Tässä kyseisessä artikkelissa Femto- laserleikkaus kokemukseni ja sen lopputulos! Kerron Femto- laserleikkaukseni erivaiheista ja tuloksista.

Varmasti ehkä järkevintä näin aluksi on sanoa, että tämä Femto- laserleikkaus kokemukseni ja sen lopputulos artikkeli ei ole mitenkään sponsoroitu tai siihen ei ole millään tavalla investoitu rahaa ulkopuolisen tahon toimesta. Asiat mitä kirjoitan on minun omasta näkökulmasta, kokemuksesta ja ovat minun omia henkilökohtaisia mielipiteitä ja havaintoja!

Ajattelin kirjoittaa siis sellaisesta aiheesta kuin laserleikkaus. Elikkä toimeenpiteestä, jossa pyrkimyksenä on korjata silmän linssin muotoa jotta likinäköisyys, kaukonäköisyys tai hajataitto korjaantuisi kyseisessä leikkauksessa. Valitsin itse Femto– nimisen laserleikkauksen ja haluan kirjoittaa siitä, että miten päädyin kyseiseen laserleikkaukseen ja mikä oli sen lopputulos?!

Femto- laserleikkaus kokemukseni ja sen lopputulos artikkelin otsikot ovat seuraavat:

 • Ensimmäiset silmälasit lapsuudessa!
 • Laserleikkaus mahdollisuutena?
 • Laserleikkaukseen Suomeen?
 • Femto laserleikkaus päivä!
 • Kokemukset Femto laserleikkauksen jälkeen!?
 • Todennäköinen tulevaisuus Femto laserleikkauksen jälkeen!?

Ensimmäiset silmälasit lapsuudessa!

Ensimmäiset silmälasit minä sain lapsuudessa. Minullahan on ollut itselläni silmälasit ala-asteen ajoista alkaen. Olisikohan ollut 2 – 3 luokalla, jolloin muistojeni mukaan opettaja oli huomannut tunnilla, että siristän taululle enkä näe kovin hyvin kauas. Opettaja oli muistaakseni kertonut äidilleni tilanteesta ja minut vietiin sitten täkäläiselle optikolle jonnekin Rovaniemelle.

Tuloshan oli selvä ja sain itselleni silmälasit. Olivat kylläkin todella rumat ja epämieluisat, mutta ajoivat asiansa. Vuosien varretessa, näkö muuttui huonompaan suuntaan, minulle määrättiin uusia silmälaseja ja jotkin laseista rikkoontuivat urheilun parissa tai muissa huonoissa epäsuotuisissa tilanteissa. Laskin, että elämäni aikana minulla on ollut erilaisia silmälaseja eriävin voimakkuuksien kanssa noin 12 kappaletta. Täyttä rahallista määrää, mitä näihin silmälaseihin on mennyt, on todellakin vaikea näin jälkikäteen miettiä.

Vuonna 2019 Tammikuussa huomasin, että näköni oli taas huonohtunut. Minulla tuli päänsärkyä ja silmäni eivät enää jaksaneet olla auki. Nukkuminen auttoi ja silmät saivat lepoa, mutta se oli pieni apu se isompaan vaivaan. Näköni oli siinä vaiheessa, että ilman silmälaseja en oikein nähnyt mitään. Kummankin silmäni arvo oli – 6, elikkä en nähnyt kauas, mutta näin todella lähelle. Minulla oli niin sanotut makro silmät, missä näin melkein järjestelmä kameran:lailla. Ei nyt sentään, mutta omasta mielestäni silmät olivat lähinäkö passelit!

Siirrytään sitten artikkelin aiheeseen, elikkä Femto- laserleikkaus kokemukseni ja sen lopputulos!


Laserleikkaus mahdollisuutena!

Minunhan piti siis vaihtaa silmälasit, mutta tulin päättämään toisin. Päätin ottaa selvää laserleikkauksista ja niiden erilaisista methodeista. Ajattelin ja pähkäilin, että onko laserleikkaus järkevää ja mahdollista varsinkin minulle. Mietin sitä, että olisiko laserleikkaus mahdollisuutena järkevää?

Tulin siihen tulokseen, kun näköni oli niin huono ja silmälasit olivat rakentaneet elämälleni tietynlaisen muurin, esteen tai jonkinlaisen asian jalkaan, joka esti minua tekemästä joitakin asioita. Esimerkiksi uimahallissa tai muun vesistön lähettyvillä, minun piti olla todella varovainen toiminnoissani.

Muutaman kerran silmälasini lensi näin aikuisikäisenä veteen ja miten sitä nyt ”puoli sokeana” niitä sieltä pohjasta löytää! Tarvitsin muiden apua, sen avun pyytäminen ei hävettänyt vaan minua enemmänkin pelotti se tietoisuus ja mahdollisuus, että menetinkö näkökykyni joksikin aikaa pakon omaisesti. Silmälasini ei siis saanut hävitä.. Päätin valita kaiken kokemani ja miettimisen jälkeen siis laserleikkauksen!

Ensiksi mietin, että menisinkö Viroon leikkaukseen tai Latviaan, koska siellä kyseinen palvelu olisi ollut paljon halvempi kuin Suomessa. Täytyi ajatella ja pohtia myös rahallista näkökulmaa asiassa, rahaa oli niukasti ja sen käyttö kohteet piti miettiä todella tarkasti.

Tulin päätymään siihen lopputulokseen, että Suomesta se leikkaus paikka täytyy löytää vaikka maksaisikin paljon enemmän. Näin jälkikäteen mietittynä, todella hyvä päätös… tai voisiko sanoa vielä niin, että en ole vielä kyllä tätä leikkausta kyllä maksanutkaan. Koska se on maksettu laina rahalla ja jossa korko nousee ja minun pitää laina raha tietenkin maksaa takaisin.

Miksi tuolloin kuitenkaan en valinnut Viroa tai Latviaa leikkaukseen, en halua kertoa näiden yritysten nimiä jotka tätä palvelua tarjosivat. Huomasin kuitenkin, että nämä yritykset olivat eräällälailla markkinointi velhoja. Jossa he olivat rakentaneet niin sanotun elämyksellisen leikkauksen ja olivat todella asiantuntijoita korostaen sitä mahtavuudellaan ja muilla eri käsitteillä. Varmasti nämä henkilöt ovat todella hyviä työssään, mutta siitä jäi eräänlainen likainen olotila minulle heidän tarjontaa katsoessani.

Katsoin myös heidän potilas tarinoitaan ja ihmisten omia kokemuksia saamastaan palvelusta ja ylipäätänsäkin leikkauksista. Huomasin, että ne olivat osittain valheellista, niissä näkyi iloista mieltä ja silmälasittomia ihmisiä (jeee). Siinä luotiin eräänlaista tunnelmaa tai hypeä siihen leikkaus päivään, ei niin paljon sen jälkeiseen aikaan.

Leikkaus potilaat olivat tietyllä tavalla liukuhihna asiakkaita, lääkärit saattoivat leikata samana päivänä 5 – 10 asiakasta. Ymmärrän toki tilanteen, että jos tämä lääkäri joka leikkaa nämä silmät, niin tietää hommansa ja tietää mitä tekee. Niin varmasti tämmöinen leikkaus päivä on toimiva ja osittain järkeväkin liiketoiminnallisesta näkökulmasta katsottuna tai tehokkuudeltaan yleensäkin.

Omassa tapauksessani kuitenkaan en halunnut olla liukuhihna asiakas. Yksikin virhe, niin minun näköni olisi ollut siinä ja muutoinkin, jokainen ihminen on tietyllä tavalla erilainen tapaus johon näkisin, että lääkäri tarvitsee asianmukaisen potilas keskittymisen ja hahmottamisen. En usko, että liukuhihna tyylillä tämmöinen täysi keskittyminen ja hahmottaminen potilaasta onnistuu täysin. Varmasti joku voi olla tästä toista mieltä, niinkuin myös itsekin, koska epäilen tuota argumenttia itsekin ja uskon vahvasti että joissakin tapauksissa varmasti toimiikin.


Laserleikkaukseen Suomeen?

Tämmöinen elämyksellisyys liukuhihna mallinen leikkaus tässä tapauksessa ei kuitenkaan toiminut siis minulle vaan halusin tietyllä tavalla sitä jämerää otetta ja tietoisuutta. Päätin mennä siis Suomessa laserleikkaukseen ja päädyin katsomaan Medilaser nimisen yrityksen tarjontaa. Heillä oli asuinpaikka kunnassani toimipiste, elikkä Lahdessa. Heillä oli eräänlainen pieni ”tarjouskin” tuolloin voimassa, johon päätin sitten tarttua.

Varasin ajan ”maksuttomaan” hoitoarvioon ja siellä sitten minun silmäni kunto tarkistettiin erilaisilla laitteilla. En tiedä mitä ne laitteet olivat, mutta kävin kuitenkin 4 erilaista laitetta läpi. Sekin sinällänsä oli mielenkiintoinen ja pelottava kokemus, koska mietin koko ajan, että teenkö jotain väärin. Tuleeko laitteiden saamasta tuloksista virheellisiä. Se minulla jäi eniten mietityttämään silloin, kun näissä laitteissa kävin. Et jos joku Medilaserin väki huomaa tämän kirjoituksen, niin kertokaa asiakkaalle ihan vapaasti, että mikä pointti tällä laitteella on ja miten asiakkaan virhe voi näkyä. Kuitenkin tämä oli todella mielenkiintoinen kokemus ja uskon näin jälkikäteen, että tarkistus oli mennyt oikein.

Päädyimme siihen tulokseen tutkimuksien jälkeen, että leikkaus pystyttiin minulle tekemään. Valinnaksi tuli Femto- niminen leikkaus silmilleni. Olin kylläkin jo katsonut näitä kyseisiä leikkaus muotoja Googlesta, koska niissä oli niin paljon hinta erottelua ja muutoinkin pitäähän sitä tietää mitä on tulevaksi omille silmille.

Suosittelen ehdottomasti katsomaan YouTubesta niitä leikkaus videoita, missä silmää oikeasti leikataan. Ettei tulevat asiat tule yllätyksenä sinulle ja voit niinkuin henkisesti odottaa tulevaa ja valmistua. Tietenkin voi olla myös niin, että kun sen leikkauksen näkee, niin pelkää vielä enemmän. Jokainen tyylillään..


Femto laserleikkaus päivä!?

Kun Femto laserleikkaus päivä tuli ja koitti! Jännitykseni oli todella tasapainoista ja varmaa, olin henkisesti siis valmis leikkaukseen. Leikkaukseni siis tehtiin 2.4.2019 Medilaserin toimipisteessä Lahdessa! En muista täysin tarkkaan miten kaikki etenivät, mutta muistan sen hetken. Kun menin leikkaus saliin ja minulla oli kenkien päällä ne muovipussi suojat.

Hoitaja halusi minulta silmälasit haltuun, tajusin siinä vaiheessa, että nyt se on menoa. Vaistonvaraisesti haahuillen kävelin leikkaus pöydälle tai siihen eräänlaiselle penkille makoilemaan. Lääkäri kertoi jotain tarinaa ja kysyi minulta jotain. Muistan sanoneeni jotain Poroista, mutta ajattelin koko ajan, et mitä helvettiä minä nyt täällä teen. Hetki oli kuin tuntuisi siltä, että olen jossain rinnakkais todellisuudessa. Missä voin ottaa ”Load Game” elämästä ja jatkaa normaalia tietä, mikä se sitten onkaan!

No ei kait siinä, koko kroppa oli jännitys tilassa, lääkäri asetti pääni päälle laitteet ja välineet. Silmäni ympärille laitettiin jonkinlaiset kehikot ja päälle ruiskutettiin jotain ainetta joka alkoi kirvelemään. Kehikot estivät silmäni menemästä kiinni. Sekin oli jo aikamoinen tunne, että en saanut silmiäni kiinni vaikka näin halusin ja aivot yrittivät omia impulssiaan lähettää kiinni menemiseksi. (ei onnistunut)

Sitten tapahtui jotain eriskummallista, silmäni päälle laitettiin jokin laite. Voi sitä tunnetta, mitä en ole ikinä tuntenut elämässäni. Mutta ymmärsin tilanteen, että jokainen silmä leikattava henkilö tuntee tämän saman! Silmäni litistyi edestä päin, jolloin silmäni tavallaan meni siis taakse päin! Se oli kyllä älyttömin kokemus siinä leikkaus pöydällä, en nähnyt silmälläni muuta kuin mustaa ja tunsin vain sen erityisen paineen. Mietin siinä jännityksessä, että lopu jo lopu jo! Tilannetta rauhoitti kuitenkin kun lääkäri puhui ja kertoi mitä tapahtui. Kuuntelin lääkäriä noin 20%, loput keskittymisestäni oli siinä tunteessa, että pääsispä jo pois!

Se tunne sitten loppuikin, kun laite otettiin silmän ympäriltä pois. Kuitenkin seuraavaksi tuli minun toinen silmäni, jossa tunne oli vielä pahempi! Siirryimme siis oikeasta silmästä vasempaan. En tiedä miksi tunne oli pahempi, mutta kuitenkin kestin sen loppuun asti! Sitten kun leikkaus oli suoritettu ja silmien ympäriltä otettiin se kehikko pois.

Tunsin silmieni ja kehoni levähdyksen. On se eräänlainen sanonta, mitä monet käyttää joka menee suunnilleen näin ”olisi kiva saada tämä taakka selästä pois”, vaikka se taakka oli hetkellinen noin muutaman minuutin kestävä. Niin sain kuitenkin sen taakan pois selältä! Muistin siinä vaiheessa kun leikkaus oli ohi, että nyt minun pitäisi siis nähdä paremmin. Minulle sanottiin, että saan nousta ja he päästävät minut tuonne rauhalliseen huoneeseen lepäämään. Kävelin pois leikkaus huoneesta, siinä käveltäessä silmiäni kirveli ja koski helvetisti! Minulle annettiin aurinkolasit silmieni suojaksi ja sain muistaakseni jotain silmä nestettä silmilleni, jotka lievittivät kirvelyä ja kipua!

Istuin tuolilla ja olin eräänlaisessa kidutus tilassa, missä silmiä kirveli ja kirveli! Istuin varmasti joku noin tunnin siinä penkillä jolloin nestettä valui silmistä melkein taukoamatta ja kävin läpi kokemaani! En pystynyt pitämään silmiäni auki kuin muutaman sekunnin kirvelyn takia! Kirvelyhän siis johtui aineesta, jota laitettiin silmien suojaksi, ei niinkään paljon itse leikkauksesta. Huomasin kuitenkin, että silmä oli arka ja jotain sinne oli tehty.

No hoitaja tuli ja antoi minulle silmä tipat silmille ja se auttoi kirvelyyn! Pystyin tässä vaiheessa pitämään silmiäni auki jo monta kymmentä sekuntia. En suinkaan vielä nähnyt kirkkaasti tai tarkasti, mutta huomasin, että silmäni näkevät ilman silmälaseja. Söin siinä istuessani keksin ja join pillimehua jotka Medilaser oli tarjonnut. Sitä pystyi sanomaan pieneksi pelastukseksi, koska kehoni selvästi halusi ravintoa kokemansa jälkeen. Varsinkin energiapitoista ravintoa.

No eikait siinä, sain luvan lähteä kotia! Ennen sitä tietenkin täytyi lasku käydä hakemassa tiskiltä ja sain siinä samassa haettavaksi Apteekista reseptillä silmäaineita. Tiesin, että silmäni näyttävät kuin joltain Zombilta. Mutta minun oli pakko kuitenkin lähteä tuohon Lahden kaupungin vilskeeseen.

Huomasin käveltäessä, että en pystynyt pitämään silmiäni auki kuin muutaman sekunnin ja naureskelin mielessä, et olisi kyllä kiva nyt joku oma kävelyttäjä. Sain kuitenkin itseni Apteekkiin ja kerroin Farmaseutille, että tulin äsköttäin leikkauksesta ja istun tässä nyt vähän aikaa silmät kiinni. Farmaseutti sanoi, että hänkin oli käynyt laserleikkauksessa ja tietää tunteen. Kassan kautta sitten menin paikallis bussia odottelemaan ja menin bussin kyytiin. Koko matkan ajattelin, et äkkiä nyt kotia, et pääsen sohvalle makoilemaan pimeyteen. Silmäni kun ei kestänyt kovin valoa ja ne halusivat mennä pakotetusti kiinni ja lepoon.

Kotona sitten pääsin lepäämään ja taisin nukahtaa aika yksikön siihen sohvalle. Heräsin noin yli tunnin päästä ja silmäni vointi oli jo paljon parempi. Kirvelyä oli kylläkin koko ilta, mutta seuraavana aamulla kirvely oli melkein jo kadonnut, eikä enää haitannut kovinkaan paljon. Mutta en olisi kyllä kyennyt mennä töihin, jos minulla semmoinen olisi tuolloin ollutkin. Kehoni kertoi selvästi minulle, että olet sairas ja tarvitset lepoa.

Kesti noin ehkä 2 viikkoa, kunnes silmäni olivat jo tottuneet ja kehoni oli tietyllä tavalla symbioosissa sen kanssa. Sain hoito ohjeeksi laittaa tietynlaisia silmätippoja silmille aamuin ja illoin. Alussa tippoja piti laittaa montakin kertaa päivässä, kun silmäthän olivat siis leikattu ja ne olivat kuivumis alttiina. Hoito-ohjeita noudatin täsmällisesti sen määrätyn ajan. Kesti ehkä joku 1 – 2 kuukautta, kunnes vasta huomasin silmieni täydellisen tehon, että silloin vasta silmäni alkoi tavallaan toimimaan.


Kokemukset Femto laserleikkauksen jälkeen!?

Kyseisestä laser leikkauksestahan on jo 10 kuukautta tämän kirjoituksen kirjoittamis hetkellä, elikkä olen tällä ajalla jo päässyt näkemään ja kokemaan erilaisia asioita ilman silmälaseja. Varmasti monella kiinnostaa aluksi tietää se, että kuinka paljon tähän leikkaukseen ja sen jälkikuluihin on mennyt rahaa! Medilaserillahan on todella täsmälliset hinnat heidän kotisivuillaan näytillä, mutta kerrotaan kuitenkin omat kuluni mitä on tullut!

 • Maksuton hoitoarvio, joka tietenkin oli maksuton! Siitä ei joutunut maksamaan mitään, mutta tietenkin tämä on laskettu sitten niihin muihin palveluihin mukaan jos tulet asiakkaaksi.
 • FemTo- leikkaus maksoi 2007,50€ / kummatkin silmät.
 • Sain Apteekki reseptin, jossa oli Oftan Dexa-Chlora 1/2 MG/ML 10 Ml silmätipat ja Oftagel 2,5 MG/G 120×0,5G silmägeeli. Nämä maksoivat tuolloin 43,87€.
 • Jälkitarkastus 1:nen – 107€, jossa siis tarkastettiin leikkaus jälki ja käytiin läpi silmän vointi, kokeiltiin näkökykyä ja jne.
 • Jälkitarkastus 2:nen – 62,50€, tässäkin tarkastettiin nykyistä näkökykyä ja käytettiin samaisia laitteita kuin hoitoarvion tekemisessä.
 • Apteekki ostot Thealoz Duo 10ml silmätippoja x 4 kpl = 64€
 • Bussi kyydit LSL 8 kpl = 20€ 😀

Elikkä on sitä nyt jonkin verran rahaa mennyt tähän rumbaan, mutta jos pitäisi valita uudestaan. Tekisin saman valinnan, elikkä menisin femto laserleikkaukseen! Tämän 10 kuukauden tie ei ole missään nimessä ollut pelkkää hymyä ja iloisuutta, vaan tänä aikana on paljon mietitty paljon sitä. Että onko leikkaus mennyt oikein ja oliko se onnistunut!

Varsinkin ennen ensimmäistä jälkitarkastusta mietin, että mitä minun silmilleni on tehty! Kesti katsos todella kauan aikaa, että silmäni tottuivat valoihin ja erilaisiin ilman tuulahduksiin. Minulla kun oli kuitenkin silmälasit noin 24 vuotta ja minulla on tietyllä tavalla ollut aina silmieni edessä jonkinlainen este suojaamassa silmiäni luonnon omilta ilman tuulilta ja roskilta. Varsinkin alussa, minun piti paljon laittaa erilaisia silmätippoja silmiin, että näköni kirkastui tai, että se pysyi puhtaana.

Laserleikkauksen jälkeen valitettavasti menetin makro näköni, elikkä en näe enää niin tarkasti lähelle kuin ennen. Se oli valitettava kuulla jälkitarkastuksessa, mutta se oli kuulemma erittäin odotettua minun tapauksessa. Jolla oli jo ennestään huono näkö. Tietenkin minä näen edelleen lähelle, mutta minulla ei tietyllä tavalla toimi se zoomi samallailla kuin ennen. Pystyn suinkin lukemaan tekstiä ja kirjoittamaan, mutta en näe tekstiä makro tyylillä.

Minulla kun aina ollut hajataittoa silmissä, elikkä olen siis nähnyt valon erillälailla aina! Se hajataitto on aina korjattu niin sanotusti silmälasien avulla ja siihen laitetulla linssillä. Mutta kun nyt laserleikkaus suoritettiin, niin hämmästyin ja järkytyin sitä, että näenkin varsinkin pimeällä erilaiset valon lähteet erillälailla. Tämä oli tavallaan minulle uusi kokemus, että näen tällä tavalla. Jos haluat lukea aiheesta lisää, niin lue vaikka tämä uutinen aiheesta. Sinällänsä tämä muutos ei minua haittaa, mutta se ajatus enemmänkin ärsyttää, kun minun pitää tavallaan siristää jossain tapauksissa jos haluan tarkentaa valon lähteen pimeällä.

Ikäväksi joka on todennäköistä, et silmäni ovat ehkä jääneet kuivaksi loppuiäksi. Tämä ei suinkaan nyt maailmaa kaada tai ei tästä tiedosta tarvitse masentua, mutta tietenkin tämä aiheuttaa sen oman kulu eränsä elämälle. Elikkä tarvitsen koko loppu elämän ajan jonkinlaisia silmätippoja ja niitä minun pitää sitten silmiin laittaa ainakin kerran päivässä. Ei välttämättä joka päivä, mutta kuitenkin säännöllisesti, ettei silmäni kuivu ja näköni sumennu.

Tämähän johtuu siis siitä, että kun laserleikkaus tehtiin silmiin, niin minun silmieni linssi pinta viillettiin auki. Joka tarkoittaa sitä, että silmän pinnassa olevat hermopäät katkesivat ja silmä ei pysty niitä välttämättä enää yhdistämään.

Joka aiheuttaa sen tunteen, että siihen syntyy eräänlaista kuivuutta, kupruilevaa pintaa tai jotain väsymyksen tunnetta. Silmätipat sitten virkistävät silmän, sen pinnan ja pystyn jatkamaan elämän menoa. Näitä tietenkään ei saisi joka päivä käyttää, koska silmällä ja keholla kun on omat sääntönsä, niin ei saa niin sanotusti silmää ja kehoa viedä tietynlaiseen riippuvuuteen jostain ulkopuolisesta aineesta.


Todennäköinen tulevaisuus Femto laserleikkauksen jälkeen!?

Mitä on sitten niinkuin tulevaisuudessa luvassa minulle henkilökohtaisesti näin silmälasittomana ihmisenä. On täysin selvää, että minä tulen jossain vaiheessa elämää hankkimaan uudestaan silmälasit pakotetusti tietenkin. Niinkuin lääkärikin kertoi minulle ja olen tutkinut vähän asiaa. Niin laserleikkauksen suoma silmälasittomuus ei välttämättä ole kaikille ihmisille pysyvä.

On siis todennäköistä, että minulla tulee olemaan silmälasit tulevaisuudessa. Sitä en kuitenkaan tiedä, minkälainen näkö minulla sitten tulevaisuudessa olisi. Meille jokaiselle tulee eräänlainen näöllinen muutos elämän erivaiheissa ja tämä voi aiheuttaa sitten silmälasien hankinnan.

Joku varmasti voisi sanoa, että eikö rahat mennyt sitten hukkaan tässä suoritetussa leikkauksessa. Minun vastaukseni olisi, että ei mennyt. Olen todellakin nauttinut silmälasittomuudesta ja sen suomasta vapaudesta. Sitä en tiedä kuinka kauan se kestää, mutta toivoisin kuitenkin, että ainakin sen 5 – 10 vuotta.

Minulla kun oli kuitenkin vielä huono näkö, elikkä en nähnyt siis kauas vaan – 6 tyylillä. Niin minunlaiselle ihmiselle leikkauksen suoma näkökyky on varmasti todella mahtava kokemus. Sitä en välttämättä osaa sanoa, että kannattaako nyt jokainen ihminen lähteä laserleikkaukseen.

Jos sinulla on jonkinlainen – 1 näkö tai jopa – 2, niin en osaa vastata kysymykseen, mutta näkisin nuo vahvuudet hyvänä ja et välttämättä tarvitse silmälaseja pakon omaisesti käyttää. Niin voit skipata kyllä laserleikkaukset. Monella lääkärillä, optikollakin ja rikkaillakin ihmisillä on silmälasit.

Mutta he eivät kyseistä leikkausta todennäköisesti tee, koska heidän näkönsä sinällänsä on hyvä ja he itsekin myös ymmärtävät sen leikkauksen tietynlaisen turhuuden. Voihan se myös olla niinkin, että silmälasithan komistavat ja kaunistavat monia ihmisiä, jolloin he eivät leikkausta ajattele mahdollisena vaihtoehtona. Omassa tapauksessani, näytin paremmalta ja viisaammalta silmälasit päässä..

Jos mietit leikkaukseen menemistä, niin mieti tarkkaan ja syvällisesti, onko välttämättä pakko mennäkään!? Toivottavasti Femto- laserleikkaus kokemukseni ja sen lopputulos kirjoituksestani oli jonkinlaista hyötyä sinulle tai lähimmäisellesi.

Jos kuitenkaan ei ollut mitään hyötyä niin pyydän anteeksi, kun vein aikaasi. Haluan kiittää Medilaser Lahtea ja siellä olevia henkilökunnan jäseniä, et leikkaus onnistui ja sain hyvää palvelua.

Jos sinulta löytyy omia ajatuksia ja kokemuksia Femto- laserleikkaus kokemukseni ja sen lopputulos teemaisesti, suosittelen myös sinutkin kirjoittamaan siitä. Koska mitä enemmän dataa ihmiset jakavat, sitä enemmän tietetenkin ihmiset ovat varmempia omista päätöksistään leikkauksesta.

Ei mulla muuta tällä kertaa!

%d bloggaajaa tykkää tästä: