Luovaa Ajattelua & Tuote Toteutukseen?

Mielipiteitä, ajatuksia ja pientä hahmottamista, kuinka luovan ajattelun kautta pyrit luomaan tuotteen ja tämän kautta ajat itsesi saamaan se tuote itse toteutukseen!

Monethan sanovat, että pitää vain löytää se ”niche”, eli niin sanottu markkinasegmentti, johon sijoittaa oma mielenkiinto, kyvyt, aika ja raha. Helppohan se ei ole, varsinkaan nykyajalla, koska kilpailu on suurta ja monet niin sanotut ”helpot” on jo keksitty.

Tai jospa asia onkin niin simppeli, että ihmiset eivät ole ajatelleet asiaa?

Ajatuksiahan meillä jokaisella on varmasti eri asioista, että tekisit jotkin asiat jollakin erillä tavalla tai menetelmällä, tähän tarvitsemme luovaa ajattelua!

Vaikkapa esimerkiksi maitopurkin kuosi olisi värikkäämpi, hillitympi, muoto viisaampi tai muoviton pakkaus materiaali. Eli ideoita kyllä löytyy yllin kyllin sinulta, vaikka et sitä hahmottaisikaan ajattelevasi. Yrität ja pyrit viemään ajatuksesi laajempaan skaalaan, jossa ajattelusi muuntautuu erilaisten trendien, tapojen tai tulevaisuuden myötä kehittämään sitä tuotetta tai sitä ideaa – tämä on sitä luovaa ajattelua.

 


Tuote toteutukseen!

Ajatellaan, että sinulla olisi nyt se jokin idea ja haluat lähteä sitä viemään eteenpäin! Fyysisenä tuotteena se voi olla vähän vaikeampaa, koska sinut pitää löytää tälle tavaralle/tuotteelle tekijä! Jos se vaikka olisi joku muovinen figuuri! Yritys toimintahan on päämääräisesti yhteistyötä toisten toimijoiden kanssa. Jossain yhteyksissä pitää tehdä enemmän yhteistyötä ja joissakin erittäin minimaalisesti.

Eli sinut pitää löytää yhteistyökumppani Suomesta tai muualta maailmasta, joka valmistaa tuotteen, kun eihän sinulla varmastikaan mitään muovin valmistus laitetta löydy tiloistasi. Eli sinun pitää tehdä itse tuotteesta hahmotelma tai tietenkin voit tässäkin tehdä yhteistyötä visuaalisen ihmisen kanssa, joka osaa käyttää esimerkiksi 3D hahmotelma ohjelmia. Abobe, Photoshoppia, Cadia ja jne.

Kun sinulla on siitä niin sanotusta tuotteesta luonnokset tehty, voit alkaa miettiä, miten sitten saisit tälle tuotteelle sen tekijän. Tässä vaiheessa kannattaa miettiä, jos tuote on aika kova, elikkä sitä ei ole missään nähty tai näet sen olevan hitti tuote, niin teet siitä patentin – elikkä patentin tekoon siitä! Sekin on tietty maksullista ja siihen täytyy omat byrokraattiset toimet toteuttaa ja suorittaa. Siitä lisää vaikka täältä.

Tuotteelle piti siis saada tekijä ja siinäkin asiassa sinut pitää tehdä toimintasuunnitelmat siihenkin, että minkälaisiin yrityksiin lähtisit lähettämään tarjous pyyntöjä! Todellakin aika vievää touhua, mutta ehkä ”kulta kaivos” on siinä tämän työrupeaman päässä tai sitten hauta monttu, mihin rahat, aika ja mielenkiinto putoavat! Kaikista ideoista ei välttämättä tule mitään!

Tai jotkuthan tahot sanovat, että idealla oli ehkä väärä toteuttaja! Tiedä tuota!

Jos olit kokeillut jo tuon patentti tekemisen, tuotteen
hahmotelman, tarjouksien lähettämisen ja olet myynytkin tuotteita, mutta siitä
tulikin hauta monttu! Mietipä sitä, että sinullahan on jo se kyky kokeilla
jollain muulla tuotteella tämä asia uudestaan? Yrityksethän muotoilevat omia
tuotteitansa koko ajan, uusien ajatuksien myötä tai trendien kautta.

Siitä vain toimimaan, jos juuri tätä intoa löytyy!

Suosittelen myös lukemaan Yrittäjät.fi sivustolla olevan artikkelin aiheesta. Tässä artikkelissa kerrotaan selvemmin näistä toiminta tavoista, mitä pitää tehdä. Yrittäjät.fi sivusto myös auttaa varmastikin sinua asioiden läpi viemisessä!

Ei mulla muuta tällä kertaa!

%d bloggaajaa tykkää tästä: