Tässä kyseisessä artikkelissa käydään läpi sitä, että miksi kannattaa ostaa Amazonin verkkokaupasta? Tietenkin myös käsitellään sitä toista näkökulmaa, että miksi ei kannata ostaa Amazonin verkkokaupasta?

Moneltakin osin näytetään toteen, että minkälainen verkkokauppa Amazon todellakin on! Suosittelen ehdottomasti myös lukemaan muut aiheeseen liittyvät artikkelit! Esimerkiksi. Kuinka ostaa Amazon Verkkokaupasta? ja Kuinka löydät halvimman tuotteen Amazon verkkokaupasta?

Otsikot artikkelissa ovat seuraavat:

 • Miksi kannattaa ostaa Amazonin Verkkokaupasta?
 • Miksi ei kannata ostaa Amazonin Verkkokaupasta?
 • Amazon Verkkokauppa Yhteenveto!

Amazonhan on suuri ja todella suosittu verkkokauppa! Heidän pääasiallinen sijaintinsahan on Yhdysvalloissa, jossa se on myös vuosia sitten perustettu. Amazonin pääasiallinen asiakaskunta on tietenkin Yhdysvalloissa asuvat kuluttajat ja he ovat saaneet jo rakennettua sinne tietynlaisen monopolin tavaroiden jakeluun – keräykseen – myyntiin liittyen.

Amazon on tietenkin vuosien aikana alkanut skaalautumaan muualle maailmaan ja varsinkin Eurooppaan. Nykyjäänkin Eurooppalaiset voivat tuotteita Amazonista ostaa, mutta ei niin tehokkaalla ja varmuudella kuin Yhdysvaltalaiset kuluttajat! Tietenkin nämä asiat voivat ja tietenkin johtuvatkin enemmän verollisista ja logistisista syistä.

Amazon verkkokauppana on keskittynyt myymään laadullista ja ajankohtaista tavaraa. Sieltä ei löydy niin paljon pien tavaraa, kuin heidän kilpailjaltansa eBaylta ja Aliexpressistä. Amazon on keskittynyt kuitenkin rakentamaan logistisen oman maailmansa, missä asiakas voi saada tuotteensa todella nopeasti suoraan kotiinsa. Tätä muut toimijat eivät ole vielä kykeneet tekemään, varsinkaan nämä kilpailijat jotka toimivat näin suurissa liikevaihdoissa ulkomailta käsin kuin Amazon.

Amazon on monelle Suomalaiselle tuttu nimeltään tai verkkokaupaltaan, mutta se ei kuitenkaan ole vielä niin paljon kattanut mahdollisia asiakkaita luokseen. Monet Suomalaiset kuluttajat ostavatkin tuotteet ennemminkin Suomesta tai muualta kuin ulkomaalaiselta Amazonin sivulta. Tähänkin on varmasti monia syitä, joista varmasti isoin ja ajankohtaisin syy on, että Amazoniin ei luoteta tai se on epämieluisaa ostaa sieltä epävarmuuden takia. esim. Saako edes tuotetta ja huijaako joku rahat.

Tietenkin Amazon ei välttämättä myöskään ole luontainen verkkokauppa, koska sitä ei ole tavallaan myyty markkinoinnin kautta Suomalaisille kuluttajille ainakaan vielä!

Mutta siirrytään artikkelin aiheeseen tämän edellisen pienen pohjustuksen jälkeen.


Miksi kannattaa ostaa Amazonin Verkkokaupasta?

 • Amazonissa olevat tuotteet mitä erilaiset toimijat myyvät, ovat laadullisia ja ajankohtaisia! Heillä pyrkimyksenä ei ole siis myydä rikkinäisiä tai heikkoja tuotteita.
 • Rikkinäisiä tuotteita tai tehdas palautettuja kylläkin pystyy ostamaan paljon halvemmalla jos näin haluaa ja löytää.
 • Monet tuotteet mitkä Amazonissa on myynnissä, löytyy myös Suomen kaupoista! Moneltakin osin nämä tuotteet ovat halvempia Amazonissa kuin Suomessa (ei välttämättä tietenkään kaikki tuotteet).
 • Tuotteiden lähetys on pääosin todella nopeata.
 • Amazonissa on paljon erilaisia maksu mahdollisuuksia, joten asiakas voi maksaa omalla mieluisalla tavallansa.
 • Kyseisessä verkkokaupassa on miljoonia erilaisia tuotteita, joista varmasti löytyy kaikille mahdollisille asiakkaille jotain!
 • Asiakaspalvelu on todella nopeaa ja tarkkaa! (Kuitenkin osittain vastaukset voivat olla automaattisen Robotin tekemiä)
 • Tuotteiden palautus onnistuu helposti, saat rahat takaisin tai uuden kyseisen tuotteen tilalle.
 • Verkkokaupassa on ilmaiset postikulut (Tietyin ehdoin kuitenkin).
 • Amazonissa on laadukas asiakaspalaute järjestelmä, missä asiakkaat saavat antaa ostamastaan tuotteestaan palautetta ja se on muille mahdollisille asiakkaille näkyvissä.
 • Amazonista löytyy paljon erilaisia tuotteita mitä varsinkaan muualta tai Suomesta ei löydy.
 • Tuotteesta on helppo löytää halvin ja varmin vaihtoehto.
 • Amazon tukee pienyrittäjiä alustassaan, joka mahdollistaa siten uusien ja uniikkien tuotteiden helpomman löytämisen maailmanlaajuisesti.
 • Huikeat alennukset aika-ajoin.
 • Amazonilla on paljon erilaisia lähetyskeskuksia, minkä kautta tuotteet lähetetään joka siten mahdollistaa tuotteelle paremman lähetys sijainnin ja ajan määrityksen asiakkaalle.

Miksi ei kannata ostaa Amazonin Verkkokaupasta?

 • Amazon verkkokauppa kun toimii ulkomailta käsin, niin tämä ei tue Suomalaista työtä ja täten ei synny vero tuloja.
 • Amazon yhtiötä on moneltakin osin kritisoitu erilaisten toimintojensa osalta. Liittyen työntekijöihinsä ja verotuksiin. Lisää aiheesta täältä.
 • Vaikkakin Amazonista löytyy miljoonia tuotteita, moneltakin osin tuotteet ovat ylihintaisia ja tuotteet tulevat eBayn kautta. (Dropshipping – jälleenmyyjät).
 • Amazonissa on paljon erilaisia jälleenmyyjiä, jotka ostavat listatut tavarat vasta jälkikäteen Amazon asiakkaalle halvemmasta kauppapaikasta. esim. eBay tai Aliexpress (Ei tietenkään kaikkien tuotteiden osalta).
 • Vanhahko käyttöliittymä joltain osin.
 • Suurinosa tuotteiden myynnistä ja lähetyksestä sijoittuu Yhdysvaltoihin, joten kaikkia tuotteita ei ole mahdollista ostaa vaikka näin ilmoittavatkin. Niukka tuote saatavuus.
 • Ei voi maksaa PayPal:illa.
 • Kun ostat Amazonista, luot ja voimistat Amazonin monopoli asemaa Verkkokauppa markkinoilla. Joka voi vaikuttaa tietty myönteisesti, mutta kylläkin pääosin negatiivisesti muihin toimijoihin.
 • Jokseenkin ehkä voi nähdä myöskin Amazonista ostaessa sen synnyttävän enemmän tai vähemmän jätettä. (Postipakkaukset, toimitukset ja varastointi).

Amazon Verkkokauppa Yhteenveto!

Hyviä ja huonoja puolia löytyy siis Amazonin verkkokaupasta! Varmasti näitä ajan kanssa löytyy – ilmaantuu vielä lisää ja täten kyseistä artikkelia tullaan päivittämään. Jokainen verkkokauppa kuitenkin kehittyy ajankohdan, teeman ja asiakkaiden mieltymyksien mukaan!

On järkevää puntaroida ja miettiä näitä minun esittämiä asioita, jonka jälkeen voi sitten ostaa tai jättää ostamatta. Kuitenkin näkisin, että Suomalaisetkin verkkokaupat ovat kehittyneet hurjasti vuosien ajan ja täten Suomalaisista verkkokaupoista voikin löytyä moneltakin osin halvemmalla kuin Amazonista. Ehkä osittain myös on järkevääkin ostaa tuote Suomesta, jos sen pystyy. Amazonista löytyy tietty erilaista ja uniikin tapaista tavaraa, mitä Suomesta ei ikinä välttämättä voisikaan löytyäkkään ikinä.

Toivottavasti tästä Miksi kannattaa ostaa Amazonin Verkkokaupasta? – oppaasta oli sinulle jonkinlaista hyötyä tuleviin ostohetkiisi tai erilaisten verkkokauppojen hahmottamiseen.

Muista lukea myös muut ohjeet Amazon Verkkokauppaan liittyen esimerkiksi alla olevista linkeistä!

Kuinka ostaa Amazon Verkkokaupasta?

Kuinka löydät halvimman tuotteen Amazon verkkokaupasta?

Ei mulla muuta tällä kertaa!

%d bloggaajaa tykkää tästä: