Tässä kyseisessä artikkelissa läpikäymme, että mikä on Plex & Miten sitä käytetään? Käymme läpi Plex palvelun toimintoja, mahdollisuuksia ja kokemuksia!

Plex [PlexTV] on videopalvelu portaali, missä pystyt katsomaan elokuvia, sarjoja, dokumentteja, PodCastejä ja Live-TV lähetyksiä. Plex:in toiminta-ajatuksena on tarjota tämä kaikki kuluttajalle ilmaiseksi!

Tämä kyseinen Mikä on Plex & Miten sitä käytetään artikkeli ei ole millään tavalla sponsoroitu vaan pohjautuu täysin kirjoittajan kokemuksiin, havaintoihin ja tutkimuksiin kyseisestä Plex palvelusta.

Mikä on Plex & Miten sitä käytetään – artikkelin otsikot ovat seuraavat:

  • Mikä on Plex?
  • Miten Plex palvelua käytetään?
  • Kannattaako Plex palvelua käyttää?

Mikä on Plex?

Vuonna 2008 perustettu Plex on siis eräänlainen videopalvelu, jossa kuluttajalle on mahdollistettu sen sisältö ilmaiseksi käytettäväksi. Palvelua voidaan verrata sen kilpaileviin versioihin esimerkiksi. Netflix, ViaPlay ja Disney+.

Plex kuitenkin tarjoaa erinlaista ratkaisua kuluttajille kuin maksamisen. Plexin ajatuksena ja ideana on tarjota elokuva, sarja, dokumentti ja Live-TV sisältönsä kuluttajille ilmaiseksi käytettäväksi. Miten Plex sitten pystyy tarjoamaan sisältöänsä ilmaiseksi?

Pääasiallinen tulonlähde kyseiselle palvelulle on erinlaiset rahoittajat, jotka ovat sijoittaneet rahaa kyseiseen Plex palveluun. Toisena isona palvelun ylläpitäjänä on erilaiset mainokset sisällön yhteydessä. Materiaali sivulla on myös lahjoitettuja sisältöä, jossa erilaiset elokuvien, sarjojen ja dokumenttien tuottajat ovat halunneet oman tuotannon kuluttajille nähtäväksi.

Vaikkakin jotkin palveluista voidaan hankkia maksullisena, niin kuitenkin suurinosa sivun tarjonnasta ja mahdollisuuksista on ilmaista käytettävissä!

Plex palvelu on jo saatavilla noin 200 maahan ja tämä on nähty laajentuvan tulevaisuudessa vielä lisää. Tällä hetkellä tarjontaa sivustolta löytyy tuhansien elokuvien, sarjojen ja dokumenttien muodossa. Tällä hetkellä suurinosa tulee Sonyn, Paramountin, Warner Brosin, Lionsgaten, MGM:n ja Legendary tuotannosta.


Miten Plex palvelua käytetään?

Plex palvelun tarjontaan pääset erittäin helposti käsiksi. Voit katsoa elokuvat, sarjat ja dokumentit helposti heidän nettisivujansa kautta tai sitten erillistä sovellusta käyttäen jonka voit ladata ja asentaa heidän sivuiltansa. Esimerkiksi. Android-TV, Apple TV, Chromecast, PlayStation ja Xbox käyttöliittymiin.

Kyseinen palvelu on siis ajateltu kaikille ihmisille jaettavaksi. Se mitä myös Plex tarjoaa on myös ainutlaatuista! Kyseisen palvelun pystyt asentamaan omaan henkilökohtaiseen serveriin, johon pystyt lataamaan omaa sisältöä (elokuvat, musiikki, sarjat ja pelit) ja pääset tähän sisältöön sitten käsiksi Plex palvelua käyttäen ihan ilmaiseksi.

Kuitenkin helpoin ja pääasiallinen keino Plex palveluita on käyttää suoraan heidän kotisivuiltansa kautta sinun tietokonetta, televisiota tai puhelinta käyttäen. Tämä mahdollistaa sinulle sen helpoimman pääsyn heidän sisältöönsä.

Kyseiseen palveluun ei tarvitse rekisteröityä, mutta suosittelen kuitenkin näin tekemään. Koska tämä mahdollistaa sinulle sitten muita erilaisia sisällöllisiä mahdollisuuksia, jolloin saat paljon paremman otteen kyseisen palvelun kaikesta sisällöstä.

Rekisteröityminen on helppoa ja vaivalloista! Pääset suoraan rekisteröitymis vaiheeseen vaikka tätä linkkiä painamalla https://www.plex.tv/sign-up/

Plex – Rekisteröityminen!

Suoraan Plex tarjoamaan palveluun pääset vastaisuudessaan vaikka tätä linkkiä painamalla! https://app.plex.tv/desktop# ja voit aloittaa elokuvien, sarjojen ja dokumenttien katsomisen vaikka heti painamalla niiden kuvakkeita!

Plex – ohjelmisto ulkoasu!

Huomaatkin, että Plex palvelun ohjelmisto on Suomenkielinen. Tämähän mahdollistaa sitten tietenkin helpomman ymmärrettävyyden kyseisestä palvelusta.

Valitettavasti kuitenkin tekstityksiä Suomenkielelle ei ole mahdollista saada, mutta se ei kuitenkaan sinua estä laittamasta esimerkiksi elokuviin Englanninkielistä tekstitystä, joka helpottaa moneltakin osin ymmärtämistä.


Kannattaako Plex palvelua käyttää?

Ehdottomasti kannattaa käyttää, mutta valitettavasti sisältö voi näyttäytyä olevan aika niukka varsinkin Suomalaisille kuluttajille. Kuin myös muillakin vastaavanlaisilla sivuilla, niin myös Plex:illä on tietyin ehdoin myös estoja sisällön näyttämiselle sijainnillisista syistä.

Jolloin tiettyjä elokuvia tai sarjoja ei valitettavasti voi näyttää sisällön tuotannon sopimuksien takia. Kuitenkin palvelusta löytyy paljon katseltavaa, varsinkin vanhoja nostalgisia elokuvia ja sarjoja.

Plex on tietyllä tavalla vielä liki tuntematon varsinkin Suomalaisille kuluttajille, mutta markkinoinnin tehostuessa ja kuluttajien valveutuminen ehdottomasti pystytään tulevaisuudessa kattamaan siten, että sisältöä tulee vain lisää ja lisää.

Kuvanlaatu kyseisessä palvelussa on omasta mielestäni todella hyvä, varsinkin kun otetaan huomioon elokuvien ja sarjojen ikä. Uusimmat tai tunnetut elokuvat ja jopa muutama klassikko ovat saatavana 720p tai 1080p kuvanlaatuna. Monet vanhasta sisällöstä ovat kuitenkin DVD-laadulla, joka ei minua ainakaan itseäni häiritse.

Näkisin vahvasti, että kyseinen palvelu on myös turvallinen kuluttajille käytettäväksi. Et tarvitse liittää minkäänlaisia pankkikortti tietoja ja voit sivulle muutoinkin rekisteröityä pelkällä sähköpostilla.

Jos et ole kiinnostunut Plex palvelun yksittäisistä elokuvista, sarjoista ja dokumenteista. Voit vastaisuudessaan katsoa Live-TV lähetyksiä, joita on kattava määrä, jopa yli 80 erilaista kanavaa. Esimerkiksi. Musiikkia, piirrettyjä, elokuvia, dokumentteja, uutisia ja pelilähetyksiä!

Jokaiselle ehdottomasti siis löytyy jotain. Vanhemmille, lapsille ja ehkä sinulle!

Plex palvelun tarjonta yleensäkin on monialaista tarkoittaen sitä, että materiaali on jokseenkin jakautunutta ja varmasti materiaalia löytyy katsottavaksi meille jokaiselle. Ainut ongelma on se, että Plex täytyisi jotenkin saada lukitettua meidän jokaisen viihdelaitteiden pariin ja niiden ympärille. Jolloin Plex palveluun on pienempi kynnys siirtyä ja löytää itsensä katsomassa elokuvia ja sarjoja.

Tämmöinen ilmainen palvelu on kuitenkin nyt ja tässä meille jokaiselle käytettävissä, sitä ei kannata missään nimessä jättää testaamatta!

Toivottavasti Mikä on Plex & Miten sitä käytetään – artikkelistani oli sinulle jollain tavalla hyötyä! Itse aion ainakin kyseistä Plex palvelua käyttää ja näkisin, että kyseisen palvelun luomassa maailmassa löydän uudenlaista viihteellistä sisältöä mitä en välttämättä muualta löydä!

Ei mulla muuta tällä kertaa!

%d bloggaajaa tykkää tästä: