Nettisivujen luomisesta!

Tässä artikkelissa vinkkejä ja tietoa! Kuinka tehdä omat nettisivut? Miten ne luodaan ja mistä kannattaa ostaa Hosting palvelu tarjoaja ja Domain!

Joku voi sanoa, että sehän on todella helppoa tehdä omat nettisivut tai yrityssivut! Joillekin se on helppoa ja toisille se on vaikeata! Itse olen rakentanut tämän artikkelin kirjoitus hetkellä noin 3 – 4 erilaista sivua, joista nyt on vain tämä 1 enään toiminnassa! Nämä muut olivat erityislaatuisia projekteja, joilla oli vain yksi käyttötarkoitus ja se oli, että niillä tehtiin vain rahaa! Ne sitten kuolivat ajan kanssa pois käyttämättönä tai eivät enään olleet ajalle sopivia! Minulla on kyllä suunnittelmia uusien sivujen rakentamiseen ja ideana rakentaa sen ympärille jonkinlainen toimeentulonlähde!

Jokainen meistä tietää sitä sun tätä ja haluaa tehdä sitä sun tätä! Kuitenkaan omasta mielestäni meidän jokaisen ei tarvitse osata tehdä nettisivuja vaan meidän täytyisi pyrkiä siihen, että me tiedämme miten nettisivut toimivat tai miten ne rakennetaan! Kun lähtee itse oppimaan ja rakentamaan omia nettisivujaan, se tulee olemaan viemään aikaa ja se on osittain myös stressaavaa!

Jos haluaa rakentaa yksinkertaiset nettisivut, siihen ei tarvitse nykymaailmassa kovin suurta tietämystä, koska monet toimet ovat jo sinällänsä rakennettu automaation piiriin ja nettisivut voidaan luoda melkein automaattisesti ja ne voivat myös päivittyä automaattisesti tai niiden erilaiset toiminnot toimivat automaation tyyppisesti!

Jos kuitenkin haluaa rakentaa uuden nettisivun, mihin on rakennettu vaikka eriskummallisia koodauksia tai järjestelmiä! Silloin sinä tulet tarvitsemaan asiantuntijaa, joka osaa niitä rakentaa! Minä en se asiantuntija ole, minulla henkilökohtaisesti ei nettisivujen “koodaus” kiinnosta, eikä minun lahjat ole siihen päin edes suunnattu!

Jos vaikka esimerkkinä käyttäisi tätä minun nettisivua, niin tämä on yksinkertaisesti rakennettu, jonka sinä pystyt ehdottomasti itsekin luomaan! Voit rakentaa paremman, hienomman tai jotain ihan muuta! Elikkä, minun sivusto on rakennettu juurikin tämän automaation piiriin, jossa minun ei tarvitse henkilökohtaisesti edes osata mitään! Ainut mitä minun pitää osata, on juurikin se, että minä tiedän ja ymmärrän miten tämä sivusto toimii!

Tässä artikkelissa ideana on, että sinä pääset näkemään, että miten tämä sivusto on luotu ja miten sinä pääset ehkä itse tekemään samanlaisen tyyppisen!


Minun sivusto!

juhamattiniskasaari.com sivustohan on rakennettu ilmaiselle WordPress alustalle! WordPress:hän on luotu alunperin erilaisten Blogien luomiseen tai niiden ylläpitoon! Kuitenkin näiden vuosien aikana WordPress alustalle on voitu rakentaa uutissivustoja, media alustoja, kuva pankkeja, striimaus sivustoja ja jne.. Elikkä yhteenvetona WordPress mahdollistaa melkein kaiken mahdollisen!

WordPress:hän toimii siten, että siihen ladataan oma Teema! Näitä teemoja löytyy ilmaiseksi, kuin myös löytyy tietenkin maksullisiakin! Voit tietenkin tehdä myös oman teeman! Monet nettisivujen kehittäjät rakentavat WordPress teemoja varsinkin yrityksille! Erilaiset kehittäjät tykkäävät WordPressistä, koska sitä on helppo editoida ja se on helposti ymmärrettävä “koodi” maailma!

Siihen myös löytyy paljon erilaisia Tutorial videoita ympäri Googlea ja YouTube maailmaa! Jokaiseen ongelmaan siis löytyy ratkaisu!

Tämän minun sivuston tekeminen ei ole ollut ilmaista! Olen investoinut tähän rahaa ja minun pitää myös tulevaisuudessa investoida lisää!


Investointi kohteet ja määrä!

 • Domain – 18 dollaria (2 vuotta)
 • Hosting – 14 dollaria (1 vuosi)

Domainin, minä ostin namecheap.com nimisestä sivustolta! Hostingin, elikkä sivun ylläpidon ostin royalcloudhost.com nimiseltä tarjoajalta! Sinun ei tietenkään ole pakko ostaa samaisia paketteja kuin minä! Monet sivustot tarjoavat domainin ja hostingin samassa paketissa, mutta ne voivat maksaa paljon enemmän! Minulla, kun oli tietyn kokoinen budjetti, mitä minä halusin tai pystyin investoimaan tähän projektiin! Se oli juurikin 40 dollaria! Josta meni 32 dollaria!

Ostamani Royalcloudhost Hosting palvelu paketti
Ostamani Royalcloudhost Hosting palvelu paketti

Nämähän tietenkään eivät olleet ne parhaimmat mahdollisimmat Domainin ostopaikka tai hosting palveluntarjoaja! Minä nyt ostin ne, koska ne olivat budjettiin nähden hyvät! Netistä löytyy paljon erilaisia palveluiden tarjoajia! Niistä ehkä tunnetuimmat ovat Godaddy ja Hostgator! Itse odottelen mielenkiinnolla, että Google toisi oman Domain palvelunsa myös Suomeen!

Tunnetuimmat hosting tarjoajat ovat Bluehost, Hostinger ja GoDaddy ja Hostgator! Nämä tietenkin ovat sitten hintavampia, kuin mikä itselläni on käytössä!

Jotkut tarjoajat suorastaan kusettavat hinnoillaan ja tuote esittelyissä asiakkaita, jolloin monet paketit ovatkin aluksi halpoja, mutta sitten ajan kanssa esimerkiksi jos asiakas ei tiedä mitä ostama palvelu sisältää, niin onkin tulevaisuudessa lisämaksusta kallis! Elikkä ensiksi pitää tutkia, tietää ja ymmärtää mitä erilaiset palvelut edes tarjoavat – sisältävät ja millä hinnalla! Pitää suorastaan tehdä suurta hinta vertailua ja kilpailua ensiksi, kun edes ostat mitään! Ei siis kannata välttämättä ostaa ensimmäiseltä tarjoajalta, vaikka hän olisi tosi hienosti muotoillut mainos lauselman!

Sen vinkin voin sanoa, että jos olet perustamassa yritys nettisivuja! Niin yritä hankkia palvelusi Suomesta! Suomalaiset kylläkin tarjoavat ihan samanlaisia palveluita kuin muutkin maailmassa, ne tietenkin ovat paljon hintavampia. Suomalaisten tarjoamissa hosting palveluissa varsinkin on paljon ilmaa hinnassa! Maksat helposti 2 – 3 kertaa enemmän kuin ulkomaalaiset toimijat!

Suomalaisilla tarjoajilla kuitenkin on ylläpito Suomeksi ja hosting serverit yleensä sijaitsevat Suomessa, jossa sinun pääasiallinen kohderyhmä taitaa muutenkin olla! Jolloin kävijät pääsevät sivullesi nopeammin ja tietoturva kuitenkin on varmempi – turvallisempi! Sivujen latautuminen on kuitenkin vain ihan pienistä milli sekunneista kiinni, vaikka serveri olisikin jossain muualla Euroopassa! Ehkä yksi tärkeimmistä tietenkin on, että annat Suomalaisille ihmisille töitä ja voit yleensäkin näiden palvelu tarjoajien kanssa tehdä jotain muuta yhteistyötä ja pystyt selittämään heille tarkemmin, mitä haluat!

Minä kuitenkin tein toisin ja ostin hosting palvelut Englannista! Koska minullahan oli se budjetti ja en ollut halukas maksamaan yli 100 euroa vuodessa samaisesta palvelusta!


Nettisivut päälle ja käyntiin!

Yleisesti kuitenkin, kun olet hosting palvelut ja domainin ostanut! Saat varsinkin hosting tarjoajalta hyvät neuvot, miten saat nettisivusi “päälle” ja “käyntiin”!

Nämä neuvot ovat yleensä erilaisia tai ovat eri lausein viestitetty ostajalle ja en niihin pysty kovin tarkkaan neuvomaan, mutta Yleisesti vaiheet ovat seuraavat, sinun pitää Domain palvelussa, kuin myös Hosting palvelussa liittää niihin tietyt nameserverit!

Elikkä tällä tavalla sinä liität nämä kaksi palvelua yhteen! Kun joku vaikka kirjoittaa juhamattiniskasaari.com, niin domain palvelu tarjoaja lähettää tämän kävijän tälle hosting palvelijalle! Näin sivusto lähtee toimintaan! Vaikea tosin selittää, mutta ympäripyöreästi se menee yksinkertaisesti noin!

Suurinosa hosting tarjoajista tarjoaa Cpanel nimistä sovellus alustaa serveissään! Voisi sanoa, että tämä on melkein 95% hosting palvelun tarjoajista!

Tätä Cpanel sovellusta käyttäen, voit rakentaa kaiken mahdollisen mitä sivustosi tarvitsee! Cpanelista löytyy valmiiksi tarjottuja ohjelmistoja, mitä voit käyttää! Voit helposti ladata ja asentaa WordPress:in Cpanelia käyttäen!

Cpanel alusta ja WordPress ohjelmisto
Cpanel alusta ja WordPress ohjelmisto

Näin myös itse tein! Monet saattavat ajatella, että kun Googlaavat WordPressin, että se pitää ladata heidän nettisivuiltaan ja että siihen pitää rekistöröityä heidän sivujaan käyttäen! Näin ei tarvitse tehdä!

Elikkä sinun ei tarvitse mennä minnekkään WordPress.com sivustolle! Vaan rakennat WordPress sivuston ihan Cpanelia käyttäen!

Sitten, kun olet asentanut tämän WordPressin ja määrittänyt siihen salasanoja ja muita erityiskomentoja! Sinä voit vapaasti alkaa katsomaan erilaisia WordPress teemoja, mitä haluaisit käyttää sivustollasi! Minä tänä kirjoitus hetkellä käytän teemaa nimeltään Newsphere. Tämä kyseinen teema näyttää omasta mielestäni tällä hetkellä hyvältä ja laadukkaalta! Teeman tietenkin pystyy vaihtamaan milloin tahansa, mutta se kuitenkin voi muuttaa jotain sivustosi rakennetta ja voi jossain tapauksissa pilata sivun ihan täysin! Esimerkiksi. kuvat, kirjoitukset eivät näy oikein tai lisäosat eivät toimi teemassa oikealla tavalla!


Lisäosat

Kun WordPress:hän on automaation keidas, siihen voi ladata vaikka minkälaisia erillisiä lisäosia joista monet toimivat automaation piirissä, tarkoittaen sitä, että sinun ei tarvitse tehdä oikeastaan mitään, että ne ohjelmat toimisivat! Nämä ohjelmat toimivat itsenäisesti, mutta tietenkin niitä pitää valvoa tasaisin väliajoin, että toimivatko ne edes ollenkaan!

Lisäosat mitä itse käytän tällä artikkelin kirjoitus hetkellä ovat!

AdSense In-feed Placement for WordPress

 • Mainoksien ylläpito ohjelma

Advanced Ads

 • Mainoksien ylläpito ohjelma

Akismet

 • Roskapostiviestien esto-ohjelma

Customizer Export/Import

 • Koodin pätkän tai teeman lataus – insertointi lisäosa

Elementor

 • Kirjoituksien ja sivujen luonti ohjelma

Google Analytics for WordPress by MonsterInsights

 • Nettisivujen kävijäseuranta ohjelmisto

Insert Headers and Footers

 • Teema muokkain

Jetpack

 • Tietoturva ja ylellinen sivun suorituskyky ohjelmisto

Really Simple SSL

 • SSL koodin lisääjä

UpdraftPlus – Backup/Restore

 • Varmuuskopio ohjelmisto

WP User Avatar

 • WordPress avatar lisääjä

Yoast SEO

 • SEO optimointi työkalu ohjelmisto

Lisäosia löytyy tuhansia erilaisia WordPress lisäosa luettelosta ja suurinosa on ilmaisia! Nämä mitä itse käytän, osa on aika turhia, eikä niitä välttämättä tarvitse ollenkaan! Pakolliset ja välttämättömät ainakin ovat Yoast Seo, Jetpack ja Google Analytics ohjelmistot! Täytyy kuitenkin muistaa se, että mitä enemmän lisäosia on käytössä! Sitä raskaampi kyseinen sivu on ja täten se latautuu kävijöille hitaammin!

Ajattele vaikka näin, mitä enemmän sinulla on muutto laatikoita eteisessä sitä vaikeampi sinun on päästä asuntoosi sisään!

Elikkä yritä karsia “muuttolaatikoita” elikkä tässä tapauksessa lisäosia! On yleisesti tutkittu, että mitä nopeammin latautuva sivusto sinulta löytyy, niin sitä enemmän kävijät tulevat sivullasi olemaan ja saat heistä paremman otteen esimerkiksi uudelleen käymiseen!

Minun sivua ajattelen, minulla ei ole täysin laadukas hosting palvelu tarjoaja, joten minun sivun nopeus ei ole mikään parhain mahdollinen! Tietenkin osa syyllinen on myös käyttämäni teema, joka on jokseenkin raskas! Mutta jos mietin tulevaisuutta ajattelen, niin valinta oli hyvä, koska ihmisten tietokoneet ja selaimet yleensäkin toimivat nopeasti tai heidän netti selaamisen tapa on hitaan puolista, jolloin ihmiset omasta mielestäni jaksavat odottaa!

Monet ihmiset aukaisevat monta sivua samanaikaisesti, jolloin sivut menevät välilehtiin latautumaan, eivätkä välttämättä sivua edes aukaise aluksi ollenkaan! Mobiili käyttäjät ovat sitten toinen tarina! Heidän määränsähän on kasvussa ja monet ihmiset käyttävät puhelintansa melkein kaikkeen! Minun sivu omasta mielestäni varsinkaan ei ole tarkoitettu mobiili käyttäjille, mutta sinun itsesi pitää miettiä tuota seikkaa, että onko sinun sivusi niin sanotusti kaikille avoin!

Jos näin on, niin sinun pitää tarkasti miettiä artikkeli sijoittelua ja teeman valintaan! Koska kaikki teemat, eivät ole mobiili ystävällisiä ja nämä teemat eivät rakennu järkevään selaus moodiin!


Mainokset!

Sivullanihan on mainoksia, ne eivät välttämättä kaikille näy, varsinkaan niille joilla on erilaisia mainoksenesto ohjelmia käytössä! Tällä hetkellä minulla on käytössä Google Ads palvelu tarjoaja! Mainoksia on sinällänsä helppo sivuille laittaa, mutta niitä voi olla liikaakin! Itse en osaa vielä sanoa, onko minulla niitä liikaa, mutta tulen niitä itse ainakin poistamaan joistakin julkaisuista!

Jos sinulla kiinnostaa Googlen tarjoamat mainokset vaikka sivullesi ja Google Adsense tilin luonti kiinnostaa, suosittelen lukemaan vaikka tämän artikkelin ensiksi – Kuinka tienata rahaa netissä! Siellä kerron Gmail tilin luonnista pienenä vinkkinä tulevaisuutta ajatellen! Koska kokemukseni kautta tulet todennäköisesti tarvitsemaan uutta Gmail tiliä!


Loppukäsittely!

Itse suosittelen lämpimästi WordPress alustalle tehdä nettisivusi, koska se mahdollistaa kuitenkin nykyisin parhaimman ja helpoimman väylän ihmisiin! Teemoja pystyy muokkailemaan ja pystyt helposti rakentamaan tosi mahtavia kokonaisuuksia! Jos suunnittelet jonkinlaisen verkkokaupan perustamista! WordPress ei välttämättä ole se parhain mahdollinen, mutta tähän kyllä pystyy sellaisen myös rakentamaan!

Jos ajatuksinasi on pienelle yrityksellesi tehdä kotisivut, niin WordPress alustana kyllä toimii siinä todella hyvin! Minä henkilökohtaisesti itse ainakin tekisin oman pien yritykseni sivut WordPress:iin.

Verkkokauppa toiminnoista en ole ihan vielä varma, mutta todella kasvava yritys, monien suosittelema ja omien tutkimuksien mukaan valintani ehkä siirtyisi shopify sivustolle, joka siis tarjoaa ecommerce alustaa, johon pystyt rakentamaan verkkokaupan joillekin tuotteillesi! Itse en henkilökohtaisesti vielä ole tutustunut tuohon maailmaan, koska minulla ei ole mitään tuotteita mitä voisin edes myydä!

Mutta jos kuitenkin sinulla on suuri yritys, niin WordPress ei välttämättä ole se alusta vaikka säästäisit todella paljon rahaa! Isot yritykset liikkuvat ihan muissa apajissa ja heidän sivujen ylläpito on sitten siirretty omille työntekijöille tai alihankkijoille, jotka huoltavat ja ylläpitävät sivustoa! Heillä tosin on sitten omat henkilökohtaiset serverit ja sinne rakennetut ympäristöt!

Toivottavasti tekstistäni oli jotain hyötyä tai voisiko sanoa enemminkin, että toivottavasti se loi jotain ideaa sinulle!

%d bloggaajaa tykkää tästä: