Kuinka ostaa eBay verkkokaupasta ja käyttää sen erilaisia toimintoja!? Kuinka käyttää eBayn hakukonetta ja löytää haluttu tuote? Tässä kyseisessä artikkelissa pyritään vastaamaan näihin eBay verkkokaupan kysymyksiin.

Asiaanliittyen löytyy myös muitakin artikkeleita ja oppaita, jotka kannattaa ehdottomasti lukea:

Miksi kannattaa ostaa eBay verkkokaupasta?

Kuinka löydät halvimman tuotteen eBay verkkokaupasta?

Otsikot artikkelissa ovat seuraavat:

  • Kuinka ostaa eBay verkkokaupasta?
  • eBay tilin luonti ja rekisteröinti!
  • Löydä haluamasi eBay verkkokauppa tuote!
  • eBay verkkokauppa tuotteen informaatio!
  • ebay verkkokauppa kassa!
  • ebay verkkokauppa tilaus on tehty!

eBay tilin luonti ja rekisteröinti!

Ensiksi järkevintä eBay verkkokauppaan on rekisteröityä! Tämä mahdollistaa sinulle parhaimman mahdollisimman osto kokemuksen erilaisista tuotteista, saat oikean ja täsmällisimmän hinnan eriävistä tuotteista ja näet tarkemmat postikulut, jos niitä myynti tuotteissa on.

eBay tilin luonti on ilmaista ja tarvitset sen tekemiseen nimesi, salasanan ja sähköpostiosoitteesi. Jos olet osto aikeissa, suosittelen tietenkin osoitetietojesi sisällyttämistä eBay tietoihin heti rekisteröityessä. eBay määrittää sinulle automaattisesti käyttämäsi raha yksikön, joka on EU alueella EURO. Useat tuotteet kylläkin näkyvät dollarin muodossa, mutta eBay muuntaa tuotteet automaattisesti EURO määriin nykyisen kurssin mukaan sitten kassa – maksu vaiheessa (Hinta voi siis vaihdella jonkin verran tuotteissa, ennenkuin maksat ne).

Kun olet rekisteröinyt ja kalibroinut eBay tilisi, on aika siirtyä löytämään tuotteita ja ehkä ostamaankin niitä!


Löydä haluamasi eBay verkkokauppa tuote!

eBay verkkokaupassa järkevintä aloittaa tuotteiden haku on käyttää heidän tarjoamaa hakukonetta tai kategorioita! Tässä meidän esimerkiksissä käytämme eBayn kategoriointia ja haku palvelua!

Kuinka ostaa eBay verkkokaupasta?

Kun tämän ohjeen tekijällä on muutoinkin aikomusta ostaa tuote eBayn verkkokaupasta, on selvää ja viisasta myös näyttää kyseinen ostostapahtuma alusta alkaen. Aikomuksena tämän esimerkin kautta ja näyttäen on ostaa yksinkertainen musta lippis miehelle!

Voimme helposti käyttää eBayn hakukonetta ja etsiä ”baseball hat” hakusanalla kyseistä lippistä, mutta lähdemme kuitenkin etsimään tuotetta kategorioiden avulla. Kun tiedämme tuotteen olevan lippis ja se olisi miehelle tarkoitettu. Siirrymme kategoriassa Fashion (Muoti) ja sieltä miehet! Sieltä sitten valitsemme pienempiä kategorioita ja löydämme itsemme seuraavasta osiosta /Fashion – Men – Men’s Accessories – Men’s Hats.

Huomaamme, että erilaisia tuotteita on todella paljon ja haluaisimme tuotteiden listaamiseen tietynlaista selvyyttä! Järkevintä tässä kohdin on tehdä siten, että valitsee oikealta valikosta ja valinnoista Buy It Now ja Free shipping toiminnot.

Kuinka ostaa eBay verkkokaupasta

Buy it Now ja Free Shipping toiminnot valittuna järkevöittävät listattujen tuotteiden hintoja. eBaysta löytyy oma Auction- huutokauppa tyyppinen ostomahdollisuus, missä voidaan huutaa jotain tiettyä tuotetta itselleensä ehkä halvemmalla. Kaikista tuotteista tietenkään tätä kyseistä mahdollisuutta ei löydy ja yleensä näiden huutokauppa tuotteiden hinnat ovat niin pieniä, että se vaikeuttaa tuotteiden löytämistä jos halutaan ostaa jokin tuote nopeasti.

Free Shipping toiminto kannattaa valita siitä syystä, että mahdollisiin osto tuotteisiin ei lisätä ylimääräisiä postikuluja. Nämä postikulut eivät yleensä näy päivitettynä tuotteiden hinnassa vaan näkyvät tuotteen alhaalla olevassa kohdassa plus merkintänä ilmoitettuna. Tämä postikulu hinta sitten päivittyy ostovaiheessa tuotteisiin ja silloin voi helposti tulla + 5 – 10 euroa lisää hintaa, varsinkin jos ostetaan Eurooppalaisilta myyjiltä.

No esimerkkinä oli ostaa musta lippis miehelle ja tuotteeksi pitkän etsinnän ja valinnan jälkeen valitsimme tämän lippiksen, joka on nimeltään Men Women Men Plain Cap Style Cotton Adjustable Baseball Cap Blank Solid Hat Hot.

Kuinka ostaa eBay verkkokaupasta

Ostaminenhan onnistuu yksinkertaisesti painamalla Buy It Now painiketta, joka siirtää ostajan automaattisesti maksuosuuteen, missä ostaja voi valita hänen haluamansa maksumahdollisuutensa ja tapansa.

Mutta ennen seuraavalle sivulle menemistä, täytyy keskustella siitä ja avata sitä tietoutta, että miksi minä valitsin juurikin tämän kyseisen tuotteen ja mitä sinun pitää nähdä ja ymmärtää tässä kyseisessä tuote ilmoituksessa?


eBay verkkokauppa tuotteen informaatio!

Kaikessa yksinkertaisuudessaan valitsin siis edellisessä kuvassa olevan tuotteen siitä syystä, että se oli sitä mitä olin hakemassa, se oli musta, lippis ja yksinkertainen. Tämä kyseinen tuote oli myös samaisella hakuhetkellä halvin mahdollinen tätä tyyliä oleva lippis. Elikkä tässä se maksoi sen 2.96 dollaria, myöhemmässä kassa vaiheessa hinta tuli vielä pienemmäksi, jolloin maksoin siitä 2.78 dollaria.

Kyseinen tuote liikkui aikalailla 2.96 $ – 4 $ välissä erilaisilla myyjillä, elikkä tein erityislaatuisen kilpailutuksen eBayn hakukonetta käyttäen ja löysin halvimman mallin kyseisestä tuotteesta. Tästä olen tehnyt oman ohje artikkelin nimeltään – Kuinka löydät halvimman tuotteen eBay verkkokaupasta? jossa pyrin avamaan tätä toimintoa ja mahdollisuutta vielä lisää.

Kuinka ostaa eBay verkkokaupasta

Ylläolevasta kuvasta siis löytyy 7 erilaista kohtaa, missä kerron niistä lisää tässä:

1. Kategoria

Kyseinen tuotehan on kategorioitu moneen eri alueeseen, tämä on osittain harvinaista, mutta täysin loogista! Jos etsit siis jotain erikoista tuotetta, varsinkin vaatteisiin liittyvään. Muista myös etsiä kyseistä tuotetta miesten tai naisten kategoriointi osuuksista. Monet tuotteet voivat olla täysin omituisessa tai erityislaatuisessa paikassa.

2. Tuotteen nimi

Niinkuin huomaat, tuotteen nimi ei ole pelkkä bassball cap – lippalakki Suomeksi. Vaan siihen on usutettu muita erilaisia avainsanoja, joka mahdollistaa sille paremmat löytämisen mahdollisuudet eBayn hakukonetta käyttäen. Tämä kuitenkin osittain myös hankaloittaa oikean tuotteen löytämistä eBayn verkkokaupasta juurikin kun käyttää hakukonetta. Erilaisia tuotteita, jotka eivät liity sinun etsimään tuotteeseen yhtään mitenkään, voivat olla helposti hakutuloksissa eriteltyinä!

3. Tuotteen valinta

Huomaatkin, että kuvassa olen valinnut tuotteeksi Black mallin! Monella myyjällä voi olla erilaisia samanlaisia tuotteita samassa myynti-ilmoituksessa, jolloin on erittäin järkevää ja pakollistakin valita se sinun haluamasi tuote. Muista valita oikea haluamasi tuote ja myös sen koko jos sitä kysytään! Välttämättä ei ole järkevää valita tuotetta kuva esikatselusta, joka löytyy siis vasemmalta puolelta. Monet myyjistä ovat todennäköisesti monet myynti ilmoituksista kalibrioineet väärin, jolloin tuotteesi voi olla täysin väärä jos tätä kuva esikatselu mahdollisuutta käytät.

4. Tuotteen hinta

Niinkuin huomaat, eBay ilmoittaa tuotteen dollarissa, mutta ilmoittaa myös sen Euro määrissä. Tämä hinta todennäköisesti tilanteesta riippuen muuttuu, kun menet seuraavalle sivulle ostamaan tuotteen. Todennäköisesti hinta päivittyy seuraavalla sivulla nykyisen EURO – Dollari kurssin mukaan.

5. Tuotteen lähetys

On moneltakin osin järkevää valita tuotteeksi Free Shipping tuote, mihin on laskettu postikulut ja materiaalikulut automaattisesti myyjän osalta. Tämän toiminnon valitseminen järkevöittää hintaa ja ostajalle ei tule erilaisia yllätyksiä ostovaiheessa!

6. Myyjän tiedot

On erittäin järkevää katsoa myyjän esittämät ja tarjoamat tiedot ennen ostovaihetta! Tässä meidän esimerkissä myyjänä on nimimerkillä toimiva ussite13, erittäin huikealla myyntimäärällä ja positiivisella palautteella. Tämä tarkoittaa sitä, että kyseinen myyjä on luotettava ja hänellä on paljon erilaisia tuotteita ollut myynnissä.

7. Tuotteen takuu ja palautus

On eBay käyttöehtojen mukaista, että jokaisen tuotteen pystyy palauttamaan ja niistä voidaan saada rahat takaisin. Tietenkin on ongelmallista lähettää kyseinen tuote takaisin, varsinkin Kiinaan! Jotkut myyjistä haluavat ostetun tuotteen takaisin, mutta on kuitenkin todella yleistä, että tuotetta ei tarvitse lähettää takaisin. Koska se aiheuttaa myyjälle todella isoja postikuluja ja epämääräistä ajankulutusta. Tuotteissa on jonkin pituinen takuu, mutta se riippuu yleensä myyjästä. Ebay antaa tuotteisiin oman henkilökohtaisen takuun, jolloin eBay antaa ostajalle rahat takaisin. Tämä eBayn myöntävä takuu on yleensä maksimissaan 180 päivää, siitä kuitenkaan ei olla varmaa, alkaako se takuu ostohetkestä vai milloin asiakas tuotteen on saanut.


ebay verkkokauppa kassa!

Kun olemme siis löytäneet meille sopivan, halutun tuotteen ja olemme sen valmiita myös ostamaan! Voimme siirtyä Buy it Now– painiketta käyttäen eBayn kassa järjestelmään.

Kuinka ostaa eBay verkkokaupasta

Tämä kassa järjestelmä on aikalailla samanlainen kuin muissa verkkokaupoissa käytössä! eBaysta voi ostaa erilaisilla pankkikorteilla, luottokorteilla ja PayPal:ia käyttäen. Meidän esimerkissä käytämme PayPal maksu ominaisuutta!

Kassa vaiheessa kannattaa tietenkin tarkistaa ostetun tuotteen hinta, määrä ja onko se nyt se mitä olitkaan ostamassa. Tietenkin myös oma osoite kannattaa ehdottomasti tarkistaa, Suomen osalta aika helppoa postijärjestelmän on se osoite selvittää, vaikka olisikin muutama numero tai sanavirhe myyjältä osoite riviin tullutkin.

Tässä vaiheessa, jos sinulla on esimerkiksi jonkinlainen alennus kuponki koodeja käytettävänä, täytyy lisätä se ”Add Coupons” kohtaan. On myös erikoislaatuisia selain ohjelma lisäosia, jotka tarjoavat tietynsuuruista ostoshyvityksiä, kun jos ostat eBayn verkkokaupasta joitakin tuotteita. Tämä määrä mitä yleensä voit saada, riippuu tietenkin lisäosasta, ohjelmistosta ja tuotteen hinnasta, mutta yleensä kyseinen ostoshyvitys määrä liikkuu 0.1% – 2% tuotteen hinnasta. Jos esimerkiksi ostettu tuote on 3 dollarin arvoinen, tulet saamaan noin 1 – 5 senttiä.

Tämän takia, monet ihmiset eivät käytä ostoshyvitys lisäosia ollenkaan. Jos kuitenkin tämmöinen lisäosa kiinnostaa, niin todella suosittu ostoshyvitys lisäosa ohjelma on nimeltään Honey, jonne pääset esimerkiksi tästä!

Jos tuote näyttää oikealta ja kaikki on OK! Niin osta tuote painamalla Confirm and Pay painiketta!


ebay verkkokauppa tilaus on tehty!

Kuinka ostaa eBay verkkokaupasta

Ebay automaattisesti siirtää sinut seuraavalle sivulle ja ilmoittaa, että tilaus on mennyt eteenpäin! Elikkä tässä vaiheessa Ebay myyjä saa ilmoituksen sinun ostostasi ja hänelle toimitetaan sinun Nimesi, Osoitteesi ja Puhelinnumeron tuotteen lähetystä varten.

Myyjä ilmoittaa sinulle, kun hän on saanut ostettujen tuotteen maksun ja sitten hän lähettää sinulle myös ilmoituksen, että tilaus on lähetetty sinun määrittämään osoitteeseen. Todennäköisesti myyjä myös kysyy sitä mahdollisuutta, että haluatko sinä antaa heille positiivista palautetta ostostasi. Tämä tietenkin on vapaaehtoista, jota ei tarvitse antaa jos ei halua. Suosittelen odottamaan palautteen antamista sen 2 kuukautta tai milloin ylipäätänsä saatkin kyseisen tuotteen.

Ebaysta on siis todella helppo ostaa tuotteita, mutta niiden tuotteiden saaminen voi kuitenkin kestää kauan aikaa! On todellakin yleistä, että tuotteita joutuu odottamaan yli kuukauden. Monessa tapauksessa 3 kuukauttakin voi olla todella realistista ja varsinkin Marraskuu – Joulukuu aikana milloin sesonki on pahimmillaan. Jotkut myyjistä kuitenkin voivat lähettää tuotteen todella nopeasti ja voit saada sen jopa 1 – 2 viikon aikana, tämä kuitenkin on todella harvinaista.

Toivottavasti ohjeestani ja kirjoituksestani oli sinulle jonkinlaista hyötyä! eBayssa on paljon erilaisia toimintoja ja mahdollisuuksia, joista pyrin kirjoittamaan ja avaamaan muissa ebay verkkokauppa artikkeleissa, jotka tietenkin löytyvät alla olevista linkeistä!

Miksi kannattaa ostaa eBay verkkokaupasta?

Kuinka löydät halvimman tuotteen eBay verkkokaupasta?

Ei minulla muuta tällä kertaa!

%d bloggaajaa tykkää tästä: