Nostalgia Muisto – 9Dragons!

Tämän kertaisessa nostalgia muistossa on tällä kertaa 9Dragons MMORPG nettipeli! Tämä kyseinen peli julkaistiin ensimmäisen kerran vuonna 2006! Tämä peli sijoittuu Kiinaan Ming Dynastian aikakaudelle, missä hallinnoit johonkin kamppailulajiin liittyvää hahmoasi ja seikkailet maailmaa taistelemalla erilaisia vihollisia vastaan – autat tahoja selvittämään ongelmansa!

Ihan perus MMO systeemi, kuin muissakin saman tyyppisissä peleissä!

Ensimmäisen kerran itse 9Dragons peliin tutustuin netissä mainos bannerin kautta! Hämmästyin, et mikä aasialais-teemainen peli tämä on! Vuosi oli tuolloin 2006 – 2007 ja siihen aikaan pelillä oli todella paljon pelaajia! Suomalaisiakin pelaajia oli ainakin se 10 – 20 kpl. Pelasin noin puoli vuotta kyseistä peliä, yleensä viikonloppuisin ja iltaisin! Sitten vain elämä tuli päin kasvoja ja lopetin kyseisen pelin pelaamisen!

Tauko – Takaisin tuleminen!

Usean vuoden tauon jälkeen tutustuin peliin uudestaan, kun saamani muistot tämän pelin kanssa olivat jääneet mieleeni syvään tilaan ja halusin päästä kokemaan pelin metkut uudelleen!

Huomasin, että pelin hallinnoitsija oli muuttunut ja ihmisten rekisteröidyt tilit – hahmot oli poistettu järjestelmästä! Peli oli myös muuttunut sisältä ja pelaaminen oli nykyään enemmän Pay To Win, joka tarkoitti sitä, että jos halusi kehittyä nopeasti pelissä piti siitä myös maksaa ostamalla tiettyjä palveluita!

Tämä muutos pelissä oli karsinut paljon ihmisiä kyseisestä pelistä! Pelaaja määrät eivät olleetkaan enään suuria ja serverit olivat yhdistetty maailmanlaajuiseksi, missä pääsit pelaamaan Aasialaisten pro pelaajien kanssa!

Serverillä oli omat niin sanotut klaaninsa ja nämä olivat aikalailla keskittyneet maakohtaisesti tai kulttuuri kohtaisesti, eli melkein jokaisella maalla oli syntynyt omat klaaninsa, missä heillä oli vain heidän oman maan kansalaisia klaanissa jäseninä! Isoimmat maaklaanit olivatkin Vietnam, Thaimaa, Venäjä, Romania, Ranska ja muiden maankansalaiset olivat pienissä klaaneissa!

Pelissä oli myös kehittynyt pro pelaajien kasti! Joita katsottiin ylempänä ja heitä myös pelättiin! Pelihän kun oli myös PvP- muotoinen, elikkä Player versus Player, missä pro pelaajat pystyivät heikkoja pelaajia “metsästämään” ja surmaamaan heidät!

Pro pelaajan tunnisti useasti siitä, että hänellä oli jokin kimaltava vaate tai ase kädessä! Pelissä oli siis kasvanut tietyn ajan jälkeen eräänlainen kasti-järjestelmä! Pro pelaajia seurattiin ja heille oli luotu eräänlainen identiteetti! Useat näistä Pro pelaajista olivatkin Aasialaisia ja useat myös näistä tappelivat keskenään, koska pelistä ja sen suomasta ympäristöstä oli muotoutunut heille koti tai eräänlainen valta asetelma!

Useasti pystyi näkemään, kun he tappelivat chatissa ja peliin liittyvissä foruumeissa! Osittain kommentit olivat hauskoja, mutta ajan kanssa ymmärsin sen vakavuuden, että pelaajat olivat riippuvaisia pelistä! Asetelma kun oli Pay To Win, elikkä se Pro Pelaaja, joka sijoitti eniten rahaa peliin, tuli myös olemaan se Pro! Näiden pelaajien ympärille oli myös kasaantunut fani joukko, joita Pro pelaajien piti myös miellyttää esiintymällä jossain event tapahtumissa itse pelin sisällä!

Eli he tavallaan olivat julkisuuden henkilöitä pelin sisällä ja täten paine oli suurta!

Nykyinen tilanne!

Pelihän on vieläkin toiminnassa! Ja sen pystyy esimerkiksi lataamaan ilmaiseksi Steamin kautta, vaikka tästä linkistä! Nykyisestä pelaaja määristä en osaa sanoa, mutta teema kuitenkin on sama, elikkä Pay To Win!

Pystyt kuitenkin kehittymään pelissä ja saat paljon irti ihan ilmaiseksi pelaamallakin, mutta joudut aikaa tietenkin kuluttamaan peliin enemmän! Näin myös itse tein ja pelasin viimeiseen sen aikaiseen karttaan asti! Leveli minun päähahmollani olikin joku 191!

Voisi sanoa, että olin aika kova äijä itsekin pelissä! Mutta elämä tuli vastaan taas jälleen kerran! Mahtava tarina, mielenkiintoinen hahmon kouluttaminen ja jos kiinnostaa kamppailulajit, niin kannattaa ainakin kokeilla kyseistä peliä! Steamin linkistä pääsetkin katsomaan aika hyviä kommentteja, mitä ihmiset ovat kirjoittaneet pelistä ja sen nykytilasta!

Grafiikathan eivät ole tätä päivää! Pelistä myös oli suunnitelmissa tehdä uusinta versio uusilla grafiikoilla, mutta se ei edennyt eteenpäin tietääkseni rahoituksen takia! Uudesta pelistä kuitenkin oli tehty jo raaka versiot, grafiikat, tarinat ja kaikki muut! Kaikki tämä siis tössäsi valitettavasti! Kait tämän voi ostaa joltain taholta! Jos rahaa löytää ja haluaa sijoittaa!

Nykyinen avoin Englanninkielinen serverihän on auki RedFox Games hallinnoijalta! Tietääkseni korealaisilla on myös oma serverinsä, mutta se on tietenkin rakennettu täysin koreankieliselle alustalle! Joskus kuulin tai luin, että 9Dragonsin olisi joskus voinut ladata jostain ja itse asentaa omalle tehdylle serverille – tietokoneelle, jossa olisi jokainen päässyt pelaamaan peliä ilman nettiä tai muita ihmis pelaajia! Eli olisi voinut luoda oman peliympäristön ja muuttaa pelin meta asetuksia!

Tätä tietoa en itse valitettavasti enään löydä ja en osaa sanoa oliko se paikkaansa pitävää!

Jos voisin tehdä itsestäni täysin identtisen kopioidun ajattelevan kloonin ja tämä kyseinen klooni tulisi kyseistä peliä myös pelaamaan! Oli se niin hyvä peli, kuin myös nykyjäänkin!

Kuvat

Tässä olisi minun ottamia kuvia vuosien varrelta, kun olen kyseistä peliä pelannut!

%d bloggaajaa tykkää tästä: