Tässä kyseisessä artikkelissa käymme läpi aihetta Kuinka tienata rahaa netissä? Käydään läpi erilaisia rahan tienaus menetelmiä ja vinkkejä!

Tämä Kuinka tienata rahaa netissä kirjoitus ei ole millään tavalla sponsoroitu tai ei millään muulla tavalla muutenkaan rahoitettu vaan tässä ilmentyneet erilaiset ilmiöt ja mielipiteet ovat täysin kirjoittajan omien huomioiden, kokemuksien ja havaintojen mukaisia.

Rahan tienaus menetelmät ja tavat?

Erilaisia rahan tienaus menetelmiä ja tapojahan on moniakin, joistakin voi tienata muutamia euroja ja joistakin voi tienata kivojakin summia. Vaikeaa tietenkin on saavuttaa säännölliset tulot netissä tienaamisella, joilla pystyisit ylläpitämään elämääsi kuin ”normi” työssä käyvä ihminen tekee. Se, että pääsisitkin tienaamaan samanlaisia summia kuin ”normi” ihminen, niin sinun pitää muistaa, että kaikessa nettimaailmassa tehdyssä työssä kestää oma aikansa!

Netissä tienaaminen on tietynlaista toiminimi yrittäjyyttä, koska sinä et missään tapauksessa ensimmäisellä päivällä tule tienaamaan mitään! Olet tavallaan oman toimeentulosi luoja. Sinun pitää ensin oppia ja tietää mitä pitää tehdä, kaiken tämän jälkeen vasta sinulle lupautuu se mahdollisuus sen rahan tienaamiseen.

Kannattaa miettiä myös sitä mahdollisuutta, että se raha mitä tienaat netissä, niin säästät sen ja investoit sen johonkin isompaan elementtiin tai ideaan, joka voi tehdä sinulle sitten tulevaisuudessa enemmän rahaa!

Yleensähän ihmiset jotka tienaavat rahaa netissä, käyttävät rahat sitten erilaisiin palveluihin, ulkomaalaisiin nettikauppa tuotteisiin esim. eBayAmazon tai sitten käyttävät tienaamansa rahat normi laskujen maksamiseen. Jokainen omalla tavallaan!

Palkan – Rahan maksaminen?

Yleisesti monet sivustot tai tahot haluavat maksaa palkat – rahat PayPaliin, Bitcoiniin, Stripeen, Shekkinä tai Paynoneer tileille! Suosituin kuitenkin on PayPal, mutta ehkä tulevaisuudessa tulemme näkemään tässä muutoksia! Koska PayPal ottaa kuitenkin aika paljon rahaa välistä rahan siirroista ja tuote ostoksista!

Tästä syystä myös Suomessakaan monet yritykset eivät vielä käytä PayPalia maksu mahdollisuutena, koska heidän pitäisi nostaa tuotteiden hintoja palvelumaksujen takia ja PayPalissa muutenkin on erinäisiä muitakin ongelmia, joita en nyt ala sen kummemmin sivuamaan.

Bitcoin ja muut virtuaalivaluutat maksumahdollisuutena ovat aikalailla vielä epämääräisiä ja voit helposti myös ne rahat menettää niiden arvojen muutoksen myötä. Kannattaa siis miettiä tarkasti otatko rahat miten itsellesi vastaan vai miten haluat lähtettää mahdolliselle asiakkaalle rahat. Alustavasti kuitenkin suosittelen pysymään PayPalin maailmassa!

Kuinka tienata rahaa netissä artikkelin otsikot ja aiheet ovat seuraavat!

 • Kuinka tienata rahaa netissä?
 • Rahan tienaus menetelmät ja tavat?
 • Palkan – Rahan maksaminen?
 • Rahan tienauksen aloittaminen?
 • Pystyykö netissä sitten tienaamaan rahaa?
 • Kuinka tienata rahaa netissä?
 • Tienaa rahaa kyselyihin vastaamisella?
 • Tienaa rahaa artikkeleiden kirjoittamisella?
 • Tienaa rahaa nettikirpputoreilla?
 • Tienaa rahaa valokuvien myymisellä?
 • Tienaa rahaa freelance työllä?
 • Tienaa rahaa alihankkija myynnillä?
 • Tienaa rahaa affiliate linkeillä ja mainoksilla?
 • Tienaa rahaa blogilla?
 • Tienaa rahaa vloggaamalla?
 • Tienaa rahaa CAM mallina?
 • Tienaa rahaa verkkokursseilla?
 • Tienaa rahaa some myyjänä?
 • Tienaa rahaa arvostelijana?
 • Tienaa rahaa vieras kirjoittajana?
 • Tienaa rahaa konsultoinnilla?
 • Tienaa rahaa videoiden myymisellä?
 • Tienaa rahaa streamaus – suoratoistolla?
 • Tienaa rahaa kryptovaluutta sijoittamisella?
 • Yhteenveto

Rahan tienauksen aloittaminen?

Suosittelen tekemään alustavasti PayPal tilin ja ajattele sitä kuin se olisi sinun toinen pankkisi! Elikkä luot siihen hyvän salasanan ja turvakysymykset! Todennäköisesti sinun pitää myös liittää siihen sinun käyttämäsi pankkikortti, jotta voit ottaa vastaan ja lähettää rahaa.

Ennen kaikkea tätä, luot itsellesi Gmail tilin, koska tämä on kuitenkin tällä hetkellä se turvallisin ja varmin sähköpostin tarjoaja. Sinä tulet kuitenkin tarvitsemaan Gmail:in ja Googlen muita palveluita, että voit netissä tienata rahaa!

Lisää gmail:iin puhelinnumerosi ja aseta sinnekin myös hyvät ja varmat turvakysymykset!

Ei kannata kaikkia palveluita tai tilien luontia keskittää vain yhdelle sähköpostille, siispä vaikka sinulla olisi jo Gmail-tili luotuna.

Tee siis uusi! Usko minua, minä tiedän kokemuksen kautta! Vinkki Vinkki!! Minulla on tämän tekstin kirjoitus hetkellä käytössä 8 – Gmail tiliä ja kaikissa on omat juttunsa! Tulet tarvitsemaan ehdottomasti lukuisia Gmail tilejä! Älä suinkaan tee niitä tilejä heti, vaan sitten joskus viikkojen ja kuukausien päästä.

Tämän jälkeen ei tietenkään pakollista, mutta ihan kokemuksen kautta voin kehoittaa! Hankit ja asennat muita internet selaimia. Chrome, Firefox, Brave ja Safari! Muut selaimet ovat valmiina asennettuna, kun jos niitä tulet joskus tarvitsemaan erilaisissa yhteyksissä varsinkin Gmail – Adsense – Blogi maailmassa!


Pystyykö netissä sitten tienaamaan rahaa?

Vuosia sitten monet tahot sanoivat, että netissä ei voi tienata rahaa! Mene normi töihin… No he olivat väärässä, ei se mitään! Erilaisia rahan tienaus menetelmiä löytyy useita, jokainen tapa ei kaikille tietenkään käy tai ne ovat jokseenkin epäsopivia menetelmiä ja jotkut eivät pysty välttämättä niitä mitenkään saavuttamaankaan tai eivät pysty siitä säännöllistä elantoa saamaankaan!

Jokainen rahan tienausta miettivä henkilö kannattaa ehdottomasti kaikki menetelmät käydä läpi ainakin ajatuksen kanssa, että löytyisikö juuri hänelle mieluisa idea mitä hän voisi lähteä toteuttamaan.


Kuinka tienata rahaa netissä?

Tästä lähtien kuinka tienata rahaa netissä artikkelia alan nyt listaamaan erilaisia rahan tienaus menetelmiä. Muistutan, että varmasti löytyy moniakin menetelmiä, jotka voit helposti jo unohtaa ja skipata. Koska sinut ei välttämättä ole luotu niiden tekemiseen.

Mieti samalla, kun luet että onko sinulla jonkinlainen intohimo jo johonkin asiaan. Ehkä voit käyttää kyseisiä menetelmiä siihen hyväksi?

Noh, aloitetaanpa niiden kuinka tienata rahaa netissä menetelmien läpikäyminen!


Tienaa rahaa kyselyihin vastaamisella?

On monia erilaisia kyselyiden tarjoajia, jotka lähettävät sinulle sähköpostilla tai erilliselle sovellukselle eräänlaisen kyselyn, mihin voit vastata erilaisiin kysymyksiin. Tähän kyselyyn vastattaessa tämä toimija maksaa sinulle tietyn suuruisen korvauksen työstäsi. Tällä menetelmällä voit vuodessa tienata 50 – 100 euroa tai ehkä enemmänkin riippuen tilanteesta.

Kyselyt yleensä ovat aika lyhyitä, mutta niihin voi mennä ja kulua aika paljon aikaa. Siitä syystä suosittelen, että et kovin mieti niin tarkkaan mitä kysymyksiin vastaat, koska huomaat herkästi ajan menevän ja et ole saanut päivässä mitään aikaan ja tienasit vain pieniä senttejä! Joskus kuitenkin tulee todella mielenkiintoisia kyselyitä, mihin itsekin vastaan mielenkiinnolla ja sitoutuneesti!

Kannattaa ehdottomasti miettiä, että onko aikasi ja elämäsi tämän kyselyn palkan arvoinen! Monessa tapauksessa ei ole!

Tällä rahan tienaus menetelmällä kuitenkin voit kerätä pohjakassaa esimerkiksi muita menetelmiä varten jotka ehkä tarvitsevat jonkinlaisen aloitus startin!

Tässä muutamia kysely sivustoja, josta pääset alkuun!


Tienaa rahaa artikkeleiden kirjoittamisella?

Yleisesti ehkä ulkomailla enemmänkin suosittua, elikkä jotkin tahot maksavat sinulle kirjoittamisesta, elikkä he haluavat sinun kirjoittavan jostain aiheesta yleensäkin Englannin kielellä tietyn pituisen kirjoitelman johonkin netti sivustolle.

Tätä kirjoitusta he sitten käyttävät omilla nettisivuillaan, he räätälöivät tekstin sopivaksi, lisäen siihen tiettyjä elementtejä, kuvia tai videoita ja luovat tästä niin sanotun valmiin mielenkiintoisen tekstin jolla pyrkimyksenä on luoda kävijöitä sivuille ja täten mainostuloja.

Ehkä jokseenkin vaativa rahan tienaus metodi, koska se tietty taho, joka tämän tekstin tilaa, haluaa myös tietynlaatuisen tekstin laadun saavuttaa. Elikkä suosittelen semmoiselle ihmiselle, jotka tykkää kirjoitella, mutta osaa tuottaa selkeätä johdon mukaista tekstiä!

Vinkkinä sinulle, jota tämä voisi kiinnostaa on, että suosittelen sinun lukea SEO – hakukoneoptimointi oppaita tai katsoa jotain asiaan liittyviä tekstejä. On todellakin todennäköistä, että tilaaja haluaa tekstin olevan on juurikin helposti hakukoneoptimoitua tekstiä!

Minulta löytyy tästä jonkinpituinen oma artikkeli, joka sivuaa tätä aihetta. Löydät sen täältä Mitä on hakukoneoptimoitu kirjoittaminen?


Tienaa rahaa nettikirpputoreilla?

Ihmiset myyvät tuotteita nettikirpputoreilla, joskus todella halvalla. Jos tiedät tuotteen arvon tai näet sen arvokkaampana ja näkisit sillä olevan asiakas muualla! Osta se ja myy kalliimmalla! USA:ahan tämä on erittäin suosittu menetelmä. Missä jotkin tahot ostavat tuotteita halvalla kaupoista, kirpputoreilta, nettisivuilta tai ystäviltä. Tämän jälkeen he myyvät nämä jossain muualla kalliimmalla!

Tämä menetelmä liikkuu jossain määrin laittomuuden ja laillisen maailman piirissä. Jotkuthan tätä Suomessa jo harrastavatkin, varsinkin kirpputoreilla tähyilevät halpoja tuotteita ja myyvät sitten itse ne toisessa/samassa kirpputorilla tai netissä! Laitonta tietenkin on, ostaa kaupasta tuotteita ja myydä niitä itse eteenpäin! (Jälleenmyyntiä, mutta kuka näitä tarkastaa ja selailee). Suurimmalla osalla ihmisistä ei ole aikaa kovinkaan verrata ja huomioida hintoja.

USA:ssa tämä aikalailla liikkuu Amazon:in ja Ebay:n jälleenmyynti verkoissa! Siellä on luotu eräänlainen toiminimi yrittämisen malli, missä he enimmäkseen ostavat tuotteita Kiinasta ja lisäävät siihen USA:n lisän ja myyvät niitä muille Amerikkalaisille! Monet tienaavat tällä menetelmällä isoja summia, mutta tämä ei valitettavasti Suomessa tällä hetkellä toimi halutulla tavalla korkeiden postikulujen ja verotuksen takia.

Voit tietenkin kokeilla tätä ideaa USA:n markkinoilla, mutta suosittelen katsomaan tästäkin erilaisia artikkeleita ja videoita ensiksi, että ymmärrät riskit ja siihen liittyvät muut asiat mitä pitää tietää! Tämä on ihan oma maailmansa!


Tienaa rahaa valokuvien myymisellä?

Jos otat paljon kuvia, varsinkin hyvän laatuisia ja edustavia sellaisia. Ulkomaalaiset yritykset voivat ostaa juurikin sinun ottamia valokuvia markkinointiinsa. On paljon erilaisia kuvien myynti sivustoja, mistä yritykset voivat ostaa oikeuden kuvan käyttöön. Näissä tietenkin hinta vaihtelee suurestikin ja kilpailu on todella kovaa!

Tämä menetelmä ei sovi kyllä kaikille ja tähänkin on aikalailla luotu jo omat tekijänsä ja markkinansa! Voisiko sanoa, että löytyy jo oma ”MAFIA” joka nämä kuvat tuottaa ja yritykset ne sitten ostaa! Elikkä onnistumis prosentti tällä menetelmällä on todella pientä, siispä mieti valokuvillesi muuta käyttöä jos mahdollista! Vaikka joku Instagram tähti! 😉


Tienaa rahaa freelance työllä?

Jos sinulta itseltäsi löytyy jotain erilaisia kykyjä tai erityisosaamisia. Olkoot se kirjoittamista, graafista suunnittelua, kääntämistä, nettisivujen tekemistä tai jotain muuta. Niin varmasti löytyy yrityksiä tai erilaisia toimijoita, jotka ovat varmasti sinusta kiinnostuneita. Varsinkin graafisia suunnittelijoita tarvitaan laajaltikin ”halpoja” sellaisia.

Voit myydä esimerkiksi graafisia suunnitelmia Fiverr nimisessä sivustossa. Yrityksiähän, kun perustetaan lukuisia myös Suomessakin, niin logonhan yritys tarvitsee aina! Eli jos osaat käyttää todella hyvin vaikkapa Abobe illustrator ohjelmaa, varmasti löydät tällaisia erilaisia toimijoita tai yrityksiä, jotka haluavat ostaa palveluitasi nopeasti!

Jos teet vaikka nettisivustoja, voit miettiä tämänkin ympärille oman yrityksen. Kohteena sinulla voisi olla pienet yritykset, jotka tarvitsevat yksinkertaisia ja toimivia sivustoja. Laadit tai löydät vaikka hyviä valmiita css template pohjia ja muokkaat niistä business tyyppisiä kokonaisuuksia.

Yleisestihän WordPress teemaiset sivustot ovat kultaa nykyisin, kun luovutat sivuston ostajalle, niin hän pystyy itse sitten lisäilemään tietoa tekstien, kuvien tai videoiden kautta. Tämä tietenkin on vähän isompi urakka alkaa nettisivustoja tekemään, mutta todella tuottoisa jos homman osaa!

Itse olen tämän tyyppistä freelance työtä tehnyt useasti ja niistä olen sitten saanut tietyn summan! Vaikeata kuitenkin tällä menetelmällä on saavuttaa se säännöllisyys, tasapainoisuus ja löytää juurikin yrityksiä jotka voivat tarvita freelance työntekijöitä joihinkin työtehtäviin!

Uudet yritykset ehkä eniten tarvitsevat omasta mielestäni tällaista palvelua! Heidän ei tarvitse katsos sitoutua isompaan sopimukseen, eikä tarvitse palkata erillistä työntekijää. Tämä työmalli yleistyy ihan markkinoilla yleisestikin.


Tienaa rahaa alihankkija myynnillä?

Varsinkin USA:ssa tai voisiko sanoa englannin kielisessä netti maailmassa on yleistä, että käytät alihankkijoita erilaisten tuotteiden tai asioiden tekemiseen. Ajatellaan jos mennään takaisin tuohon ideaan freelance työhön graafiseen suunnitteluun. Jos et osaa itse sitä tehdä tai tuottaa tällaista haluttua materiaalia, voit myös tämän tehdä tai teettää alihankkijana.

Sinun työsi on siis etsiä asiakkaat! Joille kerrot, että osaat tehdä tai sinun yritys tekee tällaisia asioita ja me voimme ehdottomasti tarjota tämän teille laadukkaasti! Vaikkapa nyt se yritys logo tai brändi. Kerrot hintasi yritykselle, mutta itsehän et sitten tee mitään ja siis alihankkijasi tekee kyseisen tilatun työn sinun puolestasi!

Maksat sitten alihankkijalle hänelle määritetyn palkan! Tämä voi vaikuttaa tökeröltä tai todella mauttomalta, mutta tämähän on todella yleistä ihan normaali yritys maailmassa, missä käytetään alihankkijoita erilaisiin toimintoihin. Miksi sama menetelmä ei siis toimisi nettimaailmassa? Tätä menetelmää käyttää todella monet tahot, he vain lisäävät oman brändin ja ”profiikan” siihen väliin! Eräänlaista kusetustahan tuo on, mutta erittäin yleistä jota monet tekevätkin!


Tienaa rahaa affiliate linkeillä ja mainoksilla?

Useallahan sivustolla, kuin myös minullakin löytyy tältä sivustolta erilaisia mainoksia. Näihin mainoksiin on upotettu niin sanottu Affiliate linkki! Mainoksia painamalla tai linkin johdattamalla sivustolla on jokin tuote, promottu idea minkä voi ostaa tai nähdä.

Näin tekemällä sivuston ylläpitäjä voi ansaita tietyn suuruista komissiota, elikkä rahan määrää, joka riippuu tilanteesta kuin tuotteesta! Kaikkihan tahot eivät välttämättä tällä menetelmällä rikastu, jollei ole jotain suurta blogia tai yhteisöä, missä on todella paljon sisältöä ja kävijöitä tuhansia päivittäin – viikottain.

Tällaisilla mainos bannereilla tämmöiset sivustot voivat tienata juurikin sen normi työssä käyvän ihmisen verran, mutta tämäkin tarvitsee paljoltikin juurikin sen ”nichen” löytämisen, elikkä sen markkinasegmentin – mielenkiinnon kohteen.

Tätä nyt, ei minun sivustolla tietenkään toteudu, en missään tapauksessa tällä sivustolla tienaa mitään normi työssä käyvän ihmisen verran lähellekkään! Uskoisin, että tienaan vain 5 euroa vuodessa, joka ei riitä edes sivuston ylläpitämiseen koituviin kuluihin! 😀 Jos oikeasti haluaa tienata mainoksilla rahaa, pitää sitten tietoja ja tekstiä myös löytyä. Tämäkin tieto pitää olla myös kohdennettua!

Mutta voit miettiä itse, että mikä voisi toimia internetissä. Voit miettiä, vaikka ihan Suomalaisia käyttäjiä, että mikä niitä kiinnostaisi ja sen ympärille sitten luot sivuston, blogin tai jonkin muun ja täytät sivuston erilaisilla mainoksilla. Tässäkin pitää muistaa, että liiallinen mainos määrä on haitaksi!

Mainoksen sijoittelukin kannattaa hartaasti miettiä ja tutkia minne sen mainoksen kannattaa sijoittaa. Yleisestihän ”standardina” mainokset ovat sivussa ja ne pitää olla selkeästi huomattavissa.


Tienaa rahaa blogilla?

Sinullahan saattaa olla intoa kirjoittamiseen tai tiedät jostain aiheesta mielenkiinnon kautta paljon asioita. Yleisiä blogejahan on ruoka, matka, meikki, lemmikki, virkkaus/käsityö blogit kuin myös lifestyle blogit.

Erilaisia blogi tyyppejähän löytyy ja jokainen meistä voi miettiä, että olisiko joku noista esimerkeistä se itseä kiinnostava sivuston aihe. Nykyisin kuitenkin trendinä taitaa olla juurikin lifestyle blogit, missä yleisesti kerrotaan elämästä ja kokemuksista. Suomessahan on paljonkin ihmisiä, jotka ovat aloittaneet blogi kirjoittamisesta ja ovat ajan kanssa luoneet sen ympärille tämän toimeentulon.

Joku voi miettiä, kuin myös itsekin, että onko tämä blogi vaihe jo mennyt ohitse maailmassa. Osittain kylläkin, mutta täytyy muistaa, että uusia sukupolvia syntyy ja heidän mielenkiinto vaihtuu! Täten myös erilaisten ihmisten esiin tuleminen on odotettua ja heille syntyy oma lukija ja myös kannattaja joukkonsa! Ehkä sinä olet yksi näistä? Tai sitten et!…

No miten sitten blogia kirjoittamalla voit tienata rahaa? Tietenkin jos kyseisellä sivulla on mielenkiintoista materiaalia, se herättää mahdollisuuksia kävijöiden tuloon. Nämä kävijät voidaan käyttää hyödyksi sitten markkinoinnissa. Tässä jo äskettäin sivuttiin erilaisten nettisivujen mainoksiin. Blogi alustalle voidaan luoda siis mainoksia erilaisilta tarjoajilta, voidaan myös kirjoittaa sponsoroituja kirjoituksia, tuotemyyntiä tai arvosteluita!

Mahdollisuuksia blogi maailmassa on, mutta näkisin, että monet bloggaajat kirjoittavat enemmänkin ehkä terapeutisista syistä. En itse kirjoita siitä syystä, mutta monet haluavat kirjoittaa omia tuntemuksiaan ilmi, vaikka ei olisikaan lukijoita. Elikkä päälähtöisesti heillä ei ole päälähtöisestikään ideana tienata blogilla yhtään mitään.


Tienaa rahaa vloggaamalla?

Tämä on vähän, kuin blogin kirjoittamista. Elikkä aika lailla samat säännöt tässäkin. Jos olet mielenkiintoinen ihminen, osaat puhua ja keskustella hyvin tai sinulla on jokin taito, mistä voit vaikka kertoa video muodossa!

Tämähän on kasvava elementti maailma ja tämä on niin sanottuna korvaamassa bloggaajat. Elikkä ihmiset tykkäävät katsoa ja kuunnella kuin lukea tulevaisuudessa! Tämä on minun mielipiteeni ja uskoisin, että olen tässä oikeassa! Tähän on erilaisia syitä, joista yksi onkin, että se on helpompaa ja katsoja voi tehdä muutakin, kuin keskittyä lukemiseen! Katsoja saa myös intohimoisemman otteen vloggaajasta.

Tämäkin Vloggaaja maailma, joka yleisesti toimii suurimmalta osin YouTube maailmassa, missä vloggaaja saa mainos tuloja. Tietenkin erilaisia alustoja muitakin löytyy ja voit miettiä, että valloitatko jonkin toisen muun alustan vai yritätkö valloittaa kaikki alustat? Valloituksella tarkoitan siis sitä, että menestyt ja saat luotua tietyn kokoisen katsoja kunnan! Suosittelen itse moni kanavanlaista valloitusta, elikkä älä keskitä itseäsi vain yhteen alustaan!

Vloggaaja maailmassa on todella paljon kilpailua, suosituimmat aiheet ovat lifestyle ja pelit. Jos mietit jotain muuta aihetta, mihin haluaisit iskeä! Niin varsinkin politiikka on semmoinen aihe, jossa voit helposti saada bannit alustalta, mutta saat kuitenkin paljon kuulijoita ja näkyvyyttä. Yksinkertaistettuna poliitikka aiheeseen liittyen tai voisiko sanoa enemmänkin faktana on, että jos olet väärää mieltä, niin olet ulos! Tarkoittaen sitä, että rahan tienaamisesi loppui siihen!

Eli mieti tarkkaan, millä Vloggaus aiheella lähtisit viemään itseäsi eteenpäin! Vinkkinä kuitenkin on, että suo itsestäsi oma persoonasi ulos kirkkaasti näkyen!


Tienaa rahaa CAM mallina?

On erilaisia sivustoja, jotka hakevat uusia CAM – naisia tai miehiä. Missä sitten esiinnyt seksuaalisesti tai pornahtavasti kotoa käsin. Monet voivat nähdä tämän taiteen lajina, mutta tästäkin voi inttää pitkät päivät!

Ideana on siis, että teet videoita varsinkin live lähetys videoita ja katsojat lahjoittavat sinulle rahaa tai maksavat siitä, että teet jotain videolla! Suomen lain puitteissahan tämähän ei ole laillista tietääkseni tai uskoakseni! Tämä seksi malli työskentely tapa voidaan nähdä taiteena, ammattina tai rikollisena toimintana! Jossain määrinhän se onkin taidetta, mutta mikä sitten on se vaikuttava tekijä, että mikä tekee siitä prostituutiota ja laitonta. Niin en osaa sanoa ja enkä jaksa siihen puuttua. Useat sivustot kuitenkin hakevat uusia työntekijöitä ja käsittääkseni niistä on suuri pula!

Erittäin yleistähän tämä ”CAM” maailma kuitenkin on ja useat henkilöt ovat luoneet tästä itsellensä toimeentulon, mihin ovat sitten rakentaneet CAM työn ohelle muita tienaamis menetelmiä. esim. Blog, Vlog.

Jos tämä ansainta malli kiinnostaa, kannattaa googlata ja lukea laki pykäliä tarkemmin, mutta todennäköisesti ei välttämättä toimi Suomessa vaan joudut muuttamaan muualle Eurooppaan sitä toteuttamaan!

Jos olet mies, niin voit jo unohtaa tämän menetelmän, koska mies CAM esiintyjät, eivät tienaa oikein mitään tällä alalla. Varsinkaan soolona, mutta pariskuntana näkisin hyvät mahdollisuudet.


Tienaa rahaa verkkokursseilla?

Oma mielipiteeni tästä ansainta mallista on se, että se on täyttä kusetusta tai aika lähellä olevaa kusetusta! Näen tämän tietynlaisena propaganda myymisenä, jossa hankitaan asiakkaita mielikuvilla, ajatuksilla ja esimerkeillä! Tästä aiheesta kirjoitin enemmän erillisessä kirjoituksessa, jonka löydät vaikka tästä linkistä!

Tietenkin tästä löytyy positiivisia näkökulmia myöskin, kuin minun negatiiviset, mutta ajatuksena kuitenkin on, että jos sinulla on jonkinlainen taito tai tietämys jostain aiheesta. Teet tästä asiasta verkkokurssin ja myyt sen ihmisille! Ajatuksenahan tämä on aika yksinkertainen.

Elikkä sinä luot videoita, tekstiä tai äänitteitä, jossa opetat asiakkaita tai niin sanottuja tämän verkkokurssin ostajia jostain aiheesta. Eli tämä on tavallaan opetus työtä tai sitähän se onkin, mutta tuot siihen ilmi asiantuntijuutesi. Tämän voit tehdä jo ennaltahan tehtyjen videoiden pohjalta tai sitten live lähetyksenä suljetussa ryhmässä! Missä kerrot asiakkaille valitsemastasi aiheesta!

7 – 8 vuotta sitten tämä oli todella yleinen tapa tienata rahaa netissä ja jotkut muuttuivat näiden kurssien myötä ”Guruiksi”, elikkä heistä tuli sitten tietynlaisia esiintyjiä erilaisiin tapahtumiin! Nykyisin kuitenkin erilaiset opetus videot tehdään YouTubeen tai muihin alustoihin pyrkimyksenä saada ne sinne ilmaiseksi näytille ja tienaaminen sitten saavutetaan mainostuloilla.

Videot kun ovat kaupallistettu ja kun niitä katsomalla kanavan ylläpitäjä tai toimija saa palkkion. Tietenkin videolle on voitu luoda ja upottaa erilaisia linkkejä, mistä pääsee ostamaan jonkin lopullisen tuotteen tai pääsee johonkin toiselle sivustolle, mikä on sitten luotu affiliate mainonnalla!

Pohjimmiltaan tämä on todella loistava rahan tienaus menetelmä, mitä monet tahot nykyjäänkin tekevät.


Tienaa rahaa some myyjänä?

Tämä methodi on ehkä tarkoitettu enemmänkin tietynlaisille ”guruille”. Lähtökohtana kuitenkin olisi, että sinulla on paljon ystäviä, kavereita, tuntemattomia ihmisiä tai seuraajia jossain sosiaalisen median alustoilla. Yksinkertaisesti sinä siis myyt joillekin tahoille mahdollisuuden jakaa sinun seinälläsi tai alustallasi jonkinlaisen sponsoroidun mainoksen!

Aikalailla julkisuuden henkilöt tätä tekevätkin! Mutta sen pystyy myös tekemään yksittäinen ihminenkin, jolla olisi ainakin se 500 – 1000 ystävää tai seuraajaa. Tietenkin on viisasta itse määritellä se, mitä haluaisit seinälläsi tulla jaetuksi eikä se olisi missään määrin laitonta. Varmasti laitonta materiaali varmasti monet haluaisivatkin jakaa, mutta todennäköisesti jaot liittyisivät johonkin palveluun, tuotteeseen tai johonkin muuhun nettisivustoon, mihin ostaja haluaa kävijöitä, käyttäjiä tai ostajia.

Jos et täysin ymmärrä mitä tarkoitan, niin käy esimerkiksi katsomassa jotain B-luokan julkkiksia, Vloggaajia ja heidän Facebook, Insta ja ehkä myös Twitter seiniänsä. Löydät sieltä tämmöisiä sponsoroituja julkaisu mainoksia, elikkä useat tienaavat rahaa some myymisellä!


Tienaa rahaa arvostelijana?

Tämä aikalailla liittyy Blackhat menetelmiin ja voit itse miettiä lähdetkö sitä tekemään! Elikkä sinä arvostelet joitakin palveluita tai töitä! Näin tekemällä sinä saat siitä tietynsuuruisen palkkion! Jujuhan tässä on seuraava, että sinä valitettavasti et ole tätä palvelua ikinä edes käyttänytkään!

Monet tahot ostavat niin sanottuja -”Fake reviews”- arvosteluita joillekin omille tuotteilleen tai palveluilleen, yleensä Fiverr palveluun, Ebay sivustolle, Google arvosteluihin tai vastaavanlaisiin, että saavat sitten enemmän myyntiä luotua tulevaisuudessa tai haluavat parantaa imagoa! Todella yleinen toiminto, mutta älä tietenkään kaikkia arvosteluita ajattele huijauksina, koska siellä kuitenkin on oikeitakin!


Tienaa rahaa vieras kirjoittajana?

Jokseenkin jännä käsite, methodi ja tapa tienata rahaa netissä! Vaikea myös selittääkin! Suomessa ei ehkä vielä niin yleistä, mutta ajatuksena tässä on juurikin saada omalle sivustollensa – blogille – yrityksen kotisivulle ulkopuolinen kirjoittaja, joka kirjoittaa vaikka tässä minun esimerkissä 3 – 5 erillistä kirjoitusta jostain teema aiheesta ja hän sitten tuo näihin teksteihin oman asiantuntijuutensa, mielipiteensä konfiguroi tekstin ja SEO:n toimivaksi ratkaisuksi!

Elikkä jotkin tahot ostavat johonkin asiaan ulkopuolisen kirjoittajan, että saavat luotua ja rakennettua tällä tietynlaista sosiaalista yhteisöllisyyttä! Tietenkin, että joku voisi ostaa sinulta tällaisia kirjoituksia, sinulla pitäisi yleisesti ollakin jonkinlaista taustaa (jokin julkisuuden henkilö, politiikko, tohtori, argeologi tai joku muu).

Elikkä normi tallaajana, tällä menetelmällä et välttämättä tee mitään, mutta jos vaikka blogi – vloggaaja maailmassa saat luotua näkyvyyttä ja saat tietynlaista asiantuntijuutta kerättyä, tällaiset vieras kirjoittaja työmahdollisuudet voivat olla täysin mahdollisia!

Englanninkielisessä maailmassa tämä liikkuu nimellä ”Guest post”. Suomessakin tätä kyllä tehdään, mutta sitä tehdään enemmänkin ilmaiseksi. Monet eivät välttämättä tiedä, vaikka tekevätkin tätä nykyisin.


Tienaa rahaa konsultoinnilla?

No tämä methodi on aika vaikeahko toteuttaa, jos sinulla ei ole tietynlaista tietoutta jostain aiheesta! Mutta voit tietenkin luoda tämän tietouden ajan kanssa tekemällä ja keräämällä! Monet yritykset, toimijat ja jopa normi ihmiset voivat ostaa sinulta erilaisia konsultaatio palveluita, missä sinä autat heitä tai yritystä kehittymään tietynlaisissa ongelmissa!

Monet yritykset voivat näistä konsultaatio palveluista maksaa isoja summia, jotkut ovat luoneet uransa tämän konsultaation ympärille. Tuossa kerroinkin jo verkkokursseista, niin sehän on eräänlaista konsultaation myymistä! Ajatuksena tässä kuitenkin on, että sinä myyt itseäsi muille toimijoille netin kautta!


Tienaa rahaa videoiden myymisellä?

Jotkin tahot ostavat sinun kuvaamia pelivideoita! Niissä ei saisi olla mitään muita ylimääräisiä ääniä kuin pelin omat siihen kuuluvat! Videot voivat olla 5 – 60 minuuttisia, riippuen tietenkin tilaajasta joka niitä haluaa!

Videot kannattaisi olla ihan itse kuvattuja, eikä mitenkään kopioituja muista lähteistä! Tilaajat yleensä määrittelevät mitä peliä haluavat sinun palaavan. Tässä kannattaisi olla sosiaalinen ja tietyllä ekstrovertti ihminen, niin varmasti tienaat rahaa.


Tienaa rahaa streamaus – suoratoistolla?

Äskettäin sivusinkin pelaamisen maailmaan, monet saattavat nähdä vloggauksen samana kuin Twitch- tyyppisen suoratoisto pelaamisen, mutta tämä onkin ihan oma maailmansa ja monen ihmisen haluama ammatti! Mitä parasta, teet sitä mistä tykkäät ja tienaat sillä, elikkä pelaat erilaisia pelejä ja nauhoitat niiden pelaamisen!

Jujuja kuitenkin tässä on se, että sinun naamasi näkyy siinä videon sivulla, sinä kommentoit pelin kulkua, vastaat ihmisten kommentteihin, pidät hauskaa ja jne! Kun saavutat tietynlaisen katsoja kunnan, tilaaja kannan tai fani lauman taaksesi voit lähteä luomaan tästä itsellesi sivutyön tai jopa päätyön!

Tienaaminen onnistuu mainostuloilla, oheis myynnillä, kanava tilauksilla ja lahjoituksilla! Tai ehkä tulevaisuudessa yhteistyökumppani sponsori tuilla! Tai jos oikeasti olet kova/hyvä/paras/mahtava pelaaja, sinusta voi tulla ammattilais pelaaja! Tai sitten ei! Tässäkään kaikista ei voi tulla menestyviä, mutta jos persoonasi on mielenkiintoinen, voit olla helposti menestyvä oikeanlaisella motivaatiolla ja työskentelyllä!

Tämä ei missään nimessä ole kaikille luotu ja suosittelen moneltakin osin välttämään tätä menetelmää. Todella raaka-ala ja jokseenkin tämäkin jo monipolisoitu tietyille ihmisille.


Tienaa rahaa kryptovaluutta sijoittamisella?

On todella riski altista sijoittaa rahaa tähän kryptovaluutta maailmaan, koska voit valitettavasti sen rahan myös menettää! Kryptovaluutta elää omaa tietynlaista elämää, joten monet tahot sitten välttelevät siihen puuttumista! Helposti sanottuna, ihmiset ostavat esimerkiksi BTC:tä halvalla ja sitten myyvät sen kalliilla eteen päin!

Jotkut ovat rakentaneet oman Botti ohjelmiston tai sivun, mikä sitten automaattisesti myy ja ostaa tiettyjä kryptovaluuttoja! Näiden kryptovaluuttojen väliin on rakennettu yrityksiä tai he ovat luoneet asiantuntija konsultaation sen ympärille ja monet tienaavat sillä toimeentulonsa! Pitää kuitenkin muistaa, että kryptovaluutta kuitenkin elää ihmisten mielikuvituksen ja halujen myötä! Eräänlaisessa äkkirikastumisen hypen maailmassa tai yhteiskunnallisen muutoksen herättäjänä!

Kun hype katoaa, niin myös kryptovaluutatkin! (Jotkin kryptovaluutoista) HOX! Nähtävissä kuitenkaan ei ole sen hiipumista, vaan monet isot maailmanlaajuiset yritykset ovat keskittäneet toimintaa kryptovaluutta maailmaan! Vuosien varrelta, tästä todennäköisesti tulee normaali käsite – tapa ihmisten rahan vaihtoon tai kulutukseen!

Itse välttelisin tätä mentelmää ainakin vasta alkajana, koska voit helposti menettää kaiken rahan. Jos sinulta löytyy ylimääräistä, niin siitä vaan!


Yhteenveto!

Kuinka tienata rahaa netissä artikkelihan tulikin päätöksiin ja kiitos mielenkiinnosta tähän asti pääsemisestä! Rahan tienaus menetelmiä on siis todella paljon!

Jos kyseiset menetelmät kiinnostavat ja haluat niitä kokeilla! Muista, että tulet kuluttamaan paljon aikaasi niiden selvittämiseen ja tekemiseen! Menetelmiä on muitakin, kuin minun listaamat, mutta ne aikalailla toimivat näiden minun listaamien asioiden ympärillä tai sivuavat aihetta jollain tavalla.

Jos oikeasti haluat jotain näistä menetelmistä lähteä jatko kehittämään ja yrittämään, minä voin sinua siinä tiellä auttaa tai neuvoa. Voit lähettää minulle vaikka Facebookin kautta viestin tai sivuston yhteydenotto lomaketta käyttäen ja olen sinuun sitten yhteydessä ajan kanssa!

Olen näiden netissä toimivien rahan tienaamisen elementtien kanssa tehnyt todella paljon töitä useiden vuosien ajan ja vaikka itse nyt tämän sanonkin, niin olen omasta mielestäni jo luonut vankan tietoisuuden näistä menetelmistä ja mahdollisuuksista.

Jokaisen meistä kannattaa muistaa, tietää ja ymmärtää, että nettimaailma ja siellä olevat rahan tienaus methodit myös muuttuvat. Syntyy uusia, kuin myös häviää vanhoja. Suomessakin on sadoittain ihmisiä, jotka tienaavat rahaa netin kautta. Monet kuitenkin pitävät ne tiedot ominaan, eivätkä halua jakaa. Se tietenkin on todella ymmärrettävää, kuin myös viisastakin.

Kuka nyt haluaa menettää oman elantonsa ?

Mutta toivottavasti Kuinka tienata rahaa netissä? artikkelistani kumpusi sinulle uusia ajatuksia ja ehkä löysit jotakin, mitä alkaisit sitten viemään eteenpäin?

Ei mulla muuta tällä kertaa!

%d bloggaajaa tykkää tästä: