Tässä kyseisessä artikkelissa pohdimme otsikon teeman alaista aihetta luovaa ajattelua & tuote toteutukseen. Jossa käyn läpi pientä hahmottamista, mielipidettä ja ajatuksia luovasta ajattelusta tuotteiden kehityksen näkökulmasta.

Otsikot artikkelissa ovat seuraavat:

  • Luovaa Ajattelua & Tuote Toteutukseen?
  • Maailman erilaiset ideat ja teemat!
  • Ajatuksista tuote toteutukseen!
  • Keksitylle tuotteelle tekijä!
  • Ideoista ei välttämättä tule mitään!

Maailman erilaiset ideat ja teemat!

Maailmassahan on paljon erilaisia tuotteita, ideoita ja teemoja, jotka ovat jonkin tietyn ihmisen tai joukkion tekemiä. Olen monet kerrat puhunut monien ystävien ja asiakkaiden kanssa siitä, että monet näistä ideoista ovat näin jälkikäteen ajateltuna ihan simppeleitä. Olemme sitten ihmetelleet useasti nauraen tai jopa myös tuska irvistelyitä näyttäen, että miten ihmeessä ihmiset ovat sitten saaneet rakennettua tämän idean ympärille suuren yrityksen tai toimeentulon lähteen.

Monethan sanovatkin, että pitää vain löytää se ”niche” eli niin sanottu markkinarako, johon voidaan sitten iskeä ja sijoittaa oma mielenkiinto, kyvyt, aika ja raha. Helppohan se ei ole missään nimessä, varsinkaan nykyajalla, koska kilpailu on suurta ja monet niin sanotut ”helpot” ovat jo keksitty tai niihin on jo isketty sillä oikealla mentaliteella!

Varmasti monet ideoista ovat jo jatko käytetty ja ovatkin jo tuotannossa (olit myöhässä), mutta monen vanhan – uuden tuotteen ympärille tietenkin voi rakentaa ihan oman idean. Ajatuksiahan meillä jokaisella on varmasti eri asioista, että sinä tekisit jonkin asian jollakin erillä tavalla tai menetelmällä mitä toinen ei ollut välttämättä ajatellutkaan. Tämä on sitä luovaa ajattelua, mitä jokainen varmasti on jossain elämän vaiheen aikana miettinyt ja ajatellut, että minun mielestä tämä olisi parempi näin ja eikö se kannattaisi tehdä sitten näin..

Vaikkapa esimerkiksi maitopurkin kuosi olisi värikkäämpi, hillitympi, muoto viisaampi tai pakkaus olisi täysin muoviton. Erilaisia ideoita kyllä siis löytyy yllin kyllin meiltä jokaiselta, se on tietenkin monen ongelma, että mihin asti sen idean sitten loppujen lopuksi alkaa viemään. Monet ideat jäävät ajattelun maailmaan tai emme jotenkin pääse sitä viemään eteenpäin, koska meillä ei välttämättä löydy kykyä sen tekemiseen tai viemään sitä eteen päin! Et missään nimessä ole yksin näissä ajatuksissa, monet ihmiset puntaroivat näitä ajatuksia ja yleensä monet sitten luovuttavatkin.

Mutta päälähtökohtana yrittämisen näkökulmasta, olisi että yrität ja pyrit viemään ajatuksesi laajempaan skaalaan, jossa ajattelusi muuntautuu erilaisten trendien, tapojen ja tulevaisuuden ideoihin. Sinun pitää tehdä tietynlainen tuotekehitysprosessi tästä ideasta! Harjulan Eero:lta ja Koskinen Pirita:lta löytyy todella mainio opinnäytetyö tästä tuotekehityksenprosessista, jonka voit löytää esimerkiksi alla olevasta linkistä:

Kyseisestä opinnäytetyöstä löydät todella mainion ohjeen lisä ajatteluun ja hahmottamiseen, mutta pysytään artikkelin aiheen alla seuraavassa vaiheessa!


Ajatuksista tuote toteutukseen!

Ajatellaan, että sinulla olisi nyt se jokin idea ja haluat lähteä sitä viemään eteenpäin! Fyysisenä tuotteena se voi olla vaikeampaa, koska sinut pitää löytää tälle tavaralle/tuotteelle tekijä!

Tietenkin jos itse osaat tuotteen valmistaa, ei siinä mitään! Mutta ajatellaanpa, että sinä et osaa itse sitä valmistaa, mutta tiedät kuitenkin tuotteen suuriinpiirtein minkälainen se on ja millä hinnalla sitä voisit vaikka myydä. Otetaan näin artikkelia helpottaaksemme, että tuotteesi olisi jonkinlainen muovinen figuuri.

Yritys toimintahan on päämääräisesti yhteistyötä toisten toimijoiden kanssa. Jossain yhteyksissä pitää tehdä enemmän yhteistyötä ja joissakin erittäin minimaalisesti.

Eli sinut pitää löytää yhteistyökumppani Suomesta tai muualta maailmasta, joka valmistaa tuotteen, kun eihän sinulla varmastikaan mitään muovin valmistus laitetta löydy tiloistasi tai joka mikä tämän muovisen figuurin kasaisi.

Lähtökohtana, kun olet omat hahmotelmat tehnyt tuotteesta, siitä pitäisi sitten tehdä vielä parempi laatuinen valmis prototyyppi mallinnus. Suosittelen lämpimästi, että olet yhteydessä johonkin visuaalisen ihmisen kanssa, joka osaa käyttää esimerkiksi 3D hahmotelma ohjelmia. Abobe, Photoshoppia, Cadia ja jne. Joka valmistaa sinulle siis parempi laatuisen prototyyppi mallin, mitä voit sitten käyttää seuraavassa vaiheessa!

Kun sinulla on siitä niin sanotusta tuotteesta luonnokset tehty, voit alkaa miettimään että miten sitten saisit tälle tuotteelle sen tekijän. Tässä vaiheessa kehoitan ja suosittelen, jos tuote on sinun mielestä todella uniikki tai sitä ei ole missään nähty tai näet sen olevan tulevaisuuden hitti tuote, niin teet siitä patentin! Tästä syystä, että joku ei sitä kopioisi! (Tietty jotkin tahot kopioi kaiken).

Patentin tekeminenkin on tietty maksullista ja siihen täytyy omat byrokraattiset toimet toteuttaa. Siitä lisää vaikka täältä. Muistutan myös sitä, että patentti ei ole välttämättä koko iän pituinen ja tästä syystä monet patentit voivat raueta jos niitä ei uusi.


Keksitylle tuotteelle tekijä!

Tuotteelle piti siis saada tekijä ja siinäkin asiassa sinun ehdottomasti pitää tehdä toimintasuunnitelmat, että minkälaisiin yrityksiin lähtisit lähettämään tarjous pyyntöjä! Jotka siis tämän tuotteen sitten loppujen lopuksi valmistaisivatkin.

Erilaisissa eri tehtaiden valmistus kuluissa varmasti tulee olemaan isoja eroja ja näitäkin täytyy pohtia. Onko sinun tuotteelle tai yritykselle mikä tekijä paras. Nykyisessä trendien viidakossahan ympäristö teemanalaisten tuotteiden valmistukset ovat muotia tai yleistä, mutta tämä voi sitten näkyä tuotteiden hinnan kasvuna! Tietty rahat voidaan saada sitten takaisin, jos käytät tuotteen markkinoissa sitä ympäristö teemaa hyväksi. Jolloin mahdolliset asiakkaat tuotteen sitten mielummin ostavatkin ja eivät valitse sitä kilpailevaa tuotetta.

Suomessa myydyt tuotteet ovat suureltikin melkein kaikki valmistettu jossain ulkomailla, lähtökohtaisesti jossain Aasiassa. Koska siellä ne ovat halvempi tuottaa, koska heiltä löytyy alueeltaan enemmän raaka-aineita tai kykyä valmistaa tuotteita halvemmalla. Palkka kustannukset voivat olla pienemmät tai sitten he ovat rakentaneet infran alueelle joka suosii heitä valmistamaan tehokkaammin kuin Suomessa.

Suomesta ehkä joissakin tapauksissa voidaan löytää tuotteelle tekijä ja raaka-aine mitä yleisesti he varmasti käyttäisivät tämän muovisen figuuri tuotteen kanssa olisi kiertotalouden kautta tuleva materiaali.

Tietyllä tavalla tietenkin olisi viisasta panostaa Suomalaiseen talouteen ja hankkimalla tuotteen valmistaja Suomesta, mutta joidenkin tuotteiden valmistus kannattaa pyrkiä saamaan ulkomailta! Siitä syystä, että heidän ympäristö, raaka-aineet ja työväki ovat jo ansioitunut tekemään niitä oikealla määrätietoisuudella. Ei missään nimessä kannata joka alueelle rakentaa omia muovin valmistus tehtaita tai jotain vastaavanlaisia, koska näitä tehtaita ei voida täten hajautettuna kovin viisaasti tai tehokkaasti valvoa. Siitä syystä joidenkin tuotteiden osalta, tuotteiden valmistus on viisaampaa ostaa muusta maasta kuin omasta!

Näitä äskeisiä seikkoja kannattaa ehdottomasti miettiä jokaisen, joka etsii omalle tuotteelleen sitä valmistajaa!

Tämän kaiken selvittäminen ja läpikäyminen on todellakin aika vievää touhua, mutta ehkä ”kulta kaivos” on tämän työrupeaman päässä tai sitten hauta monttu, mihin rahat, aika, mielenkiinto putoavat ja kaikkoavat!


Ideoista ei välttämättä tule mitään!

Niinkuin otsikko jo kertookin, niin kaikista ideoista ei valitettavasti välttämättä tule mitään! Tämähän on ihan realististakin ajatella näin.

Jotkuthan tahot sanovat myöskin, että idealla oli ehkä väärä toteuttaja! Kaikki ideat eivät välttämättä sovi kaikille ihmisille toteutettavaksi. Varmasti joissakin tapauksissa totta, mutta kaikkea saa epäillä! Vaikkakin ideasta ei välttämättä tullut mitään, sinä kuitenkin opit tämän tuotekehityksenprosessin tekemisestä jotain. Voit tämän oppimisen myötä aloittaa jonkinmuun idean työstämisen tai sitten myyt sen ideasi jollekin, joka osaa sen idean viedä eteenpäin!

Jos olit kokeillut jo tuon patentti tekemisen, tuotteen hahmotelman, tarjouksien lähettämisen ja olet myynytkin tuotteita, mutta siitä tulikin hauta monttu! Mietipä sitä, että sinullahan on jo se kyky kokeilla jollain muulla tuotteella tämä asia uudestaan?

Yrityksethän muotoilevat omia tuotteitansa koko ajan, uusien ajatuksien myötä tai trendien kautta. Jospa sinun tuotteelle pitää tehdä samanlainen uudistus nykymaailman trendien mukaisesti?

Siitä vaan toimimaan, jos juuri tätä intoa sinulta löytyy!

Suosittelen myös lukemaan Yrittäjät.fi sivustolla olevan artikkelin aiheesta. Tässä artikkelissa kerrotaan selvemmin näistä toiminta tavoista, mitä pitää tehdä. Yrittäjät.fi sivusto myös auttaa varmastikin sinua asioiden läpi viemisessä!

Toivottavasti Luovaa Ajattelua & Tuote Toteutukseen? artikkelistani löytyi sinulle uusia ideoita ja ehkä jollain tavalla se lisäsi sinulle ajatelmaa tulevaisuuden projekteja varten!

Ei mulla muuta tällä kertaa!

%d bloggaajaa tykkää tästä: