Tässä kyseisessä nostalgia muisto – Blade & Soul artikkelissa käymme läpi peliä nimeltään Blade & Soul. Joka on ilmainen taistelulaji MMORPG – peli tietokoneelle!

Nostalgia Muisto – Blade & Soul artikkeli ei ole millään tavalla sponsoroitu vaan pohjautuu täysin omakohtaisiin muistoihin ja kokemuksiin kyseisestä pelistä vuosien varrelta!

Artikkelin otsikot ovat seuraavat:

 • Mikä on Blade & Soul peli?
 • Nostalgia Muisto – Blade & Soul!
 • Mikä Blade & Soul pelissä on parasta?
 • Mikä Blade & Soul pelissä on huonoa?

Mikä on Blade & Soul peli?

Blade & Soul on vuonna 2012 julkaistu MMORPG [ massively multiplayer online role-playing ] – PC peli Koreassa, joka on vuosien varrella sitten siirtynyt länsimaihin Englannin kielisenä versiona! Peli maailma sijoittuu futuristiseen Aasialaiseen dynastia aikaan, jollekin muulle planeetalle kuin maapallo.

Pelihän on ilmainen, elikkä kyseistä peliä voidaan siis pelata täysin ilmaiseksi jos näin halutaan. Tietenkin jos peliin investoi rahaa, tulee peli hahmo kehittymään enemmän kuin ilmaisella jäsennyydellä olevat pelaajat.

Blade & Soul pelin maailmassa ideana on pelata omalla valitsemallaan taistelulajien oppilaalla ja kehittyä pelattaessa eräänlaiseksi mestariksi. Peli hahmon kehittyminen onnistuu siten, että tehdään erilaisia tehtäviä mitä peli maailma suo ja luo.

Tehtävät yleensä ovat jonkin tahon auttamista ja kukistamista. Pelissä on suurena teemana ja ideana päihittää erinlaisia vihollisia. Peli keskittyy siis taistelulajeihin, joita on niin sanotusti 12 erilaista. Pelissä voidaan valita pelattavaksi siis yksi näitä taistelulajien hahmoista, mutta samalla valittaessa voidaan valita pelaaja hahmolle hänen rotunsa – lajinsa mitä hän edustaa.


Nostalgia Muisto – Blade & Soul!

Tulin päättämään, että tulen kirjoittamaan kyseisestä Blade & Soul pelistä artikkelin, koska tämä kyseinen pelihän on itselleni ainakin luonut sen nostalgisen muiston, mitä tulen aina elämäni aikana muistamaan!

Ensimmäinen kosketukseni kyseiseen peliin oli vuonna 2018 syyskuussa, näin erilaisen mainoksen jossain peli sivustolla ja päätin ottaa tästä kyseisestä pelistä sitten selvää ihan katsomalla YouTubesta pelivideoita.

Kiinnostuin kyseisestä pelistä nopeasti ja päätin ladata pelin tietokoneelle. Kun muutaman tunnin latauksen jälkeen pääsin sitten asentamaan ja pelaamaan peliä, niin huomasin pelin olevan jokseenkin Anime tyyppinen tai kuitenkin Aasialais- maailmaan liittyvä kokonaisuus.

Pelin alku oli tavallaan nahkeaa ja en täysin ymmärtänyt mitä siinä pitää tavallaan tehdä, koska en ollut täysin tottunut senlaiseen peli mekanismiin. Kuitenkin tykästyin kyseiseen peliin ja tulin tätä peliä pelaamaankin runsaasti noin puolen vuoden ajan.

Tulin pelaamisen sitten lopettamaan vuonna 2019 keväällä, koska en saanut kyseisestä pelistä enää sitä mitä halusin. Huomasin, että olin kuluttanut todella paljon aikaa kyseiseen peliin ja en tavallaan sitten ollutkaan kehittynyt niin paljon mitä peli aika olisi muissa peleissä suonut.

Tajusin tuolloin, että jotta olisin voinut kehittyä hyväksi ja tavallaan mahtavaksi pelaajaksi, minun olisi pitänyt investoida tähän kyseiseen peliin rahaa! En ollut valmis näin tekemään ja siitä syystä sitten lopetin!

Tässä kuitenkin vuonna 2020 Heinäkuussa päätin uudestaan pelata peliä, koska olin saanut sähköpostiini ilmoituksen, missä ilmoitettiin vanhoille pelaajille tulkaa takaisin saatte tavaraa tai jotain semmoista. Tulin päätymään siihen tulokseen, että käydään nyt tuo peli katsomassa mitä sinne on tullut uutta tämän noin yli vuoden aikana!

Pelinhän mekaniikka oli muuttunut, uusia tavaroita oli tullut ja peli oli kehittynyt todella paljon. Peliin oltiin lisätty todella paljon erilaisia Dungeon ja Raid kokonaisuuksia, missä varmasti tulisin löytämään uutta pelattavaa!

Päätin kuitenkin, että en tule kyseistä peliä pelaamaan niin paljon kuin ennen! Koska sama teema pelissä oli tuolloin vuosi sitten, niin oli nyttenkin! Pelihän on täysin melkeinpä PayToWin tyyppinen, missä siis pitää investoida rahaa jotta voit kehittyä pelissä.

Itselläni ainakaan ei ole mitään halua rahaa tähän kyseiseen peliin pistää, koska hyöty prosentti siinä on kuitenkin aika pieni. Rahat menevät enemmänkin hukkaan kyseiseen peliin investoidessa. Tietenkin jokainen pelaaja itse tekee päätökset, tuleeko peliin rahaa investoimaan vai ei!

Pelissähän on paljon ihmisiä, jotka ovat investoineet peliin paljon rahaa. Tämmöiset henkilöt itse pelin sisällä voi helposti huomatakin, että kuka on laittanut rahaa ja kuka ei.

Pelihahmot voivat näyttäytyä suuri levelisenä, vaatteet ovat erityisiä ja titlet hahmoilla ovat erityis tyyppisiä. Pelissä on myös paljon vanhoja pelaajia, jotka olivat jo tuolloin minun aikana pelissä mukana! Elikkä siellä paljon ihmisiä, jotka ovat kyseistä peliä pelanneet ainakin 2 vuotta.

En aio itse pelata kyseistä peliä kovin kauan, suunnitelmissani on vain pelata tietylle levelille, kokeilla uusia dungeon ja raid maailmoja. Monet näistä uusista jutuista onkin tarkoitettu näille ”koville” pelaajille, joilla pelihahmot ovat kehittyneet maksimiin.

Todennäköisesti minun pitää näille koville pelaajille maksaa pelin sisäisellä valuutalla ”kullalla” palkkio, että he ottavat minut mukaan johonkin dungeon tai raid maailmaan. Suunnitelmissani on siis vain nähdä ja kokea tämä uusi pelimaailma!

Jos kyseinen peli kiinnostaa, niin ehdottomasti suosittelen sen pelaamista, mutta en välttämätä suosittele kylläkään siihen investoimista!

Tein tämmöisen noin alle 3 tunnin pelivideon kyseisestä Blade & Soul pelistä, niin voit nähdä minkälainen kyseinen peli suurinpiirtein on!

Jos haluat tietää minun pelihahmosta vielä lisää niin tässä olisi tämän artikkelin kirjoituksen hetkelliset statsit:

Nostalgia Muisto – Blade & Soul

Samaiset tiedot voit helposti käydä vaikka katsomassa täältä: https://bnstree.com/character/eu/Anadalia

Mikä Blade & Soul pelissä on parasta?

 • Peli on täysin ilmainen, joka mahdollistaa ihmisille halpaa hupia.
 • Todella hyvät grafiikat.
 • Peli on helppo pelattava (Mekaniikka).
 • Pelissä on paljon pelaajia!
 • Pelistä löytyy paljon sisältöä.
 • Muut pelaajat auttavat jos hinnasta sopii!
 • Pelistä löytyy Suomalaisia pelaajia ainakin yli 10.
 • Pelissä on oma EU – serveri.
 • Peli on jokseenkin nopea tempoinen!
 • Pelissä on paljon erilaisia Event:ejä.
 • Yleinen keskustelu kieli on Englanti.

Mikä Blade & Soul pelissä on huonoa?

 • Pelihän on totaallisesti melkeimpä PayToWin, elikkä mitä enemmän maksaa pelistä tai sen sisällä olevista asioista. Tulee pelihahmo kehittymään todella paljon, muihin pelaajiin verrattuna.
 • Vie paljon tehoa koneesta!
 • Jokseenkin aika sekava tarina ja ääninäyttely jossain tapauksissa liian hauskaa kuunneltavaa (ei voi ottaa tosissaan, vaikka pitäisi).
 • Muut pelaajat aika negatiivisia.
 • Pelin sisällä olevat asiat ovat kalliita (Pelin valuutan inflaatio).
 • Muut pelaajat pelissä voivat mennä liian nopeasti Dungeon – Raid:eissä ja voit saada sitten kickit ryhmästä, jos olet itse hidas.
 • Jos pelaa ilmaiseksi on todennäköistä, että pelihahmon tila loppuu kesken (Ei pysty säilyttämään tiettyjä tavaroita).
 • Varsinainen peli alkaa vasta levelissä 60, että kaikki mitä pelissä keräät ennen leveliä 60 tavaroiden tai muun muodossa ovat turhaa roinaa.

Toivottavasti nostalgia muisto – Blade & Soul artikkelista oli sinulle jonkinlaista hyötyä tai enemmänkin se avasi sinulle ajatuksia kyseisestä pelistä! Muistutan vielä, että pelihän on siis PayToWin ja jos alat sitä pelaamaan, niin ajattele peliä samana kuin minä, elikkä viihteenä eikä työnä! Sinun ei missään nimessä tarvi olla siinä paras!

Ei mulla muuta tällä kertaa!

%d bloggaajaa tykkää tästä: