Tässä kyseisessä artikkelissa pohdintaa parhaista VPN – Ohjelmista erilaisille kuluttajille, jotka ovat siis Parhaat VPN – Ohjelmat minun mielestä!

Tämä artikkeli ei ole millään tavoin maksettu tai sponsoroitu, kaikki listaamat ohjelmat ja mielipiteet erilaisista ohjelmista ovat täysin oman kokemuksen pohjaisia ja tutkittuja. Tervetuloa matkaan!

Otsikot artikkelissa ovat seuraavat:

 • Parhaat VPN – Ohjelmat minun mielestä!
 • Mitä tarkoittaa VPN?
 • Mitä pystyt tekemään VPN:llä?
 • Mitä VPN ohjelmia suosittelen?
 • Kannattaako hankkia maksullinen vai ilmainen VPN?

Mitä tarkoittaa VPN?

VPN [Virtual Private Network] mahdollistaa siis suojatun yhteyden luomisen toiseen verkkoon internetin kautta. Nykyjään VPN:ät ovat todella suosittuja varsinkin ulkomailla, erilaisten maarajoitusten estojen takia tai käyttäjien anonyymisyyden turvaamisen myötä.

Aluksi VPN oli tarkoitettu yritysverkkojen turvallisen yhteyden mahdollistajana. Esimerkiksi, että kotoa käsin pääsisi yhteyteen yrityksen sisäiseen verkkoon erilaisten syiden takia. VPN kuitenkin laajentui nopeasti vuosien saatossa kuluttajien käyttöön, missä se on nykyjäänkin todella kasvavassa nousussa.

Yksin kertaisella tavallahan VPN – yhteys yhdistää tietokoneesi, älypuhelimesi tai tabletin toiseen tietokoneeseen (palvelimeen) jossain päin internetin maailmaa ja tämä antaa sinulle sitten valtuudet tai mahdollisuuden selata haluamiasi sivuja. Elikkä käytät niin sanottua etäyhteyttä toiseen ”tietokoneeseen”.

VPN Tutorial!

Mitä pystyt tekemään VPN:llä?

 • Ohittamaan verkkosivustojen maantieteelliset rajoitukset. Esim: joidenkin videoiden – äänien kuunteleminen YouTubessa tai Uutissivustojen luomat blokit.
 • Pystyt katsomaan erilaisia streaming medioita. Esim: Netflix, ViaPlay tai Hulu.
 • Voit suojata omaa verkkoliikennettä. Esim: epäluotettavilta Wi-FI yhteyspisteiltä (esim: loma matkoilla vaikkapa)
 • Hankkia nimettömyyden verkossa piilottamalla todellisen sijaintisi ja henkilöllisyytesi!
 • Tehdä laittomuuksia tai hämäriä juttuja.

Erilaisia VPN ohjelmistoja ja palvelun tarjoajia löytyy netistä todella laajasti. Olen itse käyttänyt ehkä noin 15 erilaista ohjelmistoa, jolla olen päässyt vaihtelemaan IP-osoitettani toiseen maahan.

VPN:ää käyttäen olen päässyt tutkimaan ja ymmärtämään laajemmin erilaisten sivustojen toimintaa ja päässyt kokeilemaan toisen maan Google hakua ja miten tämä tietty sivusto löytyy esimerkiksi ranskalaisen googlen kautta hakutuloksissa.

Olen päässyt näkemään muiden maiden markkinointi kokonaisuuksia, että miten he toimivat omilla alustoillaan ja ympäristöillään. Olen myös käyttänyt useasti VPN palveluita uutissivustojen blokin kiertämiseen. Varsinkin monet USA:laiset uutissivustothan eivät päästä EU:n kansalaisia sivuillensa, koska heillä on eriävät säännöt ja käsitteet käytössä omalla hallinoimallaan alueellaan.

Yleistähän on myös se, että jossain ulkomaalaisilla sivustoilla on eriävät hinnat joillekin tuotteille tai palveluille tietyille asiakas ryhmille. esimerkiksi. maantieteellinen sijanti.

Jokin sivusto on siis voinut ennalta määritellä hinnat tietyille asiakkaille, niin voit VPN:ää käyttäen saada kyseisen tuotteen halvemmalla muuttamalla IP-osoitetta. Tämä on nähty varsinkin pienissä verkkokaupoissa, hotelli huoneiden varauksissa tai joku pieni alihankkija toimija joka perii enemmän maksua vaikka USA:laiselta, kuin Aasialaiselta.

Tämmöinen toiminta nykyjään kuitenkin on aika harvinaista! Tätä on tehty enimmäkseen 2005 – 2014 välisenä aikana, jolloin internetin säännöt olivat vähän erilaiset. Tämmöistä toimintaa nykyjään vältetään tehdä, koska sehän kuitenkin luo todella suurta negatiivista ilmiötä yrityksien ja toimijoiden imagoon.

Minulta siis löytyy erilaista kokemusta VPN yhteyksistä ja ohjelmista, mutta mitä VPN ohjelmia minä sitten suosittelen käytettäväksi? Siirrytään siis sen pariin.


Mitä VPN ohjelmia suosittelen?

VPN ohjelmia löytyy varmasti satoja erilaisia, enkä itsekään missään nimessä ole kaikkia näitä käyttänyt. Monet VPN tarjoajat voivat käyttää samaisia palvelin saleja kuin hänen kilpaileva toimijansa tai sitten jotkin toimijoista voivat olla ihan samaa, mutta myyvät palveluitansa erillä nimellä. Voisi verrata jokseenkin erilaisiin kasinohuoneisiin, missä omistajat ja ylläpitäjät ovat samat, mutta brändi on eri…

VPN toimijoita on siis lukuisia ja niiden käyttäjiä on myös miljoonittain ja siitä syystä mielipiteitä ja asiakaskokemuksia näistä VPN ohjelmista löytyy. Tarkoittaen sitä, että monet listaamistani VPN ohjelmista voi olla monen mielestä todella huonoja tai eivät suosittele niitä ollenkaan.

Siitä syystä muistutan artikkelin otsikkoon vedoten, että nämä ovat Parhaat VPN – Ohjelmat minun mielestä!

Siirrytään siis listaamaan näitä erilaisia VPN tarjoajia, joita minä siis suosittelen:

NordVPN

 • Ohjelmisto pelaa
 • IP-osoite vaihtuu nopeasti
 • Laadukasta nopeutta!
 • Ei kerää tilastoja tai dataa!
 • Palvelimia yli 5800 yli 60 eri maata
 • Turvallinen

https://nordvpn.com/fi/

Windscribe

 • Ohjelmiston saat ilmaiseksi, josta tietty voit maksaakin!
 • Ilmainen versio data katto 10 GT – 50 GT välillä kuukaudessa.
 • Helppo käyttää, mutta välillä Buginen
 • Helppo rekisteröityminen nimettömänä

https://windscribe.com/

HotSpotShield

 • Hyvä valinta, mutta aika hintava.
 • Ohjelmisto voi olla varsinkin vanhoihin koneisiin raskas
 • Turvallinen
 • Pitkä laadukas – tunnollinen historia ja kiitettävä läpinäkyvyys

https://www.hotspotshield.com/

ProtonVPN

 • Ilmainen, mutta hidas
 • Turvallinen ja varma Uutistenlukuun
 • Ei kovin kallis jos haluaa päivittää parempaan
 • Hyvä ja toimiva ohjelmisto

https://protonvpn.com/

PureVPN

 • Hirveästi erilaisia yhteys mahdollisuuksia
 • Hintava, mutta toimiva!
 • Kuulemma paras nopeus!

https://www.purevpn.com/

Muistutan, että testaamallahan yleensä sitten se itselle sopiva VPN ohjelma löytyy. Aina kun yhdistät VPN yhteyden, niin muista myös tarkistaa, että onko IP osoitteesi vaihtunut ollenkaan. Esimerkiksi tällä https://whatismyipaddress.com/ sivustolla.

Kannattaa aina muistaa myös sekin, että VPN:kään ei välttämättä peitä tai estä kaikkea näkymästä jos oikeasti haluat estää todellisen itsesi näkymisen! Varsinkin, jos käytät Google Chrome selainta ja olet kirjautunut vaikka juuri gmail tilillesi tai synkronoinut Chrome tilin käyttöön selailemaan.

Gmail:han ja Chrome Tili on koko ajan siellä taustalla päällä ja se kerää tietoa mitä niin sanotusti teet, varsinkin selattaessa erilaisia nettisivuja ja YouTubea. En niin tieto teknisiin avustuksiin lähde tässä, mutta muista sulkea Gmail tilisi ja tyhjentää historiasi. Vaikka BleachBit tai Ccleaner ohjelmilla, jos oikeasti haluat saavuttaa sen anonyymi tilan.

Nykymaailmassa tämän mahdollinen saavutettavuus on aika vaikeata, mutta ole kuitenkin varovainen!


Kannattaako hankkia maksullinen vai ilmainen VPN?

Yleisestihän suurinosa VPN ohjelmista ovat maksullisia, löytyy paljon ilmaisia versioita tietenkin ja nämä ilmaisversio ohjelmathan tarjoavat maksullisia lisäpalveluita erikseen. Esim. Parempi nopeus, laadukkaampi IP osoite tai parempi sijainti yhteydelle.

Yleisestihän sanotaan, että maksullinen on parempi! Tietenkin riippuu mihin sitä VPN palvelua sitten kuitenkin käyttää. Jos päälähtöisesti käyttää normaaliin internet selailemiseen, niin näkisin ilmaisen kyllä riittävän tähän toimintaan. Jos vastaisuudessaan käyttäisit yritys toimintaan, niin silloin tietenkin maksulliset olisivat parempia ja suotuisampia. Ehkä voisit harkita NordVPN ohjelmistoa, koska se omien tietämyksien mukaan olisi se turvallisin ja luotettavin tällä hetkellä. Ilmaisten maailmasta tietty suosittelen Windscribe ohjelmistoa.

Suosittelen miettimään kuitenkin, että onko VPN yhteyteen investoiminen järkevää sinun tapauksessasi, koska nämä palvelut kuitenkin maksavat. Voit ehdottomasti miettiä, että voisiko kaveri piirisi käyttää samaista VPN ohjelmistoa samanaikaisesti, koska kuitenkin IP yhteys aina muuttuu kun heidän palveluun yhteyden otat.

Toivottavasti artikkelistani oli sinulle jonkinlaista hyötyä tai se avasi sinulle uusia ajatuksia VPN maailmasta!

Ei mulla muuta tällä kertaa!

%d bloggaajaa tykkää tästä: