Nostalgia Muisto – SWTOR!

Kyseisessä Nostalgia muistossa tällä kertaa peli SWTOR – Star Wars the old republic! Joka siis on MMORPG-peli ja sijoittuu Star Wars maailmaan! Peli julkaistiin ensimmäisen kerran vuonna 2008, aluksi se oli täysin maksullinen, mutta ajan kanssa siihen rakennettiin ilmainen peli mahdollisuus tietyin rajoituksin tietenkin! Peli sijoittuu noin 3500 vuotta ennen Tähtien Sota elokuva saagoja! Todella mielenkiintoinen maailma!


Pelaajat!

Tämän pelin keskuudessa vietin, erittäin paljon aikaa elämästäni! En kadu päätöstäni yhtään, koska se on luonut ja suonut minulle hyviä muistoja matkan varrella! Pelissä oli siihen aikoihin, kun peliä pelasin todella paljon suomalaisia pelaajia, joita oli ympäri Suomea! Torniosta, Porista, Helsingistä, Lahdesta, Varkaudesta, Kuopiosta ja Helsingin alueelta! Oli myös paljon eräänlaisia suomi kiltoja, missä oli aikalailla ainoastaan Suomalaisia pelaajia!

Itse olin Techno Union nimisessä killassa, joka oli Dark-Side puolella toimiva kilta, missä enimmäkseen sitten pelasinkin! Tässä kyseisessä killassa oli todella paljon mielenkiintoisia ihmisiä, joiden elämän tarinaa pääsin kuuntelemaan samalla pelattaessa! Elämä kuitenkin vei kaikkia eri suuntiin ja jotkut lopettivat kyseisen pelin pelaamisen! Jotkut “pakottivat” itsensä pelaamaan, koska näkivät pelin erit kiemurat mielenkiintoisena ja eivät halunneet lähteä killan keskuudesta pois!

Kun pelissä oli paljon erilaisia ihmisiä, niin heidän mukana tuli myös erilaiset persoonat peliin! Kaikki ihmiset eivät tulleet keskenään toimeen ja heillä oli välillä riitoja tai voiko enemmänkin sanoa erimielisyyksiä! Ihan odotettavaa ja sehän on elämää tuoda omia tunteitaan esille!

Itsekin myös välillä näytin tunteitani pelin aikana, joihin tietenkin löytyi syynsä. Joita nyt muistellen oli, että niinkuin elämässä, niin myös pelissäkin ihmisillä on eräänlaiset kaveri piirit, joiden parissa haluaa pelata ja pelissä kun on omat rajoitukset ryhmän koolle niin kaikki ihmiset eivät pääse aina mukaan pelaamaan! Kun pelihän aluksi oli ryhmä henkinen kokonaisuus, missä luotiin eräänlaisia ryhmiä jotka sitten suorittivat laajoja tai pieniä tehtäviä! Kaikki eivät aina päässeet mukaan peliin se oli valitettava totuus!

Tämä jo itsessään tietenkin aiheuttaa eriarvoisuuden tunnetta, vaikka se ei muilla pelaajilla ollutkaan tarkoituksena! Pelin kehittäjätkin tämän huomasivat ja alkoivat rakentamaan pelistä enemmän tarina pohjaista yksin peli maailmaa! Missä ryhmät eivät olleetkaan enään pakollisia vaan jokainen pystyi tarinan pelaamaan vaikka yksin! Tietenkin löytyy vieläkin materiaalia pelistä, mihin tarvitaan muita ryhmäläisiä erilaisiin tehtäviin!

Peli oli myös opettavainen, vaikka ei niin aluksi ajattelisikaan sen olevan! Peli opettaa ryhmätyöskentelyä, erilaisten ihmisten kanssa käymistä ja mitä parasta Englannin oppimista, vaikka toisin se onkin lyhennettyä englanti slängiä mitä siellä näkee varsinkin Chatissä!

SWTOR pelissä itseäni kiinnosti juurikin Star Wars maailma ja se tarina ja tausta mitä siellä maailmassa tapahtuu! Pelissä oli todella paljon sisältöä! Johon pystyi käyttämään todella paljon aikaansa!


Lopettaminen!

Lopetin pelaamisen, koska en saanut peliltä enään sitä viehättävyyttä, olin katsos pelannut kaikki pelin materiaalit läpi! Tietenkin nykyisin peliin on materiaalia tullut ihan huikeana lisää, joka minut sitten jossain vaiheessa pakottaa peliä pelaamaankin! Todennäköisesti Suomi killat ja ihmiset siihen aikaan, joiden parissa olinkin ovat lopettaneet pelaamisen ja ovat elämässä jossain muussa vaiheessa! Osa on voinut vaikka kuollakin, koska siitä ajasta kuitenkin on jo 3 – 4 vuotta!

Pelissähän myös oli todella mahtava hahmon luonti järjestelmä, missä pystyi omille hahmoillensa luoda erinlaisia tyylejä ja vaatetuksia! Tässä olisi kaikki minun SWTOR hahmot!

Päähahmoni oli Fulca ja se olikin myös minun ensimmäinen hahmoni, millä aloitin kyseisen pelin pelaamaan! Ajan kanssa hahmoja tuli lisää ja lisää, koska ajatuksena oli kuitenkin jokaisella hahmo luokalla pelata peli läpi tai varsinkin tarina! Tarina, kun oli jokaisella hahmo luokalla erilainen! Osasin omasta mielestäni pelata kaikilla hahmoilla hyvin, mutta en kuitenkaan ollut mikään huippu tason pelaaja! En sitä kyllä halunnutkaan, koska pelasin enemmänkin huvin ja mielenkiinnon takia kyseistä peliä!

Pelissähän on siis kolme erilaista erityis taito “puuta” tai polkua, mistä voit valita hahmosi kyvyt.

  • Voit olla perinteinen DPS – joka siis eniten vahingoittaa vihollisia ja on keskittynyt vain vihollisten kukistamiseen!
  • Voit olla TANK – jolla otat ryhmän johtoon tai otat vihollisten hyökkäykset ensimmäiseksi vastaan.
  • Voit olla HEALER – joka on niin sanotusti parantaja jolla pelastat muita pelaajia!
  • Voit tietenkin yrittää olla tietynlainen HYBRIDI, missä yrität olla kaikkea näitä, mutta pelin edetessä siitä voi tulla aika vaikeata!

Suosittelen lämpimästi pelata kyseistä peliä! Jos Star Wars maailmaa kiinnostaa, tämä peli ei tule olemaan sinulle pettymys! Voit ladata pelin heidän virallisilta sivuiltaan ja tutustu tähän mielenkiintoiseen peli mekanismiin!

%d bloggaajaa tykkää tästä: