Tässä kyseisessä kirjoituksessa Sony KDL-46HX855 merkkisen television korjaus analyysia! Käydään läpi television historiaa, sen sisäisiä osia, selvitetään vika ja korjataan kyseinen televisio!

Tässä siis pyritään antamaan uusi elämä rikkoontuneelle televisiolle. Sinulla voi olla vastaavanlainen televisio itselläsikin tai sitten ihan joku muu malli. Uskoisin kuitenkin, että ehkä löydät pieniä vinkkejä tai uusia oivalluksia sinun television korjaukseen liittyen.

Toivotaan näin ainakin!

Huomasit ehkä kuvassa olevan kaksi samanlaista televisiota! Miksi ihmeessä minulla kaksi samanlaista televisiota löytyy, lue artikkeli niin selvität syyn tähän epämääräiseen asiaan!

Otsikot Sony KDL-46HX855 – merkkisen television korjaus artikkelissa ovat seuraavat:

 • Sony KDL-46HX855 – merkkisen television korjaus!
 • Mikä on tämä Sony KDL-46HX855 -merkkinen televisio!
 • Sony KDL-46HX855 -merkkinen televisio!
 • Sony TV – Virhekoodit ja Virheilmoitukset!
 • Sony KDL-46HX855 television vian selvittäminen?
 • Sony KDL-46HX855 television sielunelämä!
 • Sony KDL-46HX855 television piirilevy osat!
 • Sony KDL-46HX855 – merkkisen television korjaus!
 • Miten korjasin kyseisen television?
 • Loppusanat!

Mikä on tämä Sony KDL-46HX855 -merkkinen televisio!

Kyseinen Sony KDL-46HX855 merkkinen televisio on siis ostettu vuonna 2012 ja se on ollut tämän artikkelin kirjoittajan mukana kaikki nämä vuodet. Televisio oli tuolloin 2012 sen vuoden testi voittaja ja hinta oli suurinpiirtein kaupassa kun se ostettiin noin 2399€. Televisiolla oli siis hintaa, mutta se oli myös hyväkin! Hintaansa nähden loistava televisio elokuvien ja sarjojen katsomiseen ja pelien pelaamiseen.

Samaisena 2012 vuoden aikana, televisiosta tehtiin kolme erilaista mallia. Jotka ovat ulkonäöltään samanlaiset, mutta niiden tuumakoot olivat erilaiset.

Kyseistä mallia löytyi 40, 46 ja 55 tuumaiset versiot!

Niiden ulkomuoto oli täysin samanlainen, mutta näiden televisioiden ”sisäelimet” elikkä piirilevyt olivat kuitenkin erilaisia! Olisi varmasti mielenkiintoista tutkia kaikkien näiden televisio- mallien sisäisiä osia, että mitä ne oikein sisältävätkään. On todennäköistä, että näistä televisioista löytyy ihan samoja osia käytettynä, mutta en usko kuitenkaan kaikki osat ovat yhteensopivia.

Noh, mutta kuitenkin pysyttelemme tässä kirjoituksessa KDL-46HX855 mallissa, elikkä 46 – tuumaisessa.

Sony KDL-46HX855 -merkkinen televisio!

Elikkä minulta siis löytyy tämmöinen KDL-46HX855 televisio! Tämä kyseinen televisio on liitetty enimmäkseen tietokoneeseen, jossa se on näyttäytynyt olemaan pääasiallinen näyttöpääte! Suuren 46- tuumaisen näytön johdosta, tietokoneen erilaiset ohjelmat, elokuvat, sarjat ja pelit ovat olleet todella asianmukaisesti esillä tai voisiko sanoa paremminkin, että näyttö on ollut todella mahtava tietokoneeseen liitettynä! Kuvanlaatu on ollut todella puhdasta ja se on ollut mieluisaa varsinkin elokuvien kanssa.

Televisio on toiminut todella hyvin kaikkien näiden 8 vuoden aikana! Sitä on käytetty todella paljon, elikkä se on ollut todella runsaassa käytössä. Allekirjoittajan mielestä olen siitä myös piettänyt hyvää huolta! Siinä ei ole havaittu mitään vikoja, paitsi nyt vähän yli kuukausi sitten!

Ensimmäinen vika ilmaantui siten, että televisio yritettiin ihan normaalisti käynnistää päälle! Televisio ei käynnistytkään ja ilmoitti jonkinlaisen virheilmoituksen välkyttämällä punaista valoa tasaisesti näytön vasemmassa ala-kulmassa.

Sony TV – Virhekoodit ja Virheilmoitukset!

Televisio ilmoitti virheilmoituksen 5, näistä Sony:n virheilmoituksista voit löytää lisää esimerkiksi alla olevasta videosta tai kuvasta:

Sony Bravia Virhekoodi!
Sony TV – Virhekoodit ja Virheilmoitukset!

Hätääntyneenä ja mietteliäänä sammutin television ja otin virtapiuhan irti seinästä. Odotin vähän aikaa, työnsin johdot ja käynnistin television uudestaan. Televisio käynnistyikin mallikkaasti ja mitään ongelmia ei ollut enää nähtävillä. Kuitenkin noin muutaman päivän jälkeen vika uusiutui ja ymmärsin tuolloin, että nyt tämä televisio on menossa rikki..

Televisio ei käynnistytkään enää ollenkaan vaan se ilmoitti aina oman virheilmoituksensa, sen saman virheilmoituksen 5! Kävin omia spekulaatioita läpi, googlailin mahdollisia vikoja ja lopputulos oli se, että otan yhteyttä paikalliseen Lahtelaiseen korjaajaan…

Hän sanoi, että vikaa on vaikea lähteä selvittämään, koska noin suuren vikakoodi ilmoituksen myötä vika voi olla missä vain! Kyseinen korjaus tulisi maksamaan noin 300 – 500€ paikallisen korjaajan havaintojen ja analyysin myötä. Hintahan oli niin suurehko omaan talouteen verrattuna, liikuttiin uusien televisioiden hinnoissa, jolloin täytyy miettiä muita ratkaisuja.

Kyseinen paikallinen korjaaja oli todellakin asiantuntija ja hän tiesi mistä puhui. Hän tiesi jo, että olin tavallaan menetty asiakas, mutta hän kuitenkin kertoi oman mielipiteensä Sony KDL-46HX855 – televisioon liittyen. Olen siitä todella kiitollinen, koska hän auttoi kuitenkin ilmaiseksi selvittämään tilannetta! Kiitos siis hänelle! Annoin hänelle kuitenkin julkista hyvää positiivista kirjallista palautetta hänen sosiaaliseen mediaansa, jonka toivon joskus tuovan hänelle sen asiakkaan.

Vaikkakin television elämä alkoi jo näyttämään siltä että pitää luovuttaa, en halunnut kuitenkaan vielä luopua televisiostani, koska se oli kuitenkin vielä toimiva sellainen. Vaikka se ei käynnistynyt, niin tiesin vian olevan todella minimaallinen! Tiesin vian olevan pieni ja ratkaistavissa! Jos television näyttö on rikki tai säpäleinä, silloin uskoisin television olevan menetetty tapaus tai television korjauksesta tulee niin suuri projekti että onko järkeä?

Television ulkokuori on vaikea vaihtaa, ei suinkaan mahdoton, mutta jotta löytäisit ulkokuorisia varaosia, niin niiden löytäminen on varmasti todella vaikeata. Television sisällä olevat osat voidaan helpostikin vaihtaa, ne ovat yksinkertaisuudessaan vain piirilevyjä, jotka ovat vain yhdistetty keskenään toimiviksi! Näissä piirilevyistä sitten löytyy se rikkoontunut pienehkö osa, joka sitten pitää vaihtaa uudempaan. Yksinkertaista voisiko sanoa näin, mutta vian löytäminen voi tietenkin olla vaikeata!

Päätin lähteä siis korjaamaan televisiota yksin ja omin avuin! Jos sinulta löytyy siis samanlainen Sony KDL-46HX855 -merkkinen televisio, niin ehkä olet kiinnostunut tästä artikkelista! Tietenkin samaisia asioita voidaan myös käyttää muissa televisioissa hyödyksi, ne kuitenkin ovat aikalailla samanlaisia pohjimmiltaan. Piirilevyt vain tehdään erilaisiksi, jolloin niitä ei voida käyttää muissa televisioissa.

Sony KDL-46HX855 television vian selvittäminen?

Lähdin siis selvittämään tämän television korjausta yksin, korjaaja ei osannut sanoa tarkemmin ja television vikakoodi ei ilmoittanut tarkasti, että mikä se osa sitten on hajonnutkaan. Kun yleisesti lähtee jotain korjaamaankaan, niin pitää tietää monta eri asiaa! Pitää niin sanotusti uppoutua sen korjattavan esineen – tavaran – asian sielunelämään. Pitää lähteä tutkimaan ja selvittämään asioita mitä pitää tietää.

Elikkä pitää tietää:

 • Mitä sinun televisio pitää sisälläänsä?
 • Mistä osista se on valmistettu?
 • Mistä niitä osia voidaan ostaa ja löytää?
 • Kuinka niiden osien vaihtaminen onnistuu?
 • Onko ylipäätänsä mitään järkeä lähteä värkkäilemään?

Nämä ovat todella tärkeitä kysymyksiä, joista tärkein ehdottomasti on tämä viimeinen. Onko järkeä lähteä värkkäilemään?

Omassa tapauksessani päätökseni oli oikea lähteä värkkäilemään, koska – Juonipaljastus: Televisio toimii!

Noh, television merkkihän oli siis KDL-46HX855, tämähän numero ja kirjain sarjahan ei loppujen lopuksi kerro mitään muuta kuin merkin. Se ei kerro sinulle, mitä osia se sinun televisio pitää sisällään.

Minkä merkkisiä ne piirilevyt ovatkaan tai mistä niitä saa! Jos Googlaat pelkällä merkillä, et todennäköisesti löydä mitään television sielunelämästä! Siispä, sinun pitää avata se sinun rikkoontunut televisio selvittääksesi sen, mitä osia se sisältääkään.

Aloitetaan siis avaamaan KDL-46HX855 merkkinen televisio!

Helpoin osuus on se, että asetat television matolle! Muista puhdistaa matto roskista, koska ne voivat jättää näyttöön jäljen tai painauman. Jolloin television korjaus on aika hyödytöntä.

Ala ottamaan ruuvit pois yksikerrallaan! Huomaatkin, että niitä on aika paljon! Ristipäällä mennään koko ajan!

Sitten pitää ottaa virtajohto irti, joka myöskin käy helposti!

Nosta läppää ja huomaatkin, että Virtajohto on vielä jossain kiinni! Irroita varovasti virta johto television Powerin piirilevystä. Siinä on semmoinen pieni niputin, mitä pitää painaa ja johdon voi vetäistä.

Kun kaikki ruuvit on otettu irti, niin voit alkaa nostamaan television peltiä auki! Nosta varovasti, mutta ei kuitenkaan kannata pelätä! Pelti on todella helposti irroitettavissa. Voit huomata jonkinlaista liima pintaa tai sen ääntä, kun nostat takaosan irti.

Sieltähän paljastuu sitten television sielunelämä! Voi näyttää mielenkiintoiselta ja vähän pelottavaltakin, mutta television ”elimet” ovat kuitenkin yksinkertaisia ja ne ovat myös selvästi sinne taakse aseteltukin.

Ensiksi kannattaa ehdottomasti käydä purkamassa itsestäsi staattinen sähkö johonkin kodin patteriin, mikä on ehkä sinun kehoosi kerääntynyt ajan kanssa.

Sony KDL-46HX855 television sielunelämä!

Sitten kun olet omasta mielestäsi purkanut tämän staattisen sähkön, niin ala tutkia mitä sieltä television sielunelämästä löytyy, mitä mahdollisia vaarantekijöitä sieltä voi löytyä. Mihin ei välttämättä kannata osua tai jotain muuta. Joskus tässä vaiheessa voidaan nähdä ja löytää vika ihan silmämääräisesti!

KDL-46HX855 - televisio
KDL-46HX855 – televisio

Jos löydät jotain kärventynyttä osiota tai jotain muuta epämääräistä, niin vika voi olla siinä! Kuitenkin valitettavasti tämä on todella harvinaista ja vika pitää löytää sitten testaamalla erilaisia osia. Esimerkiksi jännitteenkoettimella, jossa mitataan jännitteiden tai varauksien läpikulkua. Yleisin rikkoontunut osa televisiosta on pienet tai suuret kondensaattorit Powerissa tai HDMI – portti osa liitin näyttöpäätteessä tai siellä mihin ulkopuoliset laitteet kiinnitetään televisioon!

Mutta lähdetäänpä seuraavaksi tutkimaan tämän television osia!

Sony KDL-46HX855 television piirilevy osat!

Tässä seuraavassa kuvasta löytyy siis tämän KDL-46HX855 – merkkisen television Poweri. Jonka merkki on APS – 324. Elikkä tähän osaan tulee television virta, josta se sitten jakautuu ja muuntautuu erilaisiin pienempiin jännitteisiin ympäri televisiota!

KDL-46HX855 APS – 324 Power

Tässä alla olevassa kuvassa sitten ruuvien ja suojan alta löytyy ST4046RD-S01 merkkinen Sony TV-moduuli, LED-ohjainkortti.

KDL-46HX855 ST4046RD-S01

Tässä alemmassa kuvassa sitten löytyy DWM-W046 – merkkinen piirilevy, joka liittyy wlan toimintoihin.

KDL-46HX855 DWM-W046

Alla olevasta kuvasta löytyy sitten ruuvien, suojan ja lämpöeriste pinnan alta 1P-111CJ00-4010 TCON Board (CORE MP 46 / TCB-L C54-A-D-3214) – merkkinen hallintapaneeli piirilevy! Voisiko sanoa, että tämä on television aivot!

KDL-46HX855 1P-111CJ00-4010 TCON Board

Alla olevasta kuvasta löytyy sitten Pää AV -taulu 1-885-388-51, merkkinen piirilevy mihin sitten siis äänet ja kuvat tulevat muista lähteistä!

KDL-46HX855 Pää AV -taulu 1-885-388-51

Tässä siis oli tämän KDL-46HX855 – merkkisen television pääasialliset osat! Televisiosta löytyy tietenkin myös omat kaiuttimet, mutta ne kuitenkin näkisin olevan elinikäisesti säilyvä osa televisiossa, jotka eivät rikkoonnu normaalilla käytöllä!

Nyt kun me tiedämme tämän television elimet, elikkä sen osat jotka sitten suovat meille kuvan, äänen ja jne. Voimme alkaa miettimään, mikä näistä osista sitten on ylipäätänsä rikki!

Yleisin osahan joka televisiosta rikkoontuu on Powerissa oleva pieni kondensaattori. Minun television tapauksessa se ei kuitenkaan ollut se ja kerron siitä sitten myöhemmin!

Jos sinä tässä vaiheessa, tiedät mikä osa on mennyt rikki omasta televioistasi ja tiedät television elimien nimet! Minullahan näiden osien nimethän olivat:

 • APS – 324 – Power
 • ST4046RD-S01 – merkkinen Sony TV-moduuli, LED-ohjainkortti.
 • DWM-W046 – Wlan.
 • 1P-111CJ00-4010 TCON Board – Hallintapaneeli.
 • 1-885-388-51 – Pää AV -taulu.

Yksinkertaista on siis löytää rikkoontuneelle osalle toimiva komponentti, näitä yksittäisiä osia ei valitettavasti myydä kovinkaan Suomessa! Vaan sinun pitää etsiminen kohdistaa ulkomaille! Varsinkin minun televisioon löytyy osia näistä ulkomaalaisista verkkokaupoista ja uskon vahvasti, että sinun televisioon myöskin tulet löytämään.

Yksinkertaisuudessaan alat siis googlailemaan kaikkia television osia vuorotellen ja varmasti tulet löytämään mahdolliset varaosat nopeasti. Muistutan kuitenkin, että postikulut voivat olla aika räikeitä!

Oikean osan löytäminen ei missään nimessä ole vaikeata, eikä myöskään sen vaihtaminen sinun televisioon ole maailman vaikein urakka. Jos osaat vaihtaa autosta esimerkiksi renkaat tai osaat tehdä todella hyvän lasagnen keittiössä, niin ehdottomasti osaat myös itsekin vaihtaa piirilevyn televisioon.

Ongelmahan kuitenkin on se, että päälähtöisesti sinun pitäisi tietää rikkoontunut osa! Sen vian löytäminen ja havainnointi sitten voi tietenkin aiheuttaa ongelmansa, joka tietenkin näyttäytyi minullekin ongelmaksi!

Sony KDL-46HX855 – merkkisen television korjaus!

Minun television rikkoontunut osa oli jokseenkin vaikea selvittää, mutta kuitenkin loppujen lopuksi huvittava osa oli rikkoontunut. Jonka en edes ajatellut olevan rikkoontunut. Ajattelin ensiksi, että Power oli mennyt rikki, mutta vika olikin 1-885-388-51 – Pää AV -taulussa!

KDL-46HX855 Pää AV -taulu 1-885-388-51

Elikkä siinä osassa, mihin kaikki muut äänet, kuvat, johdot ja muut yhdistyvät oli rikki. Tämä piirilevy osa ei ollut kokonaisuudessaan rikki vaan sieltä oli kärähtänyt HDMI-ARC-Portti, joka on siis eräänlainen Audio Return Channel – mistä siis kulkee ääntä ja kuvaa paremmalla suorituskyvyllä!

Minulla on siis ollut tietokone liitettynä tähän kyseiseen porttiin ja jostain kumman syystä tämä kyseinen portti oli siis kärähtänyt. Se on todennäköisesti saanut HDMI- kaapelin kautta tietokoneesta jonkinlaista epämääräistä liiallista jännitettä, joka on sitten käräyttänyt tämän ARC-portin. Näin minä itse uskon tämän olevan tapahtuvan, mutta pitää seurata vielä tilannetta jos vika ilmestyy uudelleen.

Se mikä tästä tekee huomioitavaa on se, että vaikkakin olin irroittanut HDMI kaapelin tästä HDMI-arc portista rikkoontumisen jälkeen. Televisio ei kuitenkaan käynnistynyt ja sama virhe ilmoitus näyttäytyi!

Uskon vahvasti, mutta en lyö lukkoon tätä ajatusta siitä, että televisio oli jäänyt tavallaan jonkinlaiseen virhe looppiin. Jossa se yritti koko ajan käynnistää itseäänsä juurikin tuon HDMI-ARC portin kautta, televisio katsos luuli, että siinä on jokin liitettynä. Vaikka suinkaan näin ei ollut!

Tätä en tiennyt enkä edes itse ajatellut tällaista mahdollisuutta olevan televisiossa, kunnes nyt kun aloin itse tätä omaa televisiota korjaamaan. Niin vika onkin aika looginen!

Miten korjasin kyseisen television?

Sony KDL-46HX855 merkkisen television korjaus, kerroinkin tuossa, että televisioon pystyy myös ostamaan osia netistä! Mutta on myös se toinenkin mahdollinen toiminto, mitä kannattaa myös miettiä! Mitä jos ostatkin samanlaisen television, joka sinulla on rikki. Mutta sepä olisikin ehjä.. on todella mahdollista, että joku myy ihan samanlaista televisiota jossain Suomalaisessa kirpputori sivustolla tai jossain vastaavanlaisessa paikassa.

Tämä oheinen ajatus ja toiminto on omasta mielestäni todellakin järkevä! Yksittäiset television osathan voivat olla todella kalliita ostaa ja koska ne tulevat ulkomailta. Niin voit helposti maksaa yhdestä osasta kokonaisen television hinnan. Ja tietenkin jos sinä et tiedä mikä osa on mennyt rikki sinun televisiota, niin et sinä voi alkaa haku ammunnalla ostamaan kaikkia osia! Ei ole järkeä toimia näin.

Siispä on todella järkevää myös etsiä kokonaista televisiota! Minä, kun en tiennyt mikä osa minun televisiosta on rikki! Niin suunnitelmani oli sitten ostaa samanlainen ehjä telkkari ja sitten alkaa kokeilemaan osia yksi kerrallaan!

Ostin siis toisen samanlaisen KDL-46HX855 – merkkisen television Tori.fi sivustolta, hinta oli todella hyvä ja kuitenkin täsmällinen! Maksoin toisesta samanlaisesta televisiosta 50€.

Omasta mielestäni todella hyvä kauppa ja kiitänkin tätä myyjää hyvästä kaupasta! Televisiosi tuli hyvään kotiin ja aion pitää siitä hyvää huolta!

KDL-46HX855 x 2

Elikkäs minun toimintasuunnitelmassanihan oli siis aukaista kummatkin televisiot! Otin uudesta ostetusta mallista osia siis irti ja ne sitten kiinnitän vuorotellen rikkoontuneeseen televisioon testaakseni toimiiko nyt vai ei!

KDL-46HX855 x 2

Tällä menetelmällä, minä siis löydän sen rikkoontuneen osan ilman mitään jännitteenkoettimia tai isoja tutkimuksia käyttäen jotka voivat maksaa isoja summia!

Osathan siis näissä televisioissa olivat samat. Ainoat huomiota herättävät erot mitä näin, olivat Powerissa! Jossa oli käytetty muutamassa paikassa erilaisia pieniä kondensaattoreita. Ne olivat kuitenkin täysin samaa laatua, mutta ulkonäkö oli erilainen. Todennäköisesti Sony tuotanto linjalta oli loppunut kyseiset kondensaatorit, niin he käyttivät vastaavanlaisia versioita.

 • Oma televisio oli sarjanumeroltaan: 5009034 ja Kuukausi-Vuosi 07/2012.
 • Uusi ostettu oli sitten sarjanumeroltaan: 5016707 Kuukausi-Vuosi 12/2012.

Elikkä siinä on todella monta televisiota tehty välissä! Alla olevassa kuvassa Ylempi on minun ja alempi on uusi ostettu!

KDL-46HX855 x 2

Noh, olin siis vaihtamassa osia ja pääsinkin ensimmäisen osan pariin! Elikkä poweriin, jonka sitten vaihdoinkin ehjään.

No vaihtohan oli helppo ja pääsinkin heti testaamaan televisiota, että lähteekö se päälle. Televisio käynnistyi heti! Ei mitään ongelmia! Ajattelin, että olipa helppo korjaus ja vaihto. (Voiko tätä sanoa edes korjaukseksi).

Tämän jälkeen kasasin kummatkin televisiot, pellit ja ruuvit takaisin oikealla lailla laitettuina! Asetin television omalle paikalleen ja laitoin sitten Blu-ray soittimen kiinni HDMI-arc porttiin, missä minulla oli tietokonekin ollut!

Ajattelin, et nyt testataan toimiiko äänet ja jne! Televisio ei lähtenytkään tällä kertaa päälle, vaan sama virhe ilmoitus tuli näkyville! Ajattelin, että mitä ihmettä nyt on tapahtunut.. Sammutin television ja päätin kokeilin sitä toistakin ostettua televisiota myöskin. Sehän lähti käyntiin ja ei mitään ongelmia siinäkään ilmaantunut..

Tajusin ja ymmärsin, että vika ei ole Powerissa! Ajattelin turhaantuneena, että tuliko tehtyä taas turhaa hommaa.. Siinä mietin, että mikä on ongelma! Miksi se tekee näin.

Irroitin televisiosta HDMI kaapelin, pistin virrat päälle ja aukasin tämän ”rikkoontuneen” television. Huomasinkin, etä televisio meni päälle ja ei mitään ongelmia.

Sitten tajusinkin sinä, että mitä jos tuo HDMI portti on rikki! Ei kait siinä, sitten pistin ja aloin testaamaan kaikkia HDMI portteja vuorotellen ja vika kohdistuikin sitten tähän HDMI arc – porttiin. Elikkä tämä kyseinen porttihan ei siis toiminut. Se oli kärähtänyt jostain syystä.

Olen tälle pienelle rikkoontuneelle osalle nauranutkin, että sinun takia ostin toisen samanlaisen television. Se, että ostin toisen samanlaisen television ei haittaa yhtään, koska nyt minulla on se mahdollisuus ottaa tuosta toimivasta mallista se 1-885-388-51 – Pää AV -taulu piirilevy pois ja siirtää se tähän rikkoontuneeseen versioon jos näin halua tehdä.

Olen kuitenkin päättänyt, että en tätä näin tule tekemään, koska tämä HDMI arc – portti ei kuitenkaan ole niin merkityksellinen minun käytöllä, että tarvitsisin sitä. Käytän yksinkertaisesti vain toista HDMI – porttia.

Tämä tietenkin aiheuttaa tietynlaisia yhteensopivuus ongelmia tietokoneen kanssa, koska jostain syystä tietokoneen video tiedostot ja pelit muuntautuvat erilaiseen kuvasuhteeseen. Joka joskus on aiheuttanut pelin sammumiseen. Tämä voi liittyä vahvasti myös tietokoneeni näytönohjaimeen, joka ei jostain syystä jaksa pyörittää videota tai peliä tällä tietyllä kuvasuhteella.

Se kuitenkin tässä vielä mietityttää, että miksi Sony ilmoitti virhekoodiksi 5, elikkä paneelivian. Mutta tämä kuitenkin osoittautui virheelliseksi ilmoitukseksi. Voi olla todella mahdollista, että television paneelissa voi olla jonkinlainen vika tai tuleva sellainen, jolloin todennäköisesti televisiosta pitää vaihtaa jossain välissä Pää AV -taulu 1-885-388-51 – piirilevy. Sehän minulta tietenkin löytyy, jonka myös pystyy helposti vaihtamaan. Sinälläänsä itse piirilevyhän kokonaisuudessaan ei ole rikki vaan jokin pieni jännite poikkeama puuttuu jostain välistä tai tietty osa on vioittunut, joka sitten aiheuttaa kyseisen ongelman.

Youtubesta löytyy paljon erilaisia ohje videoita erilaisien televisioiden korjaamiseen, ne kuitenkin valitettavasti ovat päälähtöisesti Intiankielisiä ja videot ovat jokseenkin vaikeasti ymmärrettäviä. Toki kielen takia, mutta kun televisioiden osat ovat sinälläänsä erilaisia Poweria lukuunottamatta. Niin tämä voi vaikeuttaa osien tunnistamista videoita katseltaessa.

Loppusanat!

Elikkä tämmöinen oli tämän Sony KDL-46HX855 -merkkisen television korjaus tarina ja analyysi. Enhän minä tavallaan korjannut mitään, vaan löysin vian ja selvitin sen. Minulla on siis mahdollisuus se korjata jos näin haluan tehdä. Jos sinulta löytyy samanlainen televisio, niin uskon vahvasti, että samat osat myös löytyvät sieltä!

Huomasin myös omien tutkimuksien kautta, että varsinkin HX850 – mallisissa televisioissa on myös käytetty samoja osia sisällä kuin 46HX855 ! Siitä syystä, suosittelen ehkä myös miettimään sitä jos löydät HX850 television myynnissä erittäin halvalla 10 – 20€! Niin voit löytää sieltä ehkä 1 – 2 osaa mitä voit käyttää sinun televisiossa hyödyksi.

Muistutan vielä, että sinun rikkoontuneelle televisiolle voi löytyä vielä ostaja! Ehkä ei sille koko televisiolle, mutta sen osille! Ne osat ovat varmasti vielä myynti tavaraa. Varsinkin 2015 – 2020 mallisten televisioiden osat!

Olihan tämä aikamoista värkkäilyä, mutta halusin katsoa tämän loppuun asti ja kertoa siitä myös tämmöisen tekstin ja tarinan muodossa. Ehkä siitä on jollekin hyötyä tai sitten ei. Varmasti Suomesta, kuin ulkomailta löytyy tuhansia ihmisiä, joilta vielä tämä 40, 46 tai 55- mallinen HX855 Sony televisio vielä löytyy!

Ei mulla muuta tällä kertaa!

%d bloggaajaa tykkää tästä: