Tämä kyseinen artikkeli keskittyy käsittelemään Verkkokauppa Dropshipping huijausta! Käydään läpi erilaisia Dropshipping huijauksia verkkokauppa-alustoilla.

Tämä kyseinen Verkkokauppa Dropshipping huijausta artikkeli ei ole millään tavalla sponsoroitu ja se on täysin kirjoittajan omien mielipiteiden, kokemuksien ja havaintojen pohjaisia lukuisten vuosien varrelta!

Otsikot verkkokauppa Dropshipping huijausta artikkelissa ovat seuraavat:

 • Mitä tarkoittaa Dropshipping?
 • Verkkokauppa Dropshipping huijausta!
 • Dropshipping huijaus esimerkki 1!
 • Dropshipping huijaus esimerkki 2!
 • Miten tämä verkkokauppa dropshipping huijaus sitten toimii?
 • Verkkokauppa Dropshipping välittäjä!
 • Dropshipping myyminen on yrittämistä!

Mitä tarkoittaa Dropshipping?

Ajattelin kirjoittaa Dropshipping maailmaan liittyvästä aiheesta ja omasta mielestäni todella ajankohtaisesta sellaisesta! Päätin kirjoittaa eräänlaisesta verkkokauppa dropshipping huijauksista joihin uskon ja olen nähnyt, että monet ihmiset ovat niihin langenneet. Ei välttämättä niin moni Suomalainen, mutta ainakin Yhdysvaltalaiset ovat selvästi tähän haksahtaneet, enkä haluaisi, että tämä samainen huijaus muoto tulisi Suomeen.

Suoraan sanottuna, minulla itselläni vituttaa tämä kusetus tämän kaiken dropshippingin ympärillä!

Dropshippinghän siis tarkoittaa suoratoimitusta, elikkä eräänlaista tavarantoimitusmuotoa. Jossa yrityksellä (yleensä verkkokaupalla) ei ole omaa varastoa tai tilaa missä myytävät tavarat sijaitsevat vaan tämä yritys käyttää ulkopuolista kolmannen osapuolen varastoa.

Tämä ajatelmahan on hyväksyttävää, glopaalia muutos halukkuutta edistävää ja erittäin yleistä verkkokauppa maailmassa varsinkin Yhdysvalloissa. Tässä käytetään siis erityislaatuista varastointi rakennelmaa tai ympäristöä, mihin on tuotu ja pakattu verkkokauppojen tuotteet hallintaan. Tästä varastointi ympäristöstä tuotteet sitten jaetaan ja lähetetään asiakkaille.

Tulevaisuuden maailmassa näen tämän kasvavissa määrin, että monet verkkokaupoista tulevat siirtymään ja käyttämään tällaista ulkopuolista varastointi muotoa. Elikkä heillä ei ole omaa varastointi rakennusta, mistä tuotteet sitten lähetetään asiakkaille! Tällä tavalla monet verkkokaupoista säästävät varastointi kuluissa ja toimitilojen rakentamisessa tai siihen liittyvissä muissa kuluissa.

Amazon Yhdysvalloissa ja joissakin Euroopan pisteissä tarjoaa tällaista muotoa yrityksille, mutta se ei ole vielä tai en näe kovin yleisenä muotona tai haluttuna sellaisena mihin yritykset haluaisivat panostaa varsinkaan Suomessa! Kuitenkin Suomessa tällä hetkellä kyseisestä palvelua tai sen kaltaista tarjoaa Posti, jossa he tarjoavat yrityksille lähetysterminaalia – varastoa mistä tavarat lähtevät asiakkaille.


Verkkokauppa Dropshipping huijausta!

Kun kirjoitukseni aihe oli ”verkkokauppa dropshipping huijausta”, niin mikä tässä nyt oikein sitten on sitä huijausta?! Tai missä se tapahtuu? Minäpä kerron!

Uskoisin, että monet ihmiset varsinkin Suomessa ovat kuulleet ulkomaalaisista verkkokauppa alustoista nimeltään:

Monet ihmiset ovat varmasti käyttäneetkin ja ostaneetkin näistä kaupoista joitakin tuotteita, niin tietävät suurinpiirtein miten kaupankäynti näissä alustoissa onnistuu ja mitä sieltä löytyy! Nämä kyseiset sivut ovat omasta mielestäni todella hyviä, mutta näitä sivustoja käytetään hyväksi! Näiden sivujen ilmoittamien tuotteiden ympärille on syntynyt eräänlainen ulkopuolinen liiketoimintamalli. Tässä vaiheessa tulee se niin sanottu verkkokauppa dropshipping huijaus, mistä minä haluan kertoa ja avata tässä kirjoituksessa.

Tämän kirjoituksen pointtina on siis, että sinä saat tietynlaista tietoisuutta nettimaailman petollisuuksista, että osaat itse hahmottaa ja reagoida jollain tavalla näkemiäsi asioita! (Ajatuksena olisi, että välttäisit tällaisiä asioita tekemästä) Haluan kertoa sinulle esimerkkien avulla, että miten nämä huijaukset toimivat!

Siirrytään esimerkkeihin!


Dropshipping huijaus esimerkki 1!

Aloitetaan esimerkki alhaalla olevalla kuvalla ja kerrotaan siitä!

Verkkokauppa Dropshipping huijausta! Esimerkki. 1 Kuva. 1

Kuvassahan on siis polvikompressori, elikkä jonkinlainen polveen sijoitettu tuki hihna tai side. Huomaat, että tuote on huimassa tarjouksessa! Alkuperäinen hinta oli 59,95€ ja nyt ainutlaatuisessa tarjouksessa 29,95€! Kuva on siis kuvankaappaus yhdestä Saksalaisesta verkkokaupasta, mikä oli spesialisoitunut myymään polvi tukia ja kaikki tuotteet olivat aikalailla samoja tai erinvärisiä.

Kyseisellä sivustolla pystyi maksamaan helpoilla ja varmoilla maksujärjestelmillä mitä jokaisessa verkkokaupassa nykyjäänkin löytyy. Sivustolla oli myös ilmoitus ilmaisista postikuluista, joka on yksi asiakkaiden tärkeimmistä veto magneeteista saada ihmiset ostamaan tuotteita.

Tässä olisi sitten toinen kuva kyseisestä tuotteesta, mutta toisessa kaupassa!

Verkkokauppa dropshipping huijausta 2
Verkkokauppa Dropshipping huijausta! Esimerkki. 1 Kuva. 2

Tuote on siis sama, kuin Saksalaisessa verkkokaupassa, mutta tietyin osin eriävin kuvin. Saatatkin huomata, että hinta on erilainen. Se on katsos paljon halvempi, elikkä se maksaa 2.87€! Huomaat, että saat samaisen tuotteen myöskin ”ilmaisilla postikuluilla”. Tuotteen sijainti on jossain HongKong alueella tai enemmänkin jossain Kiinan alueen sisällä. Todellakin mielenkiintoista…

Siirrytään toiseen esimerkkiin.


Dropshipping huijaus esimerkki 2!

Verkkokauppa dropshipping huijausta 2
Verkkokauppa Dropshipping huijausta! Esimerkki. 2 Kuva. 1

Elikkä tämä on taas kuvankaappaus yhdestä verkkokauppa sivustosta, joka oli spesialisoitunut myymään erikoisia tyynyjä ihmisille. Näetkin, että hinta on 49,99€. Tuotteen pystyi maksamaan PayPalilla ja luottokorteilla. Ilmaiset postikulut tietenkin sisältyivät tuotteen hintaan. Jospa tästä sitten hyvä tyyny!…

Tässä olisi sitten toinen kuva kyseisestä tuotteesta, mutta jälleen kerran toisessa kaupassa!

Verkkokauppa Dropshipping huijausta! Esimerkki. 2 Kuva. 2

Huomaatkin, että hinta on taas erilainen ja näköjäänkin 12,07€ ilmaisilla postikuluilla! Huikeeta! Ajattele! Aikalailla samaiset maksuvaihtoehdot löytyvät täältäkin!…

Mitä näistä kyseisistä hinta – tuote vertailuista pitäisi sitten niinkuin ajatella?! Varmasti huomasit tuotteiden hinnat olivat erikokoisia. Elikkä toisesta paikasta saa ostettua samaisen tuotteen paljon halvemmalla! Mitähän erikoista nyt siinä on, onhan Suomessakin monia kauppoja ja verkkokauppoja, missä on jokin tuote on kalliimpi kuin toisessa. Jospa toisella yrityksellä oli paljon parempi – alhaisempi osto tuote hinta valikoimiinsa ylipäätänsäkin.

Valitettavasti kuitenkin asianlaita ei ole noin vaan se on näin, että jos ostat nyt tältä esimerkki 1:stä, elikkä tuosta Saksalaisesta kaupasta tuon polvituki siteen. Niin kuka sen tuotteen sinulle sitten lähettää? No vastaushan on se, että se toinen halvempi myyjä toisessa verkkokaupassa lähettää sen kyseisen siteen sinulle. Se tuote ei tule mistään Saksasta vaan se tulee Kiinasta.

Esimerkki 2:ssa ihan samanlainen tapaus, elikkä jos ostat tuotteen Cuddle Pillowin hintaan 49,99€, niin se samainen tuote tuleekin Kiinasta ja toiselta myyjältä kuin se miltä sinä sen oikein ostitkaan.

Tässä niin sanostusti kulminoituu se niin sanottu verkkokauppa dropshipping huijaus!


Miten tämä verkkokauppa dropshipping huijaus sitten toimii?

Tämähän on pohjimmiltaan todella yksinkertaista! On siis luotu tällaisia erilaisia verkkokauppoja, jotka ovat erityislaatuisesti kehittyneet myymään jotain tiettyjä tuotteita tai teeman alaisia asioita. Nämä verkkokaupat on yleensä rakennettu tällaiseen Shopify nimisen verkkokauppa sivustojen tarjoajan alle tai Woocommercen alustan alle. Johon yritykset tai tavalliset ihmiset voivat rakentaa oman verkkokauppansa valitsemilleen tuotteille ja myydä niitä heidän räätälöidyssä sivullaan.

Löytyy paljon Suomalaisia yrityksiä, jotka ovat jo rakentaneet verkkokauppansa tämän Shopify – Woocommerce ohjelmiston alle. Tämä ei ole mitenkään huijausta tai mitään epämääräistä, mutta kun luodaan tämmöinen helppo käytettävä niin sanottu editori ohjelmisto jokaisen ihmisen saataville. Se aiheuttaa sitten omat ilmiönsä ja uudet liiketoiminta kokonaisuudet.

Huijaus toimii siis siten, että luodaan erityislaatuinen verkkokauppa sivusto jonkin tuotteen ympärille. Tämä tuote yleensä löydetään Aliexpress tai Ebay nimisiltä sivustoilta. Kun tuote on löydetty, siitä tehdään tai kopioidaan kuvat, tekstit ja videot. Nämä tiedot sitten siirretään tälle verkkokauppa sivustolle. Sinne luodaan Shopify:ta tai Woocommercea käyttäen kaikki verkkokauppaan tarvittavat ja edellyttävät materiaalit.

Kyseisille valituille tuotteille laaditaan myynti – mainonta strategia, erilaisia hakusanaoptimointi ohjelmistoja tai palvelun tarjoajia käyttäen. Kun kaikki välttämättömyydet on luotuna, niin verkkokauppa voidaan avata!

Verkkokaupan tarjoamille tuotteillehan pitää saada myyntiä. Miten sitä myyntiä saadaan luotua? Tietenkin sivustolle pitää saada kävijöitä ja sen kautta ostajia. Näitä ostajia voidaan saada mainoksilla, jotka on rakennettu ja räätälöity tiettyyn haluttuun asiakassegmenttiin. Näitä mainoksia yleensä jaetaan Facebookissa, Instagramissa, SnapChatissä, TikTokissa ja joltain osin Twitterissä.

Sitten kun jokin näistä sosiaalisen median käyttäjistä huomaa tämän mainoksen ja klikkaa sivustolle katsoakseen enemmän tuotetta ja sen hintaa. Jos hän tykkää kyseisestä markkinoidusta tuotteesta – Hän sen ostaa!

Kyseisen tuotteen myyjälle tulee ilmoitus, että tuote on ostettu ja maksettu! Myyjä tämän jälkeen ottaa asiakkaan osoitetiedot talteen ja käy ostetun tuotteen ostamassa toisesta verkkokaupasta paljon halvemmalla. Hän siis käy ostamassa tuotteen joko Aliexpressistä tai Ebay:stä johon laittaa asiakkaansa osoitteen, mihin tuote pitääkin lähettää.. Monessa tapauksessa tämäkin on täysin automatisoitu, että minkäänlaista osoitteiden lähettämistä myyjän ei tarvitse tehdään yhtään, vaan ohjelmistot lähettävät tiedot itse eteenpäin!


Verkkokauppa Dropshipping välittäjä!

Se joka on luonut tämän erityislaatuisen verkkokaupan on niin sanotusti välittäjä joka siirtää ostotapahtuman toiselle osapuolelle! Hän tienaa tällä menetelmällä niin sanottua komissiota, välityspalkkiota, katetta, voittoa miksi sen nyt haluaa nimetäkkään.

Kuluja mitä tälle myyjälle tulee on:

 • Verkkokaupan ohjelmiston kuukausimaksu.
 • Verotukset.
 • Tuotteen ostaminen.
 • Pankki maksut.
 • Mainostus kulut.
 • Hosting & domain.

Todella harvoinen kuitenkin, monet näistä verkkokaupan pitäjistä eivät maksa veroja vaan siirtelevät maksuja erilaisiin muihin lähteisiin. Tietenkin jos verkkokauppa on todellakin menestyvä, niin silloin verotus tulee pakotetusti maksettavaksi (koska niin isot rahat summat huomataan).

Monethan tällä bisneksellä tienaavat tuhansia euroja kuukaudessa, elikkä he myyvät jotain tuotetta ylihintaisena asiakkaille, jotka eivät tiedä sen tuotteen oikeata arvoa. Tämä minun mielestä on suurta asiakkaiden kusettamista ja huijaamista! Tämähän ei ole vielä kovin yleistä Suomessa, mutta olen itse nähnyt jo muutaman verkkokaupan, jossa välitetään tuotteita samaisella teemalla (ylihintaisella kusettamisella).

Wish:in sivuston tuotteetkin ovat tietyltä osin samaiseen ylihintaiseen kusetukseenkin lukeutuva, mutta katteet ja voitot siellä ovat pienempiä kuin nämä minun esittämät esimerkit. Varmasti monet ovatkin huomanneet, että sivuston tuotteiden alennukset ovat huimia! Nehän ovat suorastaan täyttää paskaa, älkää uskoko ikinä niihin alennus prosentteihin vaan verratkaa sitä myynti hintaa AliExpressin tai Ebay:n hintoihin.

Tämä verkkokauppa dropshipping huijaus toimii todennäköisesti parhaiten sellaisille ihmisille, jotka ostavat tunteella ja hetken mielijohteesta. Eivätkä tutustu tuotteen alkuperään tarkemmin. Osittain myös suurena syynä voi olla se, että kun on rakennettu omia verkkokauppoja tuotteille jotka ovat esitelty miellyttävämpään muotoon. Niin ihmisillä on pienempi kynnys niiden tuotteiden ostamiselle, kuin että menisivät Aasialaisille markkinoille ostamaan tuotteita. He voivat pelätä omien henkilötietojensa turvallisuuden takia ostamasta tuotteita näiltä alustoilta. Omasta mielestäni tällä ei ole mitään väliä, koska kuitenkin ostamasi tuote tulee Aasiasta. Ihmisten osoitetiedot ovat näihin järjestelmiin jo rekisteröity, kun ostivat tältä verkkokauppa dropshipping huijarilta. Tietenkin asiakkaiden maksut näkyvät vain ja ainoastaan myyjälle tai jossain tapauksissa Aliexpress ohjelmistolle jos myynti tapahtuma on automatisoitu.

Tällaisiä dropshipping huijauksia löytyy todella paljon varsinkin Yhdysvalloista! Suosittelen ehdottomasti, jos oikeasti näet jonkin tuotteen minkä haluat! Hintakilpailuta se Googlen kuvahakua – hakukonetta käyttäen ja ehkä jos löytäisitkin siitä sen halvemman muualta.

Suomalaisilla nettikirpputoreilla löytyy paljon myyjiä, jotka harrastavat samankaltaista myymistä! Elikkä heillä on profiili luotuna esimerkiksi. Huuto.net:iin ja myyvät siellä pienelektroniikkaa. Tuotteet sitten ostetaan Aliexpressistä tai Ebaystä ja tulevat sitten muutaman viikon päästä sinulle kotia postissa harmaan muovipussukan sisällä HongKong leima kyljessä! Näin se toimii! Ymmärrän toki, että helpompi on ostaa Suomalaiselta kuin Ulkomaalaiselta myyjältä, mutta kannattaako ylihinnalla ostaa?


Dropshipping myyminen on yrittämistä!

Varmasti joku näkee tämän ihan yksinkertaisuudessaan, että ei ole mitään väärää tehdä bisnestä tällä tavoin! Tämä on ihan yrittämistä ja näen sen puhtaana yrityksen muotona.

No kysyppä itseltäsi, että haluaisitko sinä ostaa tuotteen joka on 3 – 5 kertaa kalliimpi kyseisessä kaupassa, kuin muualla! Älä valehtele itsellesi, elikkä et sinä sitä ostaisi, etkä haluaisikaan ostaa.

On tietenkin täysin ymmärrettävää ajatella yrittäjän näkökulmasta asiaa, että tuotteisiin on pakko laittaa jonkin suuruista katetta jotta syntyisi voittoa. Jolloin yritys pystyisi ylläpitämään toimintojaansa, maksamaan työntekijöille palkkaa jos niitä on ja itse yrittäjänä pystyisi elämään arkielämää omien kulujensa kanssa. Todellakin ymmärrettävää, mutta näissä minun esittämissä esimerkeissä ja liiketoimintamallissa on ihan omat käsitteet ja sääntönsä. Nämä pohjautuu siihen kusetuksen maailmaan, mitä yrittäjien pitäisi välttää tekemästä tai he eivät saisi siihen sortua.

Nämä Ebay, Aliexpress, Wish ja muut myyjät näillä kyseisillä sivustoilla ovat jo tehneet tämän kilpailutuksen ja hinta-arvioinnin tuotteistaan. Kun tuote on tullut sieltä jostain tehtaalta heidän käsiin, niihin on laskettu jo heidän saamat katteet ja voitot. Sitten, kun tähän tulee ulkopuolinen liiketoimintamalli yrittäjä, joka pistää omat katteensa ja voittonsa tuotteille. Tämä on kuluttaja asiakkaiden äärinmäistä huijausta, jossa ei ole mitenkään mietitty asiakkaiden näkökulmaa.

Jos oikeasti haluaisit harrastaa puhdasta verkkokauppa Dropshipping liiketoimintaa, niin suosittelen sinut ottamaan yhteyttä suoraan yrityksiin tai toimijoihin jotka näitä tuotteita valmistavat ylipäätänsäkin ja tee heidän kanssaan sopimukset. Jos haluat jotain tuotteita valikoimiisi vaikka Kiinasta, niin on todella suosittu sivusto nimeltään alibaba. Mistä sinä voit ostaa suuria määriä jotain tuotetta valikoimiisi!

Tietenkin suurimmilla elektroniikka yrityksillä jos vaikka esimerkkinä ajattelee Giganttia tai Poweria, niin heillä on omat tukku kuvastot, joihin ulkopuolisilla ihmisillä ei ole mitään mahdollisuuksia edes katsoa niiden hintoja tai sisältöä. Tämmöisten tuotteiden ympärille on tehty omat sopimukset ja niitä tuotteita ei varmasti mistään alibaban järjestelmästä voi edes löytyä. Tällä samaisella kaavalla toimii myöskin muut yritykset ja konsernit ympäri maailmaa.

Jos et nyt mitään valmiita tuotteita halua myydä vaan haluat luoda jotain uniikkia ja erityislaatuista. Jos sinulla on joku oma tuote idea, niin yritä löytää sille tekijä – valmistaja ja myy sitä sitten verkkokaupassasi. Tämä minun mielestäni on todella hyvä suunta lähteä rakentamaan liiketoimintaa puhtaalta näkökulmalta katsottuna.

Toivottavasti kirjoituksestani Verkkokauppa Dropshipping huijausta oli sinulle jonkinlaista hyötyä tai se avasi jollain tavalla uusia ajatuksia! Jos haluat lukea lisää aiheesta tai haluat oikeasti tietää miten tämä Dropshipping toimii tai haluat kehittyä siinä!

Paras keino on se, että menet katsomaan miten Shopify verkkokauppamyyjät ovat sivunsa rakentaneet ja yritä niistä huomata viat – eroavaisuudet. Teet sitten itse paljon paremmin! YouTubesta löytyy paljon Tutorial videoita kuinka pystyttää oma verkkokauppa varsinkin Shopifytä käyttäen.

Se on hintavaa touhua, mutta jos oikeasti löydät sen oman tuotteen mitä haluat myydä! Siitä vaan! Älä kuitenkaan lähde myymään kallista ja ylihintaista tavara luetteloa ihmisille!

Ei mulla muuta tällä kertaa!

%d bloggaajaa tykkää tästä: