Tässä kyseisessä artikkelissa käymme Pinterest vinkkejä ja neuvoja läpi! Joiden avulla voit saada parempaa otetta ja tietoisuutta Pinterest sosiaalisien linkkien ja kuvien jakopalvelusta!

Tämä kyseinen Pinterest Vinkkejä ja Neuvoja artikkeli ei ole millään tavalla sponsoroitu vaan pohjautuu täysin kirjoittajan kokemuksiin, havaintoihin ja tutkimuksiin kyseisestä Pinterest palvelusta!

Artikkelin otsikot ovat seuraavat:

 • Mikä on Pinterest?
 • Pinterest Vinkkejä ja Neuvoja!
 • Ostajia Tuotteelle & Palvelulle Pinterestistä?
 • Hakukoneoptimoitu Pinterest PIN!

Mikä on Pinterest?

Pinterest on eräänlainen ilmoitustaulutyyppinen sosiaalisien linkkien ja kuvien jakopalvelu. Pinterest on perustettu alkujaan vuonna 2009 erilaisten beta ja kokeilujaksojen kautta ihmisille käytettäväksi. Vuonna 2011 kuitenkin kyseinen palvelu skaalautui jokseenkin aaltomaisella kävijäkunta määrän kasvulla, jolloin palvelun käyttäjä määrä on kasvanut kasvamistaan vuosi vuodelta. Vuonna 2019 Pinterest palvelussa oli tuonna hetkellä noin 300 miljoonaa erilaista käyttäjää!

Luvut ovat siis suuria, mutta mikä ajaa sitten ihmiset käyttämään tätä kyseistä palvelua? Tähänhän löytyy monenlaisia syitä ja jokaisen sen käyttäjän syyt ovat erilaisia, mutta päälähtöisesti Pinterest palvelu on yhteisöllinen sivusto minkä avulla ihmiset haluavat jakaa informaatiota kuvien, videoiden ja tekstien kautta.

Monet voivat sanoa, että Pinterest on hyvä kuvapalvelu, mistä löytyy laadukkaita kuvia erilaisiin käyttökohteisiin, jotkut voivat sanoa, että sieltä löytyy hyviä reseptejä, matka kuvia, eläimiä ja kaikkea. Kaikkea siis löytyy varmasti meille jokaiselle, mutta pääasiallinen syy miksi Pinterest palvelua käytetään on se, että se on hyvä paikka markkinoida asioita.

Jokaisen kuvan, videon ja tekstin pääasiallisena syynä on konvertoida sen näkijä ja lukija toiseen paikkaan tai sijaintiin, jossa tämän tekijä saa hyödykkeen itselleen. Jokainen Pinterest palveluun pinnattu materiaali on lähtökohtaisesti luotu sinne siitä syystä, että se tuottaa sen laittajalle hyödyllistä saamista.

Tämä hyödyllinen asia mitä tekijä voi saada on lähtökohtaisesti seuraavat asiat:

 • Kuvan, Videon ja Tekstin näkijä – siirtyy Pinterest palvelusta toiseen sivustoon. (esim. Yritys sivut, blogit tai verkkokauppa).
 • Kuvan, Videon ja Tekstin näkijä – saa mieleistä informaatiota mitä sen laittaja on halunnut hänen saavan. (esim. Kakkuohje, Fitness harjoittelu tai tarjous tuotteesta/palvelusta).
 • Kuvan, Videon ja Tekstin näkijä – voi ostaa kyseisen esitetyn tuotteen tai palvelun. (ehkä sieltä toiselta sivustolta mihin se materiaali on linkattu tai sitten käy kivijalkakaupassa sen tuotteen ostamassa).
 • Kuvan, Videon ja Tekstin näkijä – nostattaa laittajan imagollista asemaa tai brändiä. (esim. Bloggarit, tubettajat, vloggarit tai julkisuuden henkilö).
 • Pinterest palvelu vastaisuudessaan nostattaa kyseisen lisääjän hakukonekentällä olevaa asemaa. (Jos liittää vaikka yritys sivujen linkin, niin Google tai joku muu nostattaa sinun hierarkia asemaa hakukonetuloksissa).

Ehkä jokseenkin vaikeasti selitetty asia, mutta pääpiirteittäin noin Pinterest maailma toimii! Kaikilla sinne laitetulla materiaalilla on toiminta-ajatuksena luoda jonkinlaista hyötyä sen laittajalle.

Siirrytään seuraavaksi Pinterest vinkkeihin ja neuvoihin!


Pinterest Vinkkejä ja Neuvoja!

Internetistä löytyy aika paljon Pinterest vinkkejä ja neuvoja jo valmiiksi. Monet tietenkin ovat niitä samoja, mutta erilaisilla sanankäänteillä tai ajatuksilla luotuja. Tämä minun luoma artikkeli sivuaa kyseistä aihetta ja tässä omasta mielestäni mennään vähän syvemmälle luomaan niitä maailmoja miten niitä vinkkejä ja neuvoja käytetään.

Näitä erilaisia Vinkkejä ja Neuvoja löydät esimerkiksi alla olevista linkeistä:

https://business.pinterest.com/fi/pinterest-brand-guidelines

https://www.hakukonemestarit.fi/blogi/pinterest-markkinoinnin-virheet/

Sitten, kun olet tavallaan sisäistänyt ylläolevien vinkkien tiedon, niin voimme aloittaa tämän minun vinkki artikkelin läpikäynnin! Tulen tämän vinkki ja neuvo vaiheen lohkoamaan kahteen erilliseen tekstiin, jotta se olisi helpompi lukea ja hahmottaa!


Ostajia Tuotteelle & Palvelulle Pinterestistä?

Päälähtöisesti Pinterest palveluhan on alusta, missä markkinoidaan jotain asiaa tai teemaa. Ajatellaan, että sinä olet vaikka jokin yritys tai toimija. Jolla on tuotteita tai palveluita, joita haluaisit myydä ja haluaisit siihen ostajia.

Pinterest maailma sinälläänsä on Englanninkielinen palvelu ja siellä Suomalainen käyttäjäkunta on aika dinosaurus teemaista. Elikkä et niitä tule todennäköisesti kovinkaan löytämään ja heidän toiminta perjaate on ihan erilaista kuin muiden. Jos haluat Suomalaisia ostajia, niin et tule niitä löytämään Pinterestistä (ainakaan montaa!).

Siitä syystä kehottaisin aika yksinkertaisesti unohtamaan Suomalaiset asiakkaat ja keskityt ulkomaalaisiin. Mieti, voitko myydä tätä tuotetta tai palvelua näille ulkomaalaisille. Todennäköisesti voit 100% varmuudella. Muistutan, että noin 71% Pinterestin käyttäjistä on naisia, siispä jos tuotteesi ja palvelusi on jokseenkin feminiininen tai enemmän suunnattu heille, niin olet tavallaan tehnyt jo voiton.

Jos toisekseen tuotteesi tai palvelusi on enemmän miehille suunnattu, niin todennäköisesti haluamasi asia ei välttämättä ole niin helppoa ja se ei toteudu siten miten haluat. Ehkä kuitenkin jossain tapauksissa voit käyttää tämän Pinterest käyttäjä kunnan muutoinkin hyväksi!? Jospa suuntaat kuitenkin markkinoinnin naisille vaikka tuote olisikin miehille!? Nainen kuitenkin ostaa enemmän kuin miehet, jospa nainen ostaa tuotteen/palvelun miehelle vaikka lahjaksi?…

Noh, kuitenkin pääasiallinen kohteesi on ulkomaalaiset Pinterest käyttäjät. Tee heille suunnattua markkinointia ja kohdentamista Englannin kielellä tietenkin. Kun ja jos saat Pinterest kuviisi, videoihin ja teksteihin niitä ulkomaalaisia katselukertoja ja ehkä saat ne materiaalin katsojat siirrettyä ostamaan sen kyseisen määritetyn tuotteen ja palvelun niin tämä on todella mahtavaa!

Mutta jos et ole saanut luotua myyntiä Pinterestin välityksellä tai et ole saanut haluamiasi lukuja. Niin ei hätää, jokainen pinnaamasi kuva Pinterestiin on luonut jo sinulle sen brändin kasvattamisen. Et todennäköisesti välttämättä huomaa tätä kasvua ja tietoisuutta käyttäessäsi Pinterestiä. Ei se mitään!

Ajatellaan, että olisit Pinterest palveluun lisännyt sen 100 kuvaa, videota tai tekstiä. Jokainen sinne lisätty ja määritetty materiaali on ihan asianmukaisin ohjein laadittu. Katselu kertasi kokonaisuudessaan on vaikka 1 – 1000 tai jopa enemmän. Se voi tuntua vähäiseltä tai paljolta, mutta Pinterest maailmassa nuo luvut ovat pieniä! Edelleenkään ei haittaa! Koska jokainen lisätty materiaali on jo luonut tähän suureen internet maailmaan sen 100 jalan askelta….

Nämä 100 jalan askelta on jo sitä brändin nostamista, vaikka niitä kuvia, videoita ja tekstiä kukaan ei olisi nähnytkään! Sen materiaalin on nähnyt suuri ja mahtava Google, vaikkakin automaattisten bottien avulla, niin Google kuitenkin on nostanut sinun brändi asemaasi siinä sivussa!

Google katsos on nostanut sinun arvoasteikkoa hakukonetuloksissa. Jos sinun yrityksen nimi olisi vaikka ”PuhkuJussi Oy”, niin kaikki materiaali mitä sinä olet sinne Pinterest palveluun lisännyt. Niin Google napsii nämä Pinterest materiaalin omaan hakukonetuloksiinsa, kuvahakuun, videot hakuun ja jne.

Nyt voi herää kysymys, että entä sitten?

Ajatellaan vaikka niin, että PuhkuJussi Oy:llä on vaikea saada asiakkaita, koska kukaan ei tiedä heistä! He eivät välttämättä tiedä, että mikä on PuhkuJussi Oy ja mitä ne myyvät tai valmistavat. Monet kuluttajista ja mahdollisista ostajista nykymaailmassa tausta selvittävät, että keneltä jokin tuote voisi ostaa tai kannattaako tämä tuote ostaa keneltä ja jne.

Kenen palveluita nämä sitten käyttävät kun etsivät tietoa? No, Googleahan he käyttäisivät! Elikkä jos sinulla olisi tuo PuhkuJussi Oy yritys ja sinä myisit vaikka Sauna rakennuksia.

Todennäköisesti kuluttajat Googlaisivat jotain, että ”osta sauna rakennus” tai jotain semmoista. Sieltä todennäköisesti löytyy joku 20- erilaista yritystä, jotka myyvät sauna rakennuksia. Kuluttajahan ei välttämättä tiedä varmaa, että minkälaista sauna rakennusta he ovat hakemassa ihan ulkonäöltään tai millä hinnalla.

Puhkujussi Oy iskee nyt tähän Pinterestiä käyttäen! Googlehan näkee ja kokee Pinterestin olevan laadullinen tai jokseenkin arvokas kuvapalvelu. Google nostattaa näitä Pinterestissä olevia materiaalioita hakutuloksissa ylemmälle tasolle! Kun Pinterestissä olevat asiat ovat kuvia, videoita ja tekstejä enimmäkseen ja jos sinulla on ilmoitettu näiden julkaisujen yhteydessä nimenä, kuvan nimenä, alt-tagina tai hashtagina sana tai lause ”saunarakennus” PuhkuJussi Oy:ltä.

On todella todennäköistä, että Google napsii tämän tiedon ja näkee sen relevanttina asiana näyttää hakijalle. Samalla näin tehdessään Google lukee, että tämä tieto on sitä mitä hakija on halunnut. Tämä sama asia näkyy normaalissa hakutuloksissa, kuvahaussa ja videohaussa.

Tietenkin mitä enemmän sinä saat näihin Pinterest julkaisuihin katselukertoja ja sieltä olevia kävijöitä vaikka tälle PuhkuJussi Oy yrityksen internet sivulle, niin Google näkee ja katsoo, että tämä on sauna rakennuksien myyjä ja häntä me myös tavallaan ehdotamme, kun tietyllä avainsanalla haetaan Googlea käyttäen.

Niinkuin sanoin ja halusin ymmärryttää!

100 kuvaa/videota = 100 jalan askelta = 100 asian/teeman korostajaa! = Mahdollisuus myyntiin ja kasvuun!


Hakukoneoptimoitu Pinterest PIN!

Jatketaan samaisen PuhkuJussi Oy:n idean alla! Ajatellaan, että sinulla nyt olisi nämä 100 kuvaa tai videoita lisätty sinne Pinterestiin ja nämä olisivat tietenkin jotain tämän yrityksen tuotteita ja palveluita. Meidän esimerkissähän tuotteena oli saunarakennus.

Elikkä Pinterest palvelussa pitäisi olla jonkinlaisia saunarakennus kuvia tai videoita. Pinterestiä ajatellen, niin niitä kuvia ei vain sinne heitellä tai vaan pistettä. Materiaalit mitä sinne sijoitetaan pitää olla hakukoneoptimoituja ja tarkasti ajateltuna!

Viisainta on, että lähdemme purkaamaan asiaa esimerkin avulla! Minkälainen suurinpiirtein pitäisi olla hakukoneoptimoitu pinterest pin julkaisu. Tässä alla olisi nyt meidän yritys, tuote ja avainsanat mitä lähdemme Pinterest palveluun viemään.

 • Yritys: PuhkuJussi Oy
 • Tuote: Saunarakennus
 • Avainsana: Sauna, rakennus, pihasauna, mökki, ulkosauna, saunamökki, valmissauna, saunarakennus, hinta, valmis saunamökki tarjous ja jne.

Ajatellaan, että meidän Sauna rakennus olisi alla oleva kota! (ajattele siis, että kyseinen on sauna!). Elikkä kyseistä saunarakennusta PuhkuJussi Oy olisi myymässä.

Siirrytään Pinterest palveluun ja aloittakaamme rakentamaan oma Pinterest taulu, johon voimme sitten erilaisia sauna rakennuksia ja muita kuvia vaikka liittää!

Tein ylläolevan Pinterest taulun, mikä korostaa siis mitä kyseinen taulu sisältää ja mitä PuhkuJussi Oy yrityskin tarjoaa. Muistutan, että tämä on vain ja ainoastaan helppo esimerkki.

Ylläolevassa kuvassa sitten on tämä PihlaSauna 2020 malli teemainen sauna, joka on sitten pinnattu Pinterestiin. Huomaatkin, että sieltä voidaan havaita tiettyjä avainsanoja, joihin tämä PuhkuJussi Oy haluaa asiakkaat kiinnittävän! Tämän johdosta sitten Pinterest ja Google tarjoaa mahdollisesti tätä kyseistä saunarakennusta hakijoille.

Kun etsitään vaikka tuolla avainsanalla ”saunarakennus, sauna, pihla tai puhkujussi” ja tämä osaltaan mahdollistaa ostajia ja kävijöitä sivulle. Tietenkin myös kyseisessä julkaisussa kannattaa ehdottomasti olla laadukas kuva, joka myöskin on hakukoneoptimoitu ja internet sivu, minne puhkujussi haluaa näkijän välittää olisi myös hakukoneoptimoitu.

Elikkä jos vaikka esimerkkinä olisi ”puhkujussi.fi/pihlasauna” ja siellä sitten olisi järkevää, että siellä olisi samaiset avaisanat jokseenkin käytössä kuin pinterestissä. Tämä mahdollistaa sitten eräänlaisen symbioosin pinterestin, internet sivun ja Googlen kanssa.

Tämä ei ole mitään raketti tiedettä, jokainen meistä pystyy ehdottomasti tämmöisiä tekemään ja jopa paljon parempiakin kuin minun heikko esimerkki. Kannattaa ehdottomasti katsoa Pinterest kuvien – videoiden laatua, koska Pinterest maailma on keskittynyt enemmänkin laadullisiin kuviin kuin teksteihin. Pinterest sivusto sinälläänsä lukee sinne määritetyt tekstit, mutta mahdollinen käyttäjä ei näin tee vaan katsoo enemmänkin kuvaa/videon ja sen sisältöä.

Me elämme aikaa, jolloin kuvat ja videot myyvät. Siitä syystä, kannattaa Pinterest mainonta, kuin muissakin alustoissa esim. Facebook, Twitter, Instagram, TikTok ja jne, muuntaa täysin kuva ja video myymiseen. Elikkä luot enemmänkin kuvia ja videoita, jotka eivät sisällä paljoa tekstiä.

Ihmiset välttelevät runsaita teksti marathoneja kuvien ja videoiden yhteydessä. Tietenkin teksti voi olla elävöittämässä markkinointi materiaalia, mutta se pitää olla siinä sivussa, jota ei huomaa vasta kun katsoo tarkemmin tai milloin kiinnostunut kuluttaja tarvitsee sitä tietoa. Vaikkapa ostomielessä?


Toivottavasti tästä Pinterest Vinkkejä ja Neuvoja artikkelistani oli sinulle jokseenkin hyödyllistä tai se avasi sinulle uusia ajatuksia miten toimia Pinterest maailamssa 🙂 Itse aion ainakin Pinterestiä käyttää ja tulen sinne linkkaamaan oman sivuni materiaalin.

Oma Pinterest löytyy täältä: https://fi.pinterest.com/juhamattiniskasaari Ehdottomasti suosittelen yrityksille tehdä Pinterest palveluun oman tilinsä ja liittää sinne omia yrityksen materiaalia!

Ei mulla muuta tällä kertaa!

%d bloggaajaa tykkää tästä: