Haluatko olla Julkisuuden henkilö?

Päätin kirjoittaa tästä aiheesta, koska itsestäni tuntuu siltä ja olen huomioinut – havainnoinut tätä ilmiötä jo tarpeeksi kirjoittaakseni, että monet ihmiset juuri haluavat olla julkisuuden henkilöitä!

Tämä aihe itseäni kiinnostaa kovasti, koska olen nähnyt muutaman ihmisen jotka ovat pitkän tien kautta päätyneet julkisuuteen ja olen huomannut sen polun mitä he ovat kulkeneet! Varmasti monet ihmiset ovat miettineet sitä, että miltä tuntuisi olla julkisuuden henkilö ja nykyjäänkin haaveilevat sen saavutettavuudesta?

 

Hyvät Puolet?

Ensiksi varmasti ajatukset olisivat hyvissä puolissa, että julkisuuden henkilönä olisit kiinnostava henkilö, ajatuksesi ovat kiinnostavia ja tärkeitä, näet jonkinlaisen paikan yhteiskunnassa ja voit sitä kautta muuttaa tai vaikuttaa ympäristöösi!

Saat uusia ihmisiä ympärillesi, uusia kontakteja ja pääset elämään – elämää eriltä suunnalta katsottuna, mitä välttämättä normaali ihminen ei pääse lähellekään.

Todella jännittävää ja elämyksellistä. Eikö elämän pidäkin olla tuntemuksia ja tietynlaista mahtavuutta? Omasta mielestäni pääset julkisuuden kautta juuri tällaiseen elämään jos vain toteutus on oikea!

 

Huonot Puolet?

Huonoja puoliahan julkisuudestahan löytyy. Sinut tunnistetaan, vaikka et välttämättä aina sitä haluaisi. Sinusta selvitetään ja otetaan tietoa. Tätä tietoa voidaan käyttää negatiivisesti tai tietenkin positiivisestikin. Ympärillesi voi tulla onnen onkijoita, jotka haluavat sinusta jotain irti tai haluavat käyttää sinua jotenkin hyödyksi omalle elämälleen, että he pääsisivät sinun kautta toteuttamaan jotain erityistä.

Voit olla mielipiteittesi takia vaarassa taikka joku ei vain tykkää sinusta, niin olet vaarassa senkin takia.. Jotkut tahot haluavat käyttää sinua propaganda välineenä jonkin asian esille tuomiseen ja etkä ole halukas näin tekemään tai et halua olla siinä mukana, mutta sinut on siihen kuitenkin mukaan poimittu pakonomaisesti otettu!

Sinut voidaan ryöstää, kidnapata tai ihan jotain muuta. Huonoja puoliahan löytyy, mutta jokainen julkkishan ei näitä välttämättä pääse kaikkia kokemaankaan. Kyllähän normi ihmisiäkin käytetään hyväksi, ystävät tai sukulaiset voivat käyttää ihan jokaista meistä hyväksi, mutta julkisuuden henkilöllä tämä vaara ja mahdollisuus kuitenkin ovat suurempia ja mahdollisesti realistisempiakin!

 

Miten julkisuuden henkilöksi sitten tullaan?

Menetelmiähän on monia, voit olla näyttelijä, taiteellinen harjoittaja, muusikko, poliittinen tekijä tai joku muu tämmöinen tekijä kaiken tämän mukana. Jokaisen tämmöisen kautta voit päässä siis julkisuuteen. Poliittisella henkilöllä tietenkin tämä julkisuus voi olla positiivista tai negatiivisesta. Itse asiassa jokaisella julkisuuden henkilöllä on vihaajat ja tykkääjät, joillakin on vain enemmän ja toisella on vähemmän. Se on, että miten niihin sitten suhtautuu loppujen lopuksi.

Jokaisella ihmisellä, jotka ovat nyt julkisuudessa. Heillä on ollut tietty polku, mitä he ovat kulkeneet ja se on ollut osalla samankaltainen, osilla sitten yllätyksellistä ja monella on tarkoituksen omaista ennalta määrättyä haluamista päässä julkisuuden henkilöksi!

Haluaisin kertoa yhdestä polusta ainakin, miten sinusta voi tulla julkisuuden henkilö, tietenkin jos näin haluat!? Miten voit ylläpitää tätä julkisuutta yllä! Miten voit löytää tämän julkisuuden kautta toimeentulon?

Ajatellaanpa, että olet joku ”nobody” ihminen, kuljet massassa ja tunnet itsesi jollain tavalla poikkeavana henkilönä ja sinulla on juuri haluja olla julkisuuden henkilö mitä erittelinkin alussa! Julkisuuden henkilöksi voi päästä nopeasti tai hitaasti. Kaikilta se ei onnistu! Tarvitset kuitenkin motivaation sen saavuttamiseksi.

Tärkeintähän julkisuuden henkilöllä on tai olisi olla ulospäin suuntautunut (Extrovertti) ja helposti lähestyttäväkin. Kyllähän introvertiltakin tämä onnistuu, mutta sen saavuttaminen on paljon vaikeampaa ja joudut tekemään paljon enemmän työtä muuttaaksesi tapoja – käytäntöjä! [Felix Arvid Ulf Kjellberg – PewDiePie tubettaja on introvertti, joka on joutunut muuttamaan itsensä ja toimintatapansa ajan kanssa Extrovertinpään suuntaan]

No jos puitteet ja motivaatio löytyvät. Kannattaa olla sosiaalinen ihmisten parissa, luo kontakteja erilaisten ihmisten kanssa, luo ystävyys suhteita, ole aktiivinen sosiaalisessa mediassa, mutta älä kuitenkaan liikaa, koska se on haitaksi todelliselle päämäärällesi! Tarkoitan tällä liiallisella käytöllä sitä, että et roiku siellä, mutta olet sosiaalinen hyvällä tavalla! Mieti ajan kanssa, että mitä kautta haluat lähteä julkisuutta viemään eteenpäin! Onko se tosi tv-ohjelmat, Vloggaaja, Bloggaaja, näyttelijä, malli, muusikko tai joku muu.

Ehkä mielenkiintoisin ja helpoin väylä julkisuuteen on juuri tosi tv-ohjelmat. Sitä en osaa sanoa, että haluatko juuri tämän tien ottaa, mutta se on kuitenkin se varmin tie ja tuota kautta käyttäen voit muuttaa itsestäsi minkä tason julkisuuden henkilön vaan. Elikkä teet niin sanotun Evoluution B-luokan julkkiksesta A-luokkaan.

Eli lähestyt julkisuutta luomalla sosiaalisen verkoston ihmisistä! Luot itsestäsi tietyn statuksen, olkoot se, vaikka sosiaaliset sivustot tai blogit, tuot ilmi mielipiteitäsi tai jotain tällaista! Tämän jälkeen pyrit tosi tv-ohjelmiin ja tuot ilmi persoonaasi. Persoonasi kun on uniikki ja pääasiallinen työskentely välineesi! Voit itse miettiä, mitä teet siellä ohjelmassa, mutta kuitenkin tietyn tason julkisuus on jo taattu, kun olet tähän ohjelmaan jo osallistunut.

Ajatuksena, kuitenkin on se, että olet tai pyrit olemaan kiinnostava hyvällä, pahalla tai siedettävällä tasolla. Tuo siis persoonasi näkyviin ja mielipiteesi. Muista, se, että sinä olet luomassa itsellesi julkisuuden henkilön statusta ja täten myös ehkä sitä toimeentulon lähdettäkin. Parastahan olisi, että olisit kiinnostava kiva julkisuuden henkilö, josta ei löydy paljolti negatiivisia asioita. Jos statuksesi on positiivinen, niin yrityksillä ja yhteistyökumppaneilla on helpompi lähestyä sinua ja täten luoda tämän kautta järkevä ja toimiva tulevaisuus.

 

Ylläpitäminen

Kun ja jos olet päässyt julkisuuteen. Sinun pitää myös ylläpitää sitä, sinut pitää nähdä se juurikin ammattina eikä harrastuksena, se on sinun työpaikkasi! Elikkä tästä lähtee sitten niin sanottu vaihe 2, missä alat luoda uusia kontakteja!

Mitä parhaimpia uusia kontakteja onkaan, kuin muut julkisuuden henkilöt tai niiden lähettyvillä olevat managerit tai sponsorit. Yrität hakeutua tällaisten ihmisten pariin. En tarkoita, että tyrkytät itseäsi tai käytät näitä ihmisiä hyväksi mitenkään. He hyötyvät myös sinusta ja sinun luomasta julkisuudesta mitä olet jo kerennyt luomaan!

Joku voi nähdä tämän törkeänä, että hakeutuu ”piireihin”. Kyllähän saman mieliset ihmiset yleensäkin lähestyvät ja toimivat normi elämässä kuin yritys maailmassa, niin ei se mitenkään ole eri asia julkisuuden henkilöilläkään. Kuitenkin pitää muistaa, että ystävät, perhe mitä sinulla on ollut ennen julkisuuden aloittamista, niin heitä ei kannata unohtaa, koska he ovat kuitenkin sinun suurin tuki ja turva. He ovat olleet mukana luomassa ja tukemassa sinua ja sinun persoonasi, vaikka et välttämättä sitä ajattelisikaan.

Julkisuuden aikana, sinut siis pitää ylläpitää erilaista statusta, tässä voit miettiä sitä, että onko se juuri vloggaaja, bloggaaja, bilettäjä/juhlija, matkustaja tai yhteistyökumppani yritysten kanssa. Voit olla kaikkea näitä tietenkin, mutta ajatuksena kuitenkin on, että teet tämän julkisuuden aikana paljon kontakteja. Ystävillä, kavereilla ja tutuilla on yleensäkin tapana ottaa ihmisiä mukaan erilaisiin projekteihin. Voisi sanoa, että Suomessa varsinkin TV-ala on pieni muotoista, niin siellä uskoisin, että kaikki tuntee melkein kaikki! Se on vain, että ketä miellytät eniten! Näiden kontaktien kautta pääset luomaan sopimuksia ja tämä johtaa sitten toimeentuloon.

Olet varmasti huomannut, että monessa TV-ohjelmassa pyörii yleensä aina ne samat henkilöt! Nämä on niitä ystävä piirin luomia projekteja ja näihin projekti piireihin otetaan aina uusia ihmisiä mukaan, sinä voit olla jokin päivä siinä piirissä mukana. Se on tämmöinen julkisuuden luoma niin sanottu kehä, minkä ympärillä julkisuuden henkilöt pyörivät ja joskus siitä kehästä joutuu myös uloskin!

En sano, että se on mikään hyväveliverkosto, mutta sen on tietynlainen kehä ympyrä, missä muut julkisuuden henkilöt hyötyvät toisista julkisuuden henkilöistä! Ei ole mitään raketti tiedettä, eihän! Sinällänsähän myös tietenkin tuotanto yhtiöt ottavat mielenkiintoisia ja ajankohtaisesti julkisuudessa olevia henkilöitä projekteihin, mutta monet esimerkiksi: ohjelmathan ovat jo kuvattu kauan aikaa ennenkuin ne sitten näkyvät televisiossa ja samat julkisuuden henkilöt voivat olla monessa projektissa samanaikaisesti mukana!

Tuossa tekstissä jo ilmaisin sanan vloggaaja, joka voisi olla yksi potentiaalinen julkisuuden ylläpitämis muoto! Se suunta, mihin tämä maailma niin sanotusti on menossa “minun” näkökulmani mukaan on, että kirjallinen esille tuominen on häviämässä tai se on enemmänkin tukimuodossa, elikkä tukemassa muuta materiaalia! Elikkä parhaiten voit ylläpitää julkisuuttasi on olla vloggaaja tulevaisuudessa, ihmiset haluavat nähdä, kokea ja tuntea sinut julkisuuden henkilön lähellä heitä itseään! Näkisin siis, että tämä vloggaaja muotona on tulevaisuutta, missä sinä tulet ylläpitämään sinun mielipiteitäsi, persoonaasi ja tunteita ihmisille nähtäväksi! Voisi sanoa, että sinun pitää antaa itsestäsi kasvot näytille ja luoda tietynlainen avautuminen. Niinkuin monessa yrityksessä nykyjään on trendinäkin, että annetaan yritykselle niin sanotut työntekijän tai johtajan kasvot – persoona, jolloin ideana on saada siitä helpommin lähestyttävä ja ymmärrettävä! Vloggaus on sinun yksi tärkeimmistä työskentely välineistäsi, vaikka siihen maailmaan et haluaisi välttämättä mennäkään!

Aika yksinkertaista näin tekstinä kirjoitettuna, mutta onko se sitten sitä? Ei varmastikaan! Julkisuuden henkilönä oleminen on “tietynlaista” näyttelemistä koko aika, sinä siis joudut pitämään jonkinlaista statusta yllä, jossa joudut miettimään jokaista askeltasi. Näin ainakin “super” julkkikset joutuvat, kun he töppäävät jollain tavalla tätä “näyttelyn” suomaa harmoniaa, minkä he ovat luoneet vuosien varrella. Heillä on riskinsä tulla sitten ei pidetyksi henkilöksi, jolloin toimeentulo katkeaa! Jotkut julkisuuden henkilöt eivät tätä painetta välttämättä kestä, jolloin he siirtyvät julkisuudesta pois tai yrittävät ylläpitää sitä huumeilla ja alkoholilla – tai muita mielenterveys ongelmia. Koska keho kuitenkin tarvitsee lepoa ja julkisuuden henkilönä oleminenkin on työtä tekemistä, joka rasittaa sinun kehoasi! Eli mietit itsellesi ne terveet tavat eheyttää itseäsi tasaisin välein!

 

Lopetus

Kaikki nämä asiat mitä kerroin, on tietenkin sinusta itsestäsi kiinni, että miten lähdet näitä asioita viemään eteenpäin. Niin kuin sanoin, jokaisella julkisuuden henkilöllä on oma henkilökohtainen polkunsa käytynä!

Tällä kirjoituksella, niin kuin muillakin tämän sivuston kirjoituksilla on vain ja ainoastaan tarkoitus luoda sinulle uusia – vanhoja ajatuksia ja tietoisuutta, miten toimia!

Jos näet tekstin ihan sekona tai ihan epämääräisenä settinä, missä ei ole päätä ja häntää! Ei se mitään, teksti ei välttämättä oltu tarkoitettu juuri sinulle vaan jollekin muulle henkilölle – jolle aihe voisi olla ajankohtaisempi! Nämä luettelemani asiat ovat minun mielipiteitäni ja huomioitani joista voit olla ihan vapaasti erimieltä!

Keep it Up so you go UP!

%d bloggaajaa tykkää tästä: