Tässä kyseisessä nostalgia muisto – Fortnite artikkelissa käymme läpi peliä nimeltään Fortnite! Joka on verkossa pelattava kolmannen persoonan ammuntapeli!

Nostalgia Muisto – Fortnite artikkeli ei ole millään tavalla sponsoroitu vaan se pohjautuu täysin omakohtaisiin muistoihin ja kokemuksiin kyseisestä pelistä vuosien varrelta!

Artikkelin otsikot ovat seuraavat:

 • Mikä on Fortnite?
 • Nostalgia Muisto – Fortnite!
 • Mikä Fortnite pelissä on parasta?
 • Mikä Fortnite pelissä on huonoa?

Mikä on Fortnite?

Fortnite on siis peli, joka on vuonna 2017 julkaistu ja se on verkossa pelattava kolmannen persoonan ammuntapeli! Pelin on kehittänyt yritys nimeltään Epic Games! Kyseisen pelin toiminta-ajatuksena on yksinkertaisuudessaan kukistaa vihollinen, tässä tapauksessa tämä vihollinen on toinen ihmis pelaaja tai ympäristöllinen NPC hahmo!

Alkujaan pelihän rakennettiin PVE- ympäristöön, missä siis pelaajat pääsivät kamppailemaan pelin NPC hahmoja vastaan. Kuitenkin vuonna 2017 peliin julkaistiin Battle Royale- tila, jossa ihmiset pääsivät pelihahmoja käyttäen kamppailemaan toisiansa vastaan!

Fortnite pelistähän tuli erittäin suosittu nopealla tahdilla ja peli saikin huiman pelaaja määrän rakennettua maailmaansa ja sen ympärille.

Pelihän on sinälläänsä siis aika uusi ja nykyjäänkin siinä on miljoonia pelaajia ympäri maailmaa. Peli on nähty olevan Battle Royale teemaisten pelien herättäjä, jossa pelaajat siis pääsevät kamppailemaan suurilla kartoilla, tietyin aika rajoitusten ja aseiden turvin keskenään. Yleensä pelikentältä löytyy se noin 100 erilaista pelaajaa.

Tulevaisuudellisesta näkökulmasta katsottuna, pelin suosio ei ole kylläkään hiipumassa, mutta se on tavallaan alkanut tasaantumaan ensimmäisten hype vuosien ajasta katsottuna. Pelissä on siis paljon pelaajia ja näkisin sen vielä ainakin seuraavat 5 vuotta elävän omaa maailmaansa. Tietty peli tulee kehittymään jos sen annetaan varsinkin VR- maailmaan sijoittuneessa ympäristössä.

Mikä tekee tästä pelistä sitten nostalgisen vaikka peli onkin uusi?


Nostalgia Muisto – Fortnite!

Päätin kirjoittaa nostalgia aiheisen artikkelin kyseisestä Fortnite pelistä siitä syystä, että se on ainakin itselleni luonut sen menneisyyden historiallisen muiston pelistä. Jota tulen aina pitämään mukana muistoissani. Vaikkakin monet eivät pelistä tykkää, ehkä koomisen animaatio tyylisen visuaalisen ulkonäön takia, niin itse ainakin tykästyin peliin ja sen luomiin hauskoihin – jännittäviin hetkiin.

Kun kyseiseen peliin kunnolla pystyi uppoutumaan, se vei pelaajan mukanaan uusin kohtaamisiin. Fortnite pelihän on kamppailu peli, missä muut pelaajat tappelevat keskenään ja sehän aiheuttaa yleensä sen, että yksi voi vain voittaa!

Joskus paras voittaa ja joskus huonokin voittaa, mutta lähtökohtana pelin aikomus on kuitenkin enemmän luoda ihmisille nopea tempoista ja action tapaista seikkailua.

En tiedä pelin tilastoista, mutta näkisin että pelin pelaaja iät ovat aikalailla enimmäkseen alle 18 vuotiaita. Varsinkin kun menee pelaamaan squad ryhmiin, mistä löytyy se 4 pelaajaa ja heillä on yleensä mikit aukit. Sieltä kuuluu sen paikallisen pelaajan elämän ääniä, riitoja, ruuan tekemistä, musiikkia, television pauke tai muun perheen jäsenen puhumista.

Tietyllä tavalla voi siis kuulla pahimmassa tapauksessa jonkinlaisen ikävän tapahtuman taustalla tapahtuvan ja mitähän siinä tilanteessa sitten oikein voi tehdäkään. Koska toinen pelaaja siellä toisessa päässä onkin ulkomaalainen, mistä ei tiedä yhtään missä hän asuu. Ehkä puhutusta kielestä voi päätellä jonkinlaista osviittaa olinpaikasta ja jne.

No pelaaja kunta on siis nuorta ja heidän yleiset keskustelut ovat sitten erilaista ja heidän pelaaminenkin on erilaista. Ehkä jokseenkin energistä, jolloin vanhempi osapuoli ei välttämättä pysy niin paljon tahdissa, että mitä tämä toinen pelajaa aikookaan.

Olen tällä hetkellä itse pelannut kyseistä Fortnite peliä 3 kertaa ilmaisen pelitilin levelille 100! Joka tarkoittaa varmasti yli 100 tuntia pelaamista. En millään tasolla ole paras, mutta en näe itseäni myöskään huononakaan. Tulen pelaamaan kyseistä peliä aina kun aika suo hetket!

Jos sinulla kiinnostaa nähdä minun pelaamisen hetkiä, niin löydät alla yhden videon näistä hetkistä!

Löydät muita Stream videoita esimerkiksi täältä: https://juhamattiniskasaari.com/category/fulca_stream/


Mikä Fortnite pelissä on parasta?

 • Fortnite pelissä ehdottomasti parasta on sen nopeatempoisuus, jolloin pelaajalle ei tule hetkiä tai hänelle ei suoda semmoisia tietyn tyylisiä levähdys taukoja. Missä hän pääsee vaikka käymään vessassa tai syömässä, kuitenkin peli vie nopeasti mennessään kamppailemaan toisia pelaajia vastaan.
 • Vaikkakin Fortniten animaatiosta monet ei tykkää, niin se on todella hyvin ja laadukkaasti tehty. Jossa selvästi on ajateltu selvälukuisuutta maailmassa olevista asioista. esimerkiksi. Puut, aseet, hahmot ja vesi.
 • Pelaajia on niin mielettömästi, että voit helposti löytää alle minuutissa itsesi pelaamassa peliä.
 • Fortnite peliin on sisällytetty niin sanottuja BOT- pelaajia, jotka ovat siis luotu Fortniten kehittäjien toimesta jotka sitten toimivat peli maailmassa automaattisesti. Näitä on vasta-alkajat helpompi sitten tappaa ja tämä mahdollistaa uusille pelaajille kehittymistä pelissä. Yleensä jos on vaikka 100 pelaajaa pelissä, niin on jotkin arviot, että pelissä olisi se noin 30 – 40 BOT pelaajaa.
 • Pelissä tapahtuvat erilaiset eventit ovat huippulaatuisia ja niihin on selvästi investoitu aikaa, rahaa ja mieltä.
 • Peliä pystyy pelaamaan monella eri alustalla. Esim. Tietokone ja Playstation.
 • Fortnite peli on ilmainen, vaikkakin siihen voi investoida rahaa jos näin haluaa.
 • Fortnite peli maailma on helposti ymmärrettävä, viihtyisä ja seikkailullinen kokemus.
 • Voidaan selvästi nähdä, että pelillä on paljon erilaisia opettavaisia olosuhteita. Peli katsos opettaa pelaajille ryhmätyöskentelyä, havainnollistamista, strategista ajattelua ja nopeatempoista ajattelun – päätösten mallia.

Mikä Fortnite pelissä on huonoa?

 • Pelihän on aikalailla kuitenkin lapsille päin suunnattu, siinä voidaan nähdä erinlaista lempeätä hauskaa huumoria, joka ei välttämättä aikuiseen sävyyn hetkauta tai sellaiseen ihmiseen joka tykkää mustasta huumorista.
 • Pelaaja kunta on aikalailla jo hyvää, elikkä jos peliin menee tavallaan vasta-alkajana ja kokemattomana, niin on täysin varmaa, että peli hetkistäsi tulee olemaan vaikeita. Monet ovatkin tehneet uusia huono tasoisempia pelitilejä, jolloin pääsevät tappamaan heikkoja pelaajia. Tavallaan siis PRO- pelaajat metsästävät heikkoja pelaajia, jolloin nostavat omaa egoansa!
 • Peli on itsensä toistoa, vaikkakin kentät ovat suuria niin välillä se tuntuu menevän tylsäksi ja haluaisi jonkinlaista muuta vaihtelua.
 • Fortnite pelihän on ilmainen, mutta tietyin rajoituksien. Maksimi lvl on 100 ilmaisille pelaajille, jolloin hahmosi ei voi enää kehittyä ja et voi enää ansaita kyseiselle pelaajalle enää mitään. Hahmostasi tulee tavallaan hyödytön ja et näe enää mitään syytä jatkaa.
 • Pelihän ei ole PayToWin, mutta peli voisi olla enemmän PayToEnjoy, elikkä saat enemmän pelistä intoa, kun investoit siihen rahaa.
 • Peli voi selvästi aiheuttaa riippuvuutta, tuskaista ajattelua, vihaa ja levottomuutta. Ei tietenkään kaikille, mutta suosittelen puhumaan omille lapsille, siskoille, veljille tai muullekin kyseisestä pelistä. Pelihän on siis katsos kilpailu henkinen, joka aiheuttaa sitten häviämistä ja voittamista, mutta enimmäkseen häviämistä.

Toivottavasti artikkelistani Nostalgia Muisto – Fortnite oli sinulle jollain tavalla mieluinen tai muutoinkin ehkä kiinnostava. Suosittelen ehdottomasti pelaamaan kyseistä Fornite peliä varsinkin ilmaisella pelitilalla maksimi leveliin 100!

Ei mulla muuta tällä kertaa!

%d bloggaajaa tykkää tästä: