kun tämän kyseisen artikkelin aiheisen television omistankin, niin on todennäköisestä että itse televisiosta tulee jonkinlainen pien projekti tai mökki käyttöön soveltuva ”viihdekeskus”.

Toivottavasti artikkelista oli jonkinlaista hyötyä tai se avasi sinulle jotain uusia ajatuksia johonkin projektiin liittyen!

Käy lukeamssa minun Sony KDL-46HX855 – merkkisen television projekti mikä minulla oli jokin aika sitten!

Ei mulla muuta tällä kertaa!

%d bloggaajaa tykkää tästä: