Tässä kyseisessä artikkelissa käydään läpi sitä, että miksi kannattaa ostaa ebay verkkokaupasta? Tietenkin myös käsitellään sitä toista näkökulmaa, että miksi ei kannata ostaa ebay verkkokaupasta? Kyseisessä artikkelissa käydään läpi ebay verkkokaupan toimintoja, vaaroja ja mahdollisuuksia.

Otsikot artikkelissa ovat seuraavat:

 • Miksi kannattaa ostaa eBay verkkokaupasta?
 • Miksi ei kannata ostaa ebay verkkokaupasta?
 • Ebay Verkkokauppa Yhteenveto!

Suosittelen ehdottomasti myös lukemaan muut aiheeseen liittyvät artikkelit! Jotka löydät seuraavien linkkien alta:

Kuinka ostaa eBay Verkkokaupasta?

Kuinka löydät halvimman tuotteen eBay verkkokaupasta?

Ennenkuin lähdetään vastaamaan näihin artikkelin teemaan alaisiin kysymyksiin, kannattaa ensiksi ajatella yleisesti kaikkia verkkokauppoja ja niiden erilaista tarjontaa! Mieti, että minkälaisia verkkokauppoja Suomesta löytyy tai jopa ulkomailtakin. Mistä he lähettävät, myyvät ja tarjoavat näitä kyseisiä tuotteittaan heidän valikoimissaan.

Jos nyt ajatellaan eBay – verkkokauppaa, niin heillähän ei ole niin sanotusti omia tuotteita myynnissä ollenkaan. He ovat eräänlainen jakoväylä, tietynlainen yhdyskunta, josta löytyy yli miljardi tuotetta. Ebay verkkokauppa itsessään ei myy siis mitään, he tarjoavat oman verkkokauppa alustansa erilaisille myyjille ympäri maailmaa käyttöönsä. Nämä myyjät sitten myyvät omia tai hankkimiaan tuotteita kyseisessä verkkokaupa alustassa.

eBayllä on paljon erilaisia kilpailija verkkokauppoja, joista kuuluisimmat ja isoimmat ovat Aliexpress, Wish ja Gearbeast! Mutta miksi kannattaa ostaa eBaysta? Miksi myyntisi kannattaa kohdistaa eBay verkkokauppaan, eikä näihin muihin?


Miksi kannattaa ostaa eBay verkkokaupasta?

 • Moneltakin osin eBay on turvallinen ja vakaa verkkokauppa ympäristö! Siellä käsitteet ja säännöt ovat verkkokaupan puolelta myyjille kuin myös ostajille selitetty ja näytetty asianmukaisin tietojen tapaisesti. Verkkokauppa toimii siis lakien mukaan ja eBayn tapauksessa lait ovat peräisin USA:sta, jossa kyseistä verkkokauppa toimintaa ylläpidetään.
 • Myyjien edustamat ja listaamat tuotteet käyvät keskenään arkipäiväistä hinta kilpailua, jolloin mahdollinen ostaja pystyy itse helposti helpolla hintakilpailulla löytämään sen halvimman mahdollisimman tuotteen näin halutessaan.
 • eBayssä on todettu olevan eniten tuotteita jos vertaa muita kilpailevia verkkokauppoja! Sivustolta löytyy yli 1.3 miljardia tuotetta. Tämä mahdollistaa ostajalle paljon enemmän mahdollisuuksia jostain haluamastaan tuotteesta.
 • eBay verkkokaupassa myyjät pystyvät listamaan huutokauppa tuotteita. Joka sitten mahdollistaa ostajille erilaisen tavan hankkia haluamansa tuote. Ostaja voi ostaa tuotteen tällä Auction nimisellä työkalulla paljon halvemalla!
 • Tuotteita pystyy ostamaan tavallisilla luottokorteilla ja PayPal:illa. Kun eBayllä on myyjien ja ostajien osalta todella tärkeätä heidän tietoturvansa varsinkin maksujen osalta. Ebayn järjestelmä muihin verkkokauppoihin verrattuna on edellä kävijä turvallisuuden näkökulmasta.
 • eBay mahdollistaa jokaiselle tuotteelle palautus mahdollisuuden. Vaikkakin myyjät ilmoittavat, että tuotetta ei voida palauttaa, eBay maksaa kuitenkin rahat takaisin! Ebay tarjoaa 180 päivä ostoturvaa tuotteille.
 • eBay sulkee päivittäin epämääräisiä myyjien tilejä! Joka sitten luo ostajille turvallisemman ympäristön.
 • Halvat – ilmaiset postikulut Free Shipping ominaisuuden takia.
 • Tuotteet ovat halpoja.
 • eBaystä voi löytää paljon halvemmalla tuotteita kuin muista kilpailevista verkkokaupoista.
 • Ostajan on mahdollista ja helppoa keskustella myyjien kanssa. Myyjät ovat sitoutuneet noudattamaan eBayn laatimia säännöksiä, joka sitten pakottaa heidät vastaamaan kaikkiin kysymyksiin tuotteiden osalta.
 • Ostaja on eBayn näkökulmasta etusijalla! Joka tarkoittaa sitä, että jos ostaja riitauttaa ostetun tuotteen, jos hän ei ole sitä esimerkiksi saanut tai se on rikki. Niin eBay on yleensä ostajan puolella asiassa ja hän saa uuden tuotteen tai rahat takaisin.
 • Tuotteita kun on paljon ja samaisia tuotteita ei löydy Suomalaisista kaupoista tai verkkokaupoista. Tämä sitten mahdollistaa ihan erityisien tuotteiden löytämisen.

Miksi ei kannata ostaa ebay verkkokaupasta?

 • Vaikkakin tuotteita on yli miljardi, se ei tarkoita, että ne ovat kaikki erilaisia vaan eBaysta löytää paljon samanlaista tavaraa, joka on vain erillä tavalla ilmoitettu myytäväksi. Sivulta ei löydy tietynlaista selvää hierarkiaa, jos ostaja on etsimässä jotain tiettyä tuotetta esimerkiksi ebayn hakukonetta käyttäen.
 • Liian suurta hintakilpailua tuotteilla, joka sitten hämärtää ja vaikeuttaa ostajien ostopäätöstä.
 • ebay ottaa liian paljon välityspalkkiota myyjiltä, joka sitten aiheuttaa joihinkin tuotteisiin todella suurta hinnan korotusta.
 • eBay on täynnä erilaisia dropshipping myyjiä, jotka ostavat tuotteet jostain muusta verkkokaupasta halvemmalla ostajille. Tämä sitten aiheuttaa tietynlaista huijaamisen tulon riskiä ostajille (Ostaja maksaa tuotteesta liikaa, vaikka ei tarvitse).
 • Tuotteiden lähetys kestää todella kauan, joka ei sinällänsä ole eBayn vika vaan tuotteiden sijaintien takia määräytyvä asia.
 • Suurinosa tuotteista, kun tulee Aasian alueelta ja ne lähetetään ”Free Shipping” toimituksena. Joka aiheuttaa kuluja ostajan mahdolliselle postijärjestelmälle, posti ei siis saa tästä minkäänlaista korvausta kun toimittaa tuotteen ostajalle.
 • Et tue kotimaasi taloutta ostaessasi eBaysta.
 • Tuotteet voivat olla heikkolaatuisia tai epämääräisiä.
 • Vanhan aikainen käyttöliittymä, joka ei näytä turvalliselta.
 • Monet tuotteista on listattu epämääräisesti, joka johtaa sitten ostajat mahdolliseen harhaan johtamiseen ( esim. postikulut tai tuotteen kuva väärä).

Ebay Verkkokauppa Yhteenveto!

Hyviä ja huonoja puolia siis löytyy eBay verkkokaupasta! Jokainen tietenkin voi itse puntaroida – miettiä näitä listaamia asioita ja päättää sitten ostaako vai eikö osta? Jokainen verkkokauppa kuitenkin elää maailman kulun mukaan ja nämä listatut asiat voivat ehdottomasti myös muuttua ajan kanssa.

Ehkä tärkeintä kuitenkin jokaisen tuotteita etsivän on ymmärtää, että eBay, Aliexpress, Wish ja muut myyvät samaisia tuotteita verkkokauppa alustoillaan. Samaiset tuotteet aikalailla liikkuvat kaikissa näissä alustoissa ja tästä syystä ostajan kannattaa hintakilpailuttaa löytämänsä tuote ehdottomasti kaikissa näissä.

Tämän jälkeen, kun tuote on löydetty niin ostaja sitten voi puntaroida sitä valintaa mistä sen tuotteen kuitenkin loppujen lopuksi ostaa vaikkakin sen saisi halvemmalla toisesta. Aliexpressin ja Wishin visuaalinen ulkonäkö tai helppo toimivuus voi olla se ostajan valinta taikka sitten eBayn runsas tuotteiden määrä tai turvallisuus tuotteiden maksussa.

Toivottavasti kyseisestä artikkelista oli sinulle jonkinlaista apua tai se soi jotain tiettyjä uusia ajatuksia! Muista lukea aiheeseen liittyvät muut artikkelit, jotka löydät alla olevista linkeistä!

Kuinka ostaa eBay verkkokaupasta?

Kuinka löydät halvimman tuotteen eBay verkkokaupasta?

Ei minulla muuta tällä kertaa!

%d bloggaajaa tykkää tästä: