BlackHat & WhiteHat menetelmät ja Methodit?

Yleensähän näillä kahdella termillä viitataan hakkereihin, jotka murtautuvat johonkin asiaan – paikkaan ja käyttävät sitä tietoa sitten omiin tarkoituksiinsa hyviin tai pahoihin asioihin. Tämä tietenkin riippuu tapauksesta ja tilanteesta mikä vaihtelee!

Termit, kuitenkin liittyvät myös muuhunkin!

Netti maailmassahan Blackhat ja Whitehat-termit voivat tulla monesti vastaan, jos etsii varsinkin rahan tienaus metodeja ja menetelmiä. Esimerkiksi hakemalla – Kuinka tienata rahaa netissä?

Mitä ne ovat? Mikä on järkevin?

On kaksi erilaista tapaa, voit tehdä sen ansaitsemisen hämärästi – laittomasti jota juuri sanotaan Blackhat-menetelmäksi. Tietysti sitten toisin päin, jos teet kaikki laillisin ja sääntöjen mukaisesti internetin maailmassa, niin se on Whitehat-menetelmä.

Aika yksinkertainen idea, mitä ei tarvitse kovin vakuutella eikä perustella!

Greyhat?

Greyhat menetelmä on sitten siinä välissä, joka käyttää laittomasti olevia menetelmiä ja yrittää varsinkin löytää erilaisilta sivustoilta hyväksi käytettäviä aukkoja ja siitä löydettyjä tietoa yrittää sitten myydä tälle sivustolle, että voivat tämän tiedon valossa kehittää ja parantaa palveluitaan.

Tämä kuitenkin nähdään monen tahon osalta Whitehatiksi, tämä termi vaan voi olla pienestä kiinni, että näkeekö vaikka tämä yritys johon on “murtauduttu” niin sen hyvänä asiana vai pahana.

Uskoisin, että monet ihmiset jotka näitä rahan tienaus metodeja ovat hakeneet ja yrittäneet, ovat varmasti käyttäneet Blackhat metodeja ainakin jonkin aikaa. Se on vain, että milloin alkaa omatunto kolkuttaa omalle ovelle tai milloin Blackhat menetelmiä käyttäen on huomannut mielenkiintoisia tai mahdollisia ansaitsemis malleja ja tätä kautta siirtynyt Whitehat-menetelmiin.

Suositeltavaahan olisi kuitenkin jokaisen pitkällä tähtäimellä keskittyä Whitehat-menetelmiin, koska Blackhat-menetelmiä käyttämällä ympäristö missä niitä käytteletkin, tulee mukautumaan/uudistumaan nopealla temmolla ja niin sanottu rahan ansaitseminen päättyykin tai vaikeutuu.

Whitehat maailmassa on tietenkin omat kilpailunsa ja haasteensa, jolloin sinun täytyy voittaa ja haastaa muut kilpailevat tahot jotka pähkäilevät samaisten asioiden parissa. Esimerkiksi. SEO-näkyvyys, yhteistyökumppanit, tuotteet ja “Unique content”

Rahan tienaus?

Jos oikeasti haluat tienata netissä rahaa ja sinulla ei ole mitään hajua tai olet tavallaan kadoksissa siinä ajatuksessa, että miten ihmeessä sieltä sitten sitä rahaa tienaa!? Suosittelen, että yrität löytää ihmisen, joka on jo näiden asioiden parissa ollut.

En suosittele välttämättä, että yksin lähdet selvittämään asioita, koska tulet kuluttamaan aikaasi turhaan ja varmasti tulet tuskastumaan, koska materiaalia internetissä ja kaikenlaisissa foruumeissa on todella laajasti ja epämääräisesti. Monet metodeista ovat vanhentunutta, huijausta tai fake tyylisesti tehtyä materiaalia, joka ei toimi tai jos on toiminut joskus, niin ei toimi enää!

Niistä kyllä voi oppia niitä selaamalla, mutta informaation liiallinen määrä niin monesta aiheesta ajan kanssa käy kehollesi liialliseksi.

Ennen kaikkea tätä, sinun kannattaa miettiä, että mikä/mitkä on/ovat sinun vahvuutesi?! Osaatko jo, vaikka tehdä videoita, kuvien muokkausta tai osaatko hyvin kirjoittaa kieliä tai ihan jotain muuta.

Yksin vain ryhmässä?

Varmastikin mietit sitä, että onko sinulla ollenkaan mitään vahvuuksia? Ei se mitään, vaikka mietititkin noin se on ihan normaalia! En minäkään osaa kaikkea, enkä tiedä itsekään omia vahvuuksiani täysin tai en ollenkaan. Tällä kirjoituksella yritän kertoa sen, että nettimaailmassakin rahan tienauksessa, tämäkin on tiimi peliä.

Suosittelen oikeasti löytämään jonkin kaverin tähän mukaan, se voi olla suomalainen tai ulkomaalainen. Yleisesti miten tuolla toimitaan, monet ovat rakentaneet oman tiiminsä, missä jokaisella on omat vahvuutensa – kokemuksensa ja he ryhmänä tukevat toinen toisiansa! He jakavat vastuunsa – taitonsa ja rakentavat todella hyviä kokonaisuuksia!

Jos aihe enemmän kiinnostaa, käy lukemassa esimerkiksi tätä forumia. https://www.blackhatworld.com/

Varmasti tulet huomaamaan, että siellä on tietoa paljon ja erilaista. Uskoisin, että hämmästyt, etkä välttämättä tajua puoliakaan mitä siellä kirjoitetaan. Ei se mitään! Nyt voit oikeasti miettiä tässä vaiheessa, että lähdetkö oikeasti valloittamaan tuollaista maailmaa yksin, kaksin tai ryhmässä vai skippaatko tämän hämärän maailman.

Jos lähdet vaikka ryhmässä kaveri porukalla miettimään ja käytätte vaikka 2 tuntia jokainen tutkiskeluun ja miettimiseen. Sitten jossain välissä menette yhdessä pöydän äärelle ja kerrotte mitä löysitte, informoitte toisianne ja tuotte omat näkökulmat!

Ehkä löytyy joku idea mitä voitte lähteä jatko kehittämään tai sitten ei löydy yhtikääs mitään!

Tsemppiä toimintaan!

%d bloggaajaa tykkää tästä: