Tässä kyseisessä nostalgia muisto – SWTOR artikkelissa käymme läpi peliä nimeltään SWTOR (Star Wars: The Old Republic). Joka on MMORPG- peli!

Nostalgia Muisto – SWTOR artikkeli ei ole millään tavalla sponsoroitu vaan pohjautuu täysin omakohtaisiin muistoihin ja kokemuksiin kyseisestä pelistä vuosien varrelta!

Artikkelin otsikot ovat seuraavat:

  • Nostalgia Muisto – SWTOR!
  • Mikä on SWTOR peli?
  • SWTOR pelin Suomalaiset pelaajat!
  • Miksi lopetin SWTOR pelin pelaamisen?!
  • SWTOR MMORPG peli hahmot!

Mikä on SWTOR peli?

SWTOR – Star Wars the old republic! on MMORPG-peli ja se sijoittuu Star Wars maailmaan! Peli julkaistiin ensimmäisen kerran vuonna 2008, aluksi se oli täysin maksullinen, mutta ajan kanssa siihen rakennettiin ilmainen peli mahdollisuus tietyin rajoituksin tietenkin! Peli sijoittuu noin 3500 vuotta ennen Tähtien Sota elokuvan saagoja!

Pelihän on siis MMORPG pohjainen, joka tarkoittaa siis sitä kyseisessä pelissä luodaan hahmoja, joilla sitten seikkaillaan ympäri Star Wars maailmaa ja tehdään tehtäviä. Pelattaessa päälähtökohtana on kehittää omaa pelihahmoansa ja kukistaa vihollisia. Tietyllä tavalla jos vertaa muita MMORPG pelejä, niin tässäkin on samantoistoa, mutta Star Wars pelissä sitä ei huomaa, koska ympäristöt eivät ole kovinkaan toistoa luovaavia.

Jokaisen pelihahmon tarina on erilainen, mutta jossain tapauksissa ne sitten yhdistyvät pelikentillä ja tarinat saavat syvällisemmän ulottovuuden! Voin sanoa, että tarina tässä pelissä on MMORPG aatelia ja et varmasti tule löytämään mitään muuta peliä, jossa ääninäyttelijät sopivat maailmaan täydellisesti.


SWTOR pelin Suomalaiset pelaajat!

Tämän pelin keskuudessa vietin, erittäin paljon aikaa elämästäni! En kadu päätöstäni yhtään, koska se on luonut ja suonut minulle hyviä muistoja matkan varrella! Pelissä oli siihen aikoihin, kun peliä pelasin todella paljon Suomalaisia pelaajia, joita oli ympäri Suomea!

Torniosta, Porista, Helsingistä, Lahdesta, Varkaudesta, Kuopiosta ja Helsingin alueelta! Oli myös paljon eräänlaisia Suomi kiltoja, missä oli aikalailla ainoastaan Suomalaisia pelaajia!

Itse olin Techno Union nimisessä killassa, joka oli Pimeällä puolella toimiva kilta, missä enimmäkseen sitten pelasinkin! Tässä kyseisessä killassa oli todella paljon mielenkiintoisia ihmisiä, joiden elämän tarinaa pääsin kuuntelemaan samalla pelattaessa! Elämä kuitenkin vei kaikkia eri suuntiin ja jotkut lopettivat kyseisen pelin pelaamisen! Jotkut tavallaan pakottivat itsensä pelaamaan, koska näkivät pelin eriävät kiemurat mielenkiintoisena ja eivät halunneet lähteä killan – pelin keskuudesta pois! Pelistä oli muuntautunut tavallaan elämän rytmin luoja monelle pelaajalle.

Kun pelissä oli paljon erilaisia ihmisiä, niin heidän mukana tuli myös erilaiset persoonat peliin! Kaikki ihmiset eivät tulleet keskenään toimeen ja heillä oli välillä riitoja tai voisiko enemmenkin sanoa erimielisyyksiä! Ihan odotettavaa ja sehän on normaalia elämää tuoda omia tunteitaan esille!

Itsekin myös välillä näytin tunteitani pelin aikana, joihin tietenkin löytyi syynsä. Joita nyt muistellen olikin, että niinkuin elämässä, niin myös pelissäkin ihmisillä on eräänlaiset kaveri piirit, joiden parissa haluaa pelata. Pelissä kun on omat rajoitukset ryhmän koolle niin kaikki pelaajat eivät päässeet aina mukaan pelaamaan!

Pelihän eri toiminnot kuitenkin olivat ryhmä henkistä, missä luotiin erikokoisia ryhmiä jotka sitten suorittivat laajoja tai pieniä tehtäviä! Kaikki eivät aina päässeet mukaan peliin ja se oli valitettava totuus!

Tämä jo itsessään tietenkin aiheuttaa eriarvoisuuden tunnetta, vaikka se ei muilla pelaajilla ollutkaan tarkoituksena! Pelin kehittäjätkin tämän huomasivat ja he alkoivatkin rakentamaan pelistä enemmän tarina pohjaista yksin peli maailmaa! Missä ryhmät eivät olleetkaan enää pakollisia vaan jokainen pystyi tarinan pelaamaan vaikka yksin! Tietenkin löytyy vieläkin materiaalia pelistä, mihin tarvittiin muita pelaajia suorittamaan erilaisia tehtäviä.

Peli oli myös opettavainen, vaikka ei niin aluksi ajattelisikaan sen olevan! Peli opettaa ryhmätyöskentelyä, erilaisten ihmisten kanssa käymistä ja mitä parasta Englannin oppimista, vaikka toisin se onkin Englanti slängiä mitä siellä näkee varsinkin Chatissä!


Miksi lopetin SWTOR pelin pelaamisen?!

Lopetin pelaamisen, koska en saanut peliltä enään sitä viehättävyyttä, olin katsos pelannut kaikki pelin materiaalit läpi! Kaikki mitä pelissä oli jokseenkin saman toistoa ja se ei enää antanut sitä intoa mitä usean vuoden sen antoikin. Tietenkin nykyisin peliin on materiaalia tullut ihan huikeana lisää, mutta en ole vielä lähtenyt kokeilemaan pelaamista uudestaan.

Peli kuitenkin on aika kallis ja siihen pitäisi investoida rahaa, niin sekin tavallaan pitää minut poissa pelistä. Tulen kuitenkin jokin päivä tämän peliin tulemaan takaisin, pelaan kaikki uudet tarinat läpi ja käyn tiettyjä vanhoja tehtäviä uudestaan tekemässä.

Todennäköisesti, kun peliin tartun uudestaan niin Suomi killat ja ihmiset siihen aikaan, joiden parissa pelasin ovat lopettaneet pelaamisen ja ovat elämässä jossain muussa vaiheessa! Osa on voinut vaikka kuollakin, koska siitä ajasta kuitenkin on jo 3 – 4 vuotta, kun viimeksi tätä peliä pelasin.

Suosittelen ehdottomasti tämän pelin pelaamista ainakin ilmainen pelitilalla, joka mahdollistaa ainakin se 3 hahmoa ja pääset todella pitkälle pelaamaan ilmaiseksi.

SWTOR MMORPG peli hahmot!

Pelissähän myös oli todella mahtava hahmon luonti järjestelmä, missä pystyi omille hahmoillensa luoda erinlaisia tyylejä ja vaatetuksia! Tässä olisi kaikki minun SWTOR hahmot!

Päähahmoni oli Fulca ja se olikin myös minun ensimmäinen hahmoni, millä aloitin kyseisen pelin pelaamisen! Ajan kanssa hahmoja tuli lisää ja lisää, ajatuksena oli kuitenkin jokaisella hahmo luokalla pelata peli läpi tai varsinkin sen tarina osuus! Tarina, kun oli jokaisella hahmo luokalla erilainen!

Pelissähän on siis kolme erilaista erityistaito puuta tai polkua, mistä pystyit valitsemaan hahmosi kyvyt:

  • Voit olla perinteinen DPS – joka siis eniten vahingoittaa vihollisia ja on keskittynyt vain vihollisten kukistamiseen!
  • Voit olla TANK – jolla otat ryhmän johtoon tai otat vihollisten hyökkäykset ensimmäiseksi vastaan.
  • Voit olla HEALER – joka on niin sanotusti parantaja jolla pelastat muita pelaajia erilaisista tilanteista.
  • Voit tietenkin yrittää olla tietynlainen HYBRIDI, missä yrität olla kaikkea näitä, mutta pelin edetessä siitä voi tulla aika vaikeata!

Jos Star Wars maailmaa kiinnostaa, tämä peli ei tule olemaan sinulle pettymys! Voit ladata pelin heidän virallisilta sivuiltaan! Muista, että peli on ilmainen tiettyyn tarinalliseen kohtaan. Suosittelen ehdottomasti pelin pelaamista ihan ilmais versiolla, ihan siitä syystä, että rahasi todennäköisesti menisi hukkaan ennen kuin pääset levelille 50! Johon pääasiallinen tarina päättyy ja josta sitten alkaa uudet tarinalliset pelihetket.

Toivottavasti Nostalgia Muisto – SWTOR artikkelistani oli sinulle jonkinlaista hyötyä tai se avasi myös sinulle ehkä niitä muistoja omista peli hetkistäsi tämän pelin parissa tai jopa ehkä itsekin kiinnostuit pelaamaan kyseistä peliä!

Ei mulla muuta tällä kertaa!

%d bloggaajaa tykkää tästä: