Tässä kyseisessä nostalgia muisto – 9Dragons artikkelissa käymme läpi peliä nimeltään 9Dragons! Joka on MMORPG painoitteinen ilmainen peli!

Nostalgia Muisto – 9Dragons artikkeli ei ole millään tavalla sponsoroitu vaan pohjautuu täysin omakohtaisiin muistoihin ja kokemuksiin kyseisestä pelistä vuosien varrelta!

Artikkelin otsikot ovat seuraavat:

  • Nostalgia Muisto – 9Dragons!
  • Mikä on 9Dragons peli?
  • 9Dragons peliin takaisin tuleminen!
  • 9Dragons pelin nykyinen tilanne!
  • 9Dragons kuvat!

Mikä on 9Dragons peli?

9Dragons MMORPG- peli julkaistiin ensimmäisen kerran vuonna 2006! Peli sijoittuu Kiinan Ming Dynastian aikakaudelle, jossa pelaat johonkin kamppailulajiin liittyvällä hahmolla. Tämän valitsemasi pelihahmon avulla pääset sitten seikkailemaan laajaa maailmaa, josta löytyy erilaisia tehtäviä, vihollisia ja liittolaisia. Ihan perus MMO – peli systeemi, kuin muissakin saman tyyppisissä peleissä!

Ensimmäisen kerran kohtasin kyseisen 9Dragons pelin mainosbannerilla jossain nettisivustolla. Hämmästyin, et mikä aasialais-teemainen peli tämä on! Vuosi oli tuolloin 2006 – 2007 ja siihen aikaan pelillä oli todella paljon pelaajia! Suomalaisiakin pelaajiakin varmasti löytyi ainakin se 10 – 20 kpl. Pelasin noin puoli vuotta kyseistä peliä tuohon aikaan, yleensä viikonloppuisin ja iltaisin! Sitten vain elämä tuli päin kasvoja ja lopetin kyseisen pelin pelaamisen! En olisi kyllä halunnut lopettaa, mutta aika ei vain enää riittänyt.


9Dragons peliin takaisin tuleminen!

Usean vuoden tauon jälkeen tutustuin peliin uudestaan, kun saamani muistot tämän pelin kanssa olivat jääneet syvään mieleeni ja halusin päästä kokemaan pelin metkut uudelleen!

Huomasin, että pelin hallinnoitsija oli muuttunut ja ihmisten rekisteröidyt tilit – hahmot oli poistettu järjestelmästä! Peli oli myös muuttunut sisältä ja pelaaminen oli nykyään enemmän Pay To Win, joka tarkoitti sitä, että jos halusi kehittyä nopeasti pelissä piti siitä myös maksaa ostamalla tiettyjä palveluita!

Tämä muutos pelissä oli karsinut paljon pelaajia kyseisestä pelistä! Pelaaja määrät eivät olleetkaan enään suuria ja serverit olivat yhdistetty maailmanlaajuiseksi, missä pääsit pelaamaan Aasialaisten pro pelaajien kanssa!

Serverillä oli omat niin sanotut klaaninsa ja nämä olivat aikalailla keskittyneet maakohtaisesti tai kulttuuri kohtaisesti. Melkein jokaiselle maalle oli syntynyt omat klaaninsa, missä heillä oli vain heidän oman maansa kansalaisia klaanissa jäseninä! Isoimmat maaklaanit olivatkin Vietnam, Thaimaa, Venäjä, Romania, Ranska ja muiden maankansalaiset olivat pienissä klaaneissa! Suomalaisilla ei ollut omaa klaaniaan, enkä niitä yleensä myös ikinä nähnytkään, kun kysyin onko Suomalaisia pelaamassa.

9Dragons peliin oli myös kehittynyt pro pelaajien kasti! Joita katsottiin ylempänä ja heitä myös pelättiin! Pelihän kun oli myös PvP- muotoinen, elikkä Player versus Player, missä pro pelaajat pystyivät heikkoja pelaajia ”metsästämään” ja surmaamaan heidät!

Pro pelaajan tunnisti useasti siitä, että hänellä oli jokin kimaltava vaate tai ase kädessä! Pelissä oli siis kasvanut tietyn ajan jälkeen eräänlainen kasti-järjestelmä! Pro pelaajia seurattiin ja heille oli luotu eräänlainen identiteetti! Useat näistä pro pelaajista olivat Aasialaisia ja useat myös näistä tappelivat keskenään, koska pelistä ja sen suomasta ympäristöstä oli muotoutunut heille koti tai eräänlainen valta-asetelma paikka!

Useasti pystyi näkemään, kun he tappelivat chatissa ja peliin liittyvissä foruumeissa! Osittain kommentit olivat hauskoja, mutta ajan kanssa ymmärsin sen vakavuuden, että nämä pelaajat olivat riippuvaisia pelistä! Asetelma kun oli Pay To Win, elikkä se pro pelaaja, joka sijoitti eniten rahaa peliin, tuli myös olemaan se pro! Näiden pelaajien ympärille oli myös kasaantunut fani joukko, joita pro pelaajien piti myös miellyttää esiintymällä jossain event tapahtumissa itse pelin sisällä!

Eli he tavallaan olivat julkisuuden henkilöitä pelin sisällä ja täten paine oli suurta!


9Dragons pelin nykyinen tilanne!

Pelihän on vieläkin toiminnassa! Ja sen pystyy esimerkiksi lataamaan ilmaiseksi Steamin kautta, vaikka tästä linkistä! Nykyisestä pelaaja määristä en osaa sanoa, mutta teema kuitenkin on sama, elikkä Pay To Win!

Pystyt kuitenkin kehittymään pelissä ja saat paljon irti ihan ilmaiseksi pelaamallakin, mutta joudut aikaa tietenkin kuluttamaan peliin enemmän! Näin myös itse tein ja pelasin viimeiseen sen aikaiseen karttaan asti! Leveli minun päähahmollani olikin joku 191! Voisi sanoa, että olin aika kova äijä itsekin pelissä!

Mutta elämä tuli vastaan taas jälleen kerran! Mahtava tarina, mielenkiintoinen hahmon kouluttaminen ja jos kiinnostaa kamppailulajit, niin kannattaa ainakin kokeilla kyseistä peliä! Steamin linkistä pääsetkin katsomaan aika hyviä kommentteja, mitä ihmiset ovat kirjoittaneet pelistä ja sen nykytilasta! Aika negatiivisen sävyinenhän se on.

Grafiikathan eivät ole tätä päivää! Pelistä myös oli suunnitelmissa tehdä uusinta versio uusilla grafiikoilla, mutta se ei edennyt eteenpäin tietääkseni rahoituksen takia! Uudesta pelistä kuitenkin oli tehty jo raaka versiot, grafiikat, tarinat ja kaikki muut! Kaikki tämä siis tössäsi valitettavasti! Kait tämän voi ostaa joltain taholta, jos rahaa löytyy ja haluaa sijoittaa!

Nykyinen avoin Englanninkielinen serverihän on auki RedFox Games hallinnoijalta! Tietääkseni korealaisilla on myös oma serverinsä, mutta se on tietenkin rakennettu täysin koreankieliselle alustalle! Joskus kuulin tai luin, että 9Dragonsin olisi joskus voinut ladata jostain ja itse asentaa omalle tehdylle serverille – tietokoneelle, jossa olisi jokainen päässyt pelaamaan peliä ilman nettiä tai muita ihmis pelaajia! Eli olisi voinut luoda oman peliympäristön ja muuttaa pelin meta asetuksia!

Tätä tietoa en itse valitettavasti enää löydä ja en osaa sanoa oliko se paikkaansa pitävää!


9Dragons kuvat!

Tässä olisi minun ottamia kuvia vuosien varrelta, kun olen kyseistä peliä pelannut!

Toivottavasti Nostalgia Muisto – 9Dragons artikkelistani oli sinulle jonkinlaista hyötyä tai se avasi myös sinulle ehkä niitä muistoja omista peli hetkistäsi tämän pelin parissa tai jopa ehkä kiinnostuit kyseisestä pelistä!

Ei mulla muuta tällä kertaa!

%d bloggaajaa tykkää tästä: